Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran: ABD ile doğrudan müzakere yok

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, ABD ile doğrudan müzakerenin gündemde olmadığını bildirdi.

Hüseyni, haftalık basın toplantısında, Bağdat’ta yapılacak toplantıda ABD ile doğrudan görüşüp görüşmeyeceklerine ilişkin soru üzerine, “Bu konuyu incelediklerini, ancak şu anda Bağdat toplantısında ABD ile doğrudan müzakereye girmenin gündemlerinde olmadığını” söyledi.

Hüseyni, devlet televizyonuna dün yaptığı açıklamada, ABD’nin “bazı aracılar yoluyla” temas kurarak, Irak’taki güvenlik durumuyla ilgili İran’a görüşme önerisinde bulunduğunu açıklamış ve konuyu incelediklerini belirtmişti.

Sözcü, toplantıda İran’ın nükleer meselesinin de gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine de “Bizim için mekân önemli değil. Bizim tutumumuz belli, ön şartsız olarak bütün taraflarla görüşebileceğimizi defalarca söyledik” dedi.

Nükleer müzakere sürecinin “çıkmaz sokağa girdiği” düşüncesine katılmadığını ifade eden Hüseyni, soruna çözüm bulmak için çeşitli ülke yetkilileriyle görüştüklerini ve uluslar arası kurallar çerçevesinde soruna mantıklı bir çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti.

Hüseyni, eski savunma bakanı Ali Şemhani’nin yardımcısının Türkiye’de kaybolduğuna ilişkin iddiaların hatırlatılarak, bu kişinin akıbetinin sorulması üzerine de olayı teyit etti. Hüseyni, konuyu diplomatik yollardan takip ettiklerini, bir sonuca ulaşılacağını umduğunu kaydetti.

Sözcü, Irak’ın Erbil şehrinde ABD askerlerince basılan İran bürosunda gözaltına alınan 5 çalışanın durumuna ilişkin soru üzerine de bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve konuyu hem Tahran’da hem de Bağdat’ta “ciddî şekilde” takip ettiklerini söyledi.

/ TAHRAN

05.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’ye Türkçe “evet”

  İran: ABD ile doğrudan müzakere yok

  Irak’ta yine cami baskını

  Afganistan’da da sivilleri katlettiler

  Blair: Partim için iktidarım feda olsun

  Çin, askerî bütçesini arttırıyor

  Basra’da muhafızlar İstihbarat Servisini bastı

  Tuna nehrinde aşûre ikramı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004