Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Piyasaları Çin çarptı

İMKB’de önceki gün başlayan kayıp dün de sürdü ve Ulusal 100 Endeksi birinci seansta 41 bin puana geriledi. Dolar 1,43 YTL’nin üzerine çıkarken, faiz yüzde 20’ye dayandı. Çin’de Şanghay Borsası’ndaki hızlı düşüş, ABD ekonomisinde yavaşlama olabileceğine ilişkin haberler ve İran geriliminin etkisiyle piyasalarda yaşanan hareketlilik dün de sürdü.


Ocak’ta faize 7 milyar YTL ödendi

Maliye Bakanlığı, Ocak ayında merkezi yönetim bütçesinin 6 milyar 96 milyon YTL açık verdiğini açıkladı. Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre

Yüksek faizden rahatsızız

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yüksek Danışma Kurulunun, yüksek faiz ve düşük kur uygulamasıyla dış ticaret açığı ve kayıt dışılık konu


  Maliye, ev sahiplerinin peşinde

Maliye Bakanlığı, gelir vergisinde bugün başlayan beyan dönemi öncesi, kira gelirlerindeki vergi kaçağının önlenmesi için harekete geçti.


  2009’da elektrikte arz açığı olabilir

Dünya Bankasının hazırladığı raporda Türkiye’de elektrik enerjisinde arz güvenliği konusu ele alınırken, iyimser senaryoya göre, 2011 yılında arz açığı ortaya çıkacak. Kötümser senaryoya göre ise elektrikte arz açığı 2009 yılında oluşacak.


  Kurşunsuz benzine 8 kuruş zam

Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketinin (TÜPRAŞ) rafineri çıkış fiyatında yaptığı ayarlamanın ardından, 95 oktan kurşunsuz benzinin pompa fiyatına litrede 7-8 Ykr zam geldi.


  Çimentoya mortgage zammı

Çimento fiyatlarına yüzde 7,14 oranında zam yapıldı. 50 kilo ağırlığındaki 1 torba çimento 7,5 YTL oldu.


  Doğalgaz’da özel sektör dönemi

Doğalgaz kontrat devrinde ilk protokol, Shell Enerji A.Ş ile imzalandı. Protokol kapsamında, Doğalgaz ithalat sözleşmelerinden yıllık 250 milyon metreküplük kısmı Shell Enerji A.Ş’ye devredilmiş olacak.


  Köprü zammına yargıdan vize

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Ankara 10. İdare Mahkemesi’nin köprü ve otoyol ücretlerine 1 Eylül 2006’da yapılan zammın yürütmesinin durdurulması kararını kaldırdı.


  Turkcell’den 1,270 milyar YTL net kâr

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ, 2006 yılında 1 milyar 270 milyon YTL net kâr elde ettiğini açıkladı.


  Doğuş, Meiller’ın Türkiye distribütörü

Doğuş Otomotiv ve Avrupa’nın damper ürünleri konusunda uzman kuruluşu F. X. Meiller arasında Türkiye’deki satış ve satış sonrası hizmetlerini sürdürmek üzere distribütörlük anlaşması imzalandı.


  Çiftçilere DGD ödemeleri başladı

Antalya’da çiftçilere Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ile mazot ve gübre desteği olmak üzere toplam 24 milyon 788 bin 363 YTL tutarındaki destek primlerinin ödenmesine başlandığı bildirildi.


  Hava taksi sayısı artıyor

Türkiye’de hava taksi işletmelerine ilgili artıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2007 yılı içinde Tahe Havacılığın ardından Döysa VİP Havacılığa da Hava Taksi İşletme Ruhsatı vermesi ile hava taksi işletme sayısı 57’ye yükseldi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004