Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Basketbolu sevdirdi

NBA'deki başarılı temsilcilerimizden Mehmet Okur'un All Star karmasında forma giymesi Türkiye'de basketbola olan ilgiyi artırdı. Okur, All Star'da oynayarak gençler için yeni bir model oluştururken, basketbol ürünlerine yönelik talepte de artış görüldü..

Mehmet Okur'un NBA All Star karmasında forma giymesi, Türkiye'de basketbol ve basketbol malzemelerine olan ilgiyi artırdığı bildirildi. Okur, NBA All Star karmasında oynayarak, gençler için yeni bir model oluştururken, basketbol ürünlerine yönelik talepte de artış görüldü. NBA'de kullanılan Spalding marka basketbol toplarının Türkiye distribütörü Finspor Satın Alma Müdürü Ali Aker, NBA'deki Türk oyuncular Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun başarısıyla, Türkiye'deki basketbol ürünleri piyasası arasında yakın bir ilişki görüldüğünü dile getirdi.

KAZANINCA SATIŞLAR ARTIYOR

Ali Aker, ''NBA'deki Türk oyuncuların takımları elenince veya finallere kalamayınca bizim top satışları da biraz daha aşağıya iniyor'' diyerek, geçen senelerden edindikleri deneyimlere bakıldığında, Türkiye'deki seyircinin NBA'e olan ilgisinin, büyük ölçüde 2 Türk oyuncunun, özellikle son dönemdeki performansı nedeniyle de Okur'un başarısıyla ilgili olduğunu belirtti. Basketbol ürünlerinde satış sezonunun sonbahar ve yaz öncesi olduğunu, ancak All Star maçı sonrasında satışlarda belli bir artış kaydedildiğini ifade eden Aker, Okur'un NBA'deki başarılı grafiği ile ilgili olarak, ''Bu sene (basketbol ürünlerinin satışında) yüzde 10-15'lik bir artış bekliyoruz'' dedi. NBA lisanslı ürünlerin de aralarında bulunduğu basketbol ürünlerinin satışını gerçekleştiren gittigidiyor.com yetkilileri ise özellikle forma satışları olmak üzere, basketbol ürünlerinin satışında NBA All Star maçı sonrasında artış görüldüğünü belirtti.

NIKE'DEN OKUR'A ÖZEL AYAKKABI

Öte yandan, Mehmet Okur'un gençler için yeni bir model teşkil etmesiyle ilgili olarak soruları cevaplayan basketbol yorumcusu Murat Murathanoğlu, Mehmet Okur'un All Star'da oynayarak gençlere, güçlüklere rağmen çok çalışarak başarılı olabilecekleri yönünde önemli bir mesaj verdiğini dile getirdi.Yeni yetişen nesillerin NBA ve basketbol hakkında çok bilgili ve ilgili olduklarına dikkat çeken Murathanoğlu, bunda Hidayet Türkoğlu gibi diğer başarılı basketbolcuların da rolü olduğunu belirterek şöyle konuştu: ''Mehmet o bayrağı aldı, daha yukarılara taşıdı, bence bu, basketbol veya NBA olarak zaten olan mevcut akımı daha da güçlendirecek. Nike onun için özel bir ayakkabı yapmış, o ayakkabı piyasaya çıkarsa herkes o ayakkabıları giyecek. Ama burada önemli olan Mehmet'in nereden, nasıl buraya geldiğini o gençliğin kavraması.'' Murathanoğlu, Mehmet Okur'la ilgili haberlerin gazetelerin ön sayfalarında yer aldığını ve böyle bir olayın basketbola ilgi duyan kesimi genişleteceğini vurgulayarak, ''(Bu haberler) belki basketbolu pek bilmeyen, basketbola pek ilgi göstermeyen gençleri de o alana çekecektir'' görüşünü aktardı.

BASKETBOLU İLGİ

DAHA ÇOK ARTACAK

Basketbol yorumcusu Kaan Kural ise ''Her başarı hikayesi her şeyden önce insanlara ilham verir'' diyerek, burada basketbolun başarılı olmasının, insanları basketbola yönlendireceğini ve daha fazla ilgiye yolaçabileceğini belirtti.

Aylin ATLI

04.03.2007


 

Lider F.Bahçe Sivas önünde

Süper Lig'de bugün Kadıköy'de Sivasspor'u konuk edecek lider Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği karşısında aldığı galibiyetin ardından ligde de kazanmak istiyor.

Şubat ayı içinde yapılan resmi maçlarda alınan kötü sonuçların ardından, kupada yarı finale yükselerek moral bulan sarılacivertliler, Sivaspor mücadelesinde de 3 puanı hedefliyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, yarınki mücadelede sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle savunmada zorunlu değişiklik yapacak.Edu'nun sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceği Sivasspor maçında, Lugano da sarı kart cezası nedeniyle görev yapamayacak. Kaburgalarındaki sakatlığı nedeniyle durumu şüpheli olan Uğur'un da forma giymemesi bekleniyor. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Cem Deda yönetecek.

GÜNÜN DİĞER MAÇLARI

15.00: Konya-Trabzon: Süleyman Abay

14.00: Ankara-Sakarya: Vedat Yüksel

14.00: Manisa-G.Birliği: Aytekin Durmaz

14.00: G.Antep-Erciyes: Bülent Demirlek

04.03.2007


 

Denizlispor: 1 Ankaragücü: 0

Turkcell Süper Lig'de Denizlispor ile Ankaragücü arasında yapılan maçı ev sahibi takım 1-0 kazandı.

40. dakikada Yusuf'un taç atışından gelen topla son çizgiye inen Cesar'ın çıkardığı topa Ahmet sert vurdu. Sedat Yeşilkaya'ya çarpan topu sağ çaprazdaki Adriano, rövaşata ile kaleye gönderdi. Kalceci Serkan'ın sektirdiği meşin yuvarlağı Fatih Egedik, ağlara bıraktı: 1-0. Denizlispor bu galibiyetle birlikte haftalar sonra 3 puan kazanarak ligde kalma umutlarını arttırdı.

04.03.2007


 

Kayserispor: 1 Çaykur Rize: 0

Kayserispor, sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi.

İlk yarısı golsüz biten maçta 58. dakikada rakibine sert giren Kayserisporlu Bülent 2. sarı kartını gördü ve oyun dışı kaldı. 71. dakikada Iglasias soldan getirdiği topu Kemal'e aktardı. Kemal'in ara pasıyla ceza alanına giren Gökhan, yerden yaptığı ser vuruşla topu Çaykur Rizespor'un ağlarına gönderdi: 1-0. 86. dakikada, Ragıp'ın ara pasıyla ceza alanına giren Gökhan, topu kaleciye kaptırdı.

04.03.2007


 

Badem: Okur model oldu

Fanatik Basket Yazı İşleri Müdürü İsmet Badem, ''Sokaktan ve minicik bir çocukken kurulan hayalin gerçekleşmesi'' olarak tanımladığı bu gelişmenin, Türkiye'deki gençler için çok büyük bir model oluşturduğunu kaydetti.

Türkiye'de basketbolu seven çok sayıda genç bulunduğuna dikkat çeken Badem, ''Bir gün gelecek Türkiye'de herkes basketbolu konuşuyor hale gelecek. Mehmet Okur gibi modeller de bunu çabuklaştırıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

04.03.2007


 

İspanya'daki olayların faturası Betis'e çıktı

İspanya Futbol Federasyonu Rekabet Komitesi, 28 Şubat'ta İspanya Kral Kupası çeyrek finalinde yapılan Real Betis-Sevilla maçında çıkan olaylardan dolayı Real Betis'e 3 maç saha kapatma cezası verdi.

Maçın 57. dakikasında Sevilla Teknik Direktörü Juande Ramos'un, başına isabet eden pet şişe yüzünden bayılıp hastaneye kaldırılmasıyla durdurulan Kral Kupası çeyrek finaliyle ilgili kararını açıklayan Rekabet Komitesi, beklediği gibi büyük bir ceza vermedi. Real Betis Kulübü'ne herhangi bir para cezası vermeyen komite, yalnızca 3 maç saha kapatılmasını ve maçın 20 Mart'ta seyircisiz olarak Madrid Getafe'de yeniden yapılmasını kararlaştırdı. Komite ayrıca, maç öncesi açıklamalarından dolayı şiddeti teşvik ettiği iddiasıyla her iki kulübün başkanları hakkında disiplin komitesince soruşturma açıldığını da duyurdu. Real Betis Kulübü, cezalarla ilgili ''Adil olmadığına inanıyoruz. İtiraz edeceğiz'' açıklamasında bulundu.

04.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004