Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rehn: Seçim reformları geciktirmesin

Avrupa Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Alman Die Welt gazetesine verdiği mülâkatta, Türkiye’nin reformların sürdürülmesinde yükümlülükler üstlendiğini ifade ederek, “Ne mutlu ki Avrupa’daki demokrasilerde seçimler vardır. Fakat seçimler ne AB’de, ne de Türkiye’de reformların gecikmesi için bir gerekçe olmalıdır” dedi.


Anketler alarm veriyor

Hukukçular Derneğinin düzenlediği paneldeki konuşmasında Türkiye’de yargının iyi bir sınav vermediğini belirten Prof. Dr. Burhan Kuzu, “İyi hakimlerim

Yargı etki ve baskıdan kurtulmalı

Yargı reformunun gerçekleştirilemediğini, hem anayasada, hem idarî yargıda hâlâ engeller bulunduğunu belirten Prof. Dr. Zafer Üskül de “Yargı etki ve


  Ağar: Milletin gerçek gündemi farklı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 8 Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in sözleri ile ilgili ‘’Bir avuç suda fırtınalar kopartılıyor. Türkiye’nin idarî yönetimiyle ilgili başka teklifi olan varsa onu söylesin’’ dedi.


  Keçeli: DYP, ilk seçimde Meclis'e girecek

DYP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Keçeli, DYP’nin halkın partisi olduğunu ifade ederek, “DYP, ilk seçimde Meclis’e girecek’’ dedi.


  DYP'li Erhan: Öncelikli hedefimiz ülkede huzur ve asayişi sağlamak

DYP Genel Başkan Yardımcısı Doç Dr. Çağrı Erhan, DYP iktidarında, en öncelikli hedeflerinin ülkede huzur ve asayişi sağlamak olduğunu söyledi.


  Sanayici tedirgin

DYP Genel Başkan Yardımcısı Binhan Oğuz, “İhracat artışını gerçekleştiren otomotiv, makine aksamı, demir çelik ve tekstil hazır giyimdeki sanayici geçen günlerdeki faiz ve kurdaki piyasa dalgalanmalarından son derece tedirgindir” dedi.


  Der Standard: Müzakereler iyi gidiyor

Avusturya’da yayımlanan Der Standard gazetesi ‘Avrupa Komisyonu’nda Türkiye ile müzakerelerin iyi gittiğini yazdı. Gazetenin haberinde şunlar kaydedildi:”Avrupa Komisyonu, AB ile Türkiye arasındaki giriş müzakerelerinin ‘çok iyi, hatta eskisinden daha iyi’ gittiğini belirtiyor.


  Mehmet Aydın: Geçmişimizi gün ışığına çıkarmak zorundayız

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ‘’Nasıl ekonomimizi büyütmek zorundaysak, tarihimizi, kültürümüzü ve geçmişimizi de gün ışığına çıkarmak zorundayız’’ dedi.


  Özürlüler duyarlılık bekliyor

Yozgat’ta düzenlenen toplantıda, İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘’Özürlüler Hakkında Sosyal Duyarlılık Projesi’’ tanıtıldı.


  Okullardaki şiddete uluslar arası çözüm arayışı

Okullardaki şiddetin önüne geçilmesine yönelik uluslar arası alanda yürütülen çalışmalara Türkiye de katılıyor.


  Gündoğdu: YÖK’ü ortadan kaldırmadan eğitime demokrasi gelmez

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eğitimdeki demokratikleşmenin tek yolunun, YÖK’ün ortadan kaldırılması olduğunu öne sürdü.


  Duâlar sağanak oldu

Bursa'nın Karacabey şiddetli yağmur altında yapılan duânın ardından 2 bin kişiye, 2 ton pirinç ve 1.5 ton etle yapılan pilav ikram edildi.


  Sarıyer’e 400 yataklı hastahane yapılacak

İstanbul Valisi Muammer Güler, Sarıyer’e yapılacak 400 yataklı hastahanenin en kısa sürede yapılacağını söyledi.


  Bağış’a Barzani tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika danışmanı ve AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış’ın ‘’Barzani ile Çanakkale Valisi veya Kastamonu Belediye Başkanı görüşebilir’’ sözlerine Kastamonulular tepki gösterdi.


  İki nüfuslu köy

Ekonomik sıkıntılar sebiyle diğer köylülerin göç ettiği Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Güvencik köyünde, sadece Muhtar Muharrem Çelik (71) ve eşi Saniye Çelik (70) yaşıyor.


  Robot işler, el övünür

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nce (ODTÜ) düzenlenen “4. ODTÜ Robot Günleri”, 5 farklı kategoride yarışan projelere ödül verilmesiyle son buldu.


  Donan gölde balık avı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan Nazik Gölü’nde balıkçılar, gölün üzerinde oluşan 30 santimetre kalınlığındaki buzları kırarak balık avlıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004