Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Devrimlere Arınç övgüsü

TBMM Başkanı Bülent Arınç, 3 Mart 1924 tarihinde çıkarılan Hilâfet ile Şer’iye ve Evkaf Vekâletinin kaldırılması ve Tevhid-i Tedrisat kanunlarıyla “Cumhuriyetin çok daha kısa süre içerisinde çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasının hedeflendiğini” savundu.


Brifinglerin etkisi sürüyor

Özgür-Der Sakarya şubesi tarafından yapılan açıklamada, 28 Şubat süreciyle birlikte “Adalet eksenli olması gereken hukuk anlayışı yerini haksızlıkları

Gül: Arap Birliği ile ilişkiler önemli

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin Arap Birliği ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çeşitlendirilerek geliştirilmesine, a


  Emniyet: Basın odası kapatılmadı

Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM), ‘’basın odasının kapatılmasının söz konusu olmadığı’’ belirtildi.Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, EGM Sözcülüğü ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile ilgili haberler yer aldığı ifade edildi.


  Oğuz: İhracat, ithalat bağımlı

DYP Genel Başkan Yardımcısı Binhan Oğuz, ‘’Ocak ayında yüzde 25 oranında artan ara malı ve ham madde ithalatı, üretim ve ihracatın ne boyutta ithal bağımlısı olduğunu ortaya koyuyor’’ dedi.


  Bir parti daha kuruluyor

Türk siyaset yaşamına “Vatanseverler Partisi’’ adıyla yeni bir parti daha geliyor. Vatanseverler Partisi’nin kuruluş dilekçesi 5 Mart Pazartesi günü İçişleri Bakanlığına verilecek.


  28 Şubat, kışlayla caminin arasını açtı

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, “28 Şubat kışlayla caminin arasını açmıştır. Bu aranın açılmasına hizmet eden askerler de var, siyasetçiler de var. Her ikisi de vebal altındadır. Çocukluk ve gençlik yıllarımda camilerde çok subay gördüm. Camilerde keplerini arkaya çevirmiş şekilde namaz kılan çok subay olurdu. Şimdi görmek mümkün değil” dedi.


  Eğitimcilerden maaşlara tepki

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Sosyal İşler Sekreteri Gönül Oğuz, büyümeye ve refah artışına en çok katkısı olan öğretmenlerin 872 YTL gibi, yoksulluk ve açlık sınırında seyreden ücretlere talim ettirildiklerini söyledi.


  İlk hızlı tren, 23 Nisan’da açılacak

Milyarlarca dolarlık yatırım yapılan Türkiye’nin ilk hızlı tren projesinde sona yaklaşıldı. 23 Nisan’da açılışı planlanan Ankara-Eskişehir Hızlı Tren Hattında yüklenici firma ve demiryolları genel müdürlüğü hummalı bir çalışma yürütüyor.


  Akdağ: Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendirilmiş

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yabancı doktorlara Türkiye’de çalışma imkânı sağlayan kanunun bazı maddelerini bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye geri göndermesini değerlendiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gerekçeleri internetten izleyebildiğini belirterek, “İnternetten bana aksettirilen gerekçelere baktığımız zaman doğrusu sayın Cumhurbaşkanının bu hususta yanlış bilgilendirildiğini düşündüm” dedi.


  Mumcu: Hepimiz insanız

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, ‘’Hayatımın hiçbir saniyesinde soy davası, ırk davası gütmedim. Hepimiz insanız. Biz hep beraber aynı dine inanan, aynı uğurda mücadele eden, aynı vatanın, aynı ananın çocuklarıyız. Biz kardeşiz. Kardeşler arasına fitne koymak, münafıklık etmek günahların en büyüğüdür’’ dedi.


  Kaçak kömür ocağında zehirlenme:

Zonguldak’ın Kilimli beldesinde, kaçak kömür ocağında meydana gelen metan gazı zehirlenmesinden 2 kişi öldü.


  “Tuğluk’un iddiaları tahrik edici”

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın zehirlendiği iddialarını içeren açıklamasının ‘’tahrik edici’’ olduğunu belirterek, ‘’Eğer bu sözler bir tehditse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir tehdidi kabul etmez’’ dedi.


  DTP Batman'da 3 tutuklama

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman il teşkilatı yöneticisi 3 kişi tutuklandı. İl Başkanı Ayhan Karabulut hakkında da gıyabı tutuklama kararı çıktı.


  Şehitler için hatim indirilecek

Antalya’nın Manavgat ilçesinde müftülük çalışanları, şehit ailelerini ziyaret ederek şehitler için duâ okumaya başladı.


  Kozlu'da maden işçileri anıldı

Zonguldaklı maden işçileri, 3 Mart 1992 tarihinde Kozlu ocağındaki grizu faciasında ölen 263 işçiyi duâlarla andı.


  Çiftçilere kuş gribi semineri

Mardin’in Midyat ilçesinde çiftçi ve muhtarlara kuş gribi konusunda seminer verildi. Veteriner hekim Servet Arık, kuş gribiyle ilgili alınacak tedbirler konusunda bilgi verdi.


  Kuş Cenneti için destek çağrısı

Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, İzmir Kuş Cenneti için 2007 yılının atılım yılı olmasını beklediklerini belirterek, yetkili kurumları destek olmaya çağırdı.


  Tokat’ta camiler temizleniyor

Turhal Belediyesi, ilçede bulunan camilerin temizliğini yapıyor. Turhal Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince ilçede bulunan camilerin iç kısımları elektrikli süpürge ile temizleniyor, dış mekanlar ve tuvaletleri ise sabunlu su ile yıkanıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004