Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Tuncer Kılınç yanlış yaptı

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı gibi kritik görevlerde bulunmuş olan Tuncer Kılınç Paşa ile Kanal B’de Nahit Duru ve Mithat Sirmen’in Başkent Oturumları programındaydık.

(...) Tuncer Kılınç’ın İslam üzerine söyledikleri beni şaşırttı. Paşa’nın, Türkçe ibadet ve Türkçe ezan gibi toplumun manevi alanına ait hassasiyetleriyle ilgili konuları gündeme taşıması yanlış oldu. Böylesi konuların tartışılması için uygun zaman, zemin ve platformu aramak ve üslubu iyi seçmek gerekir.

Kuşkusuz, emekli askerlerin dine ilişkin fikirleri olabilir ancak “yanlış anlamaya müsait” böylesi tartışmalar için olağanın ötesinde özen gerek.

Toplumsal dönüşüm ve yenileşme “eğer olacaksa” toplumun kendi dinamikleriyle gerçekleşir. Aksi açıklamalar, “müdahale” olarak adlandırılır bu da siyasetin doğal mecrasını değiştirir. Nitekim defalarca bu yaşandı.

Komuta kademesi müthiş özenli davranırken, emekli askerler, toplumun manevi dokusunu yaralayabilecek, “kopuş ve kırılma yaratacak” sözlerden kaçınmalıdır. Dinin nasıl yaşanacağına dair bireye yardımcı olacak kurum ancak devlete bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı’dır.

İrtica ile en etkili mücadeleye gönülden destek vermek ülkemize borcumuzdur, ancak geniş halk kitlelerinin, mütedeyyin insanlarımızın yanlış anlamasına, Türk Silahlı Kuvvetleri’yle ilgili doğru olmayan intibalar edinmelerine yol açacak tartışmalardan herkesin; ama özellikle o üniformaları bir dönem gururla taşıyanların sakınmaları lazım.

Akşam, 3.3.2007

İsmail KÜÇÜKKAYA

04.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Siyasî irade yeterli mi?

  Tehlikenin farkında mısınız?

  Tuncer Kılınç yanlış yaptı

  Bazı askerler, emekli olunca neden değişir?

  Kirli ilişkiler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004