Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomide eleman sıkıntısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, “Türk ekonomisi, yetişmiş ara eleman sıkıntısı çekiyor. Üstelik bunu, verimliliğini düşürecek, üretimi etkileyecek, işsizlik ordusuna yeni diplomalı işsizler katacak biçimde hissediyor” dedi.


Karayolları arazisi Zorlu’nun

Karayolları arazisinin satış ihalesini 800 milyon dolarla Zorlu Grubu kazandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa sunulan Karayol

İthal otomobiller Karadeniz limanlarından giriş yapsın

Limanların canlandırılması amacıyla Uzak Doğu ülkelerinden getirilen ürünler ile otomobil ve yedek parçaların ülkeye girişinin, Doğu Karadeniz’deki li


  TMSF’den Hazine’ye 4,1 milyar dolar

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF), Hazine’ye ödeme 4 milyar 105 milyon dolara ulaştı.


  KOBİ’ler makina çöplüğüne dönmesin

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), işletmelerdeki atıl makinaların ve kullanılamayan kapasitenin ekonomiye geri kazandırılması ve reel sektörün daha fazla gereksiz yatırım çöplüğüne dönüşmemesi için yeni bir proje çalışması başlattı.


  Küresel çalkantı bitti

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, küresel ekonominin güçlü durumda, enflasyon düzeyinin de düşük olduğunu söyledi.


  Petrol fiyatı yükseldi

Uluslararası ham petrol fiyatları yükseldi. ABD’deki benzin stoklarının azalmasının da etkisiyle, ABD Ham Petrolünün varil fiyatı, 16 sentlik artışla 60,85 dolara çıktı.


  TOBB, konseyi Trabzon’da toplanacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Borsaları Konseyi’nin istişare toplantısı, 9 Mart Cuma günü Trabzon’da yapılacak.


  Teşvikten bütün firmalar yararlanacak

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, 5084 ve 5350 Sayılı Yatırım Teşvik Kanununda yapılan düzenleme ile ‘’yatırım yeni olmasa bile en az 10 işçi çalıştıran işyerlerine teşvik imkanı sağlanacağını’’ bildirdi.


  ADSL’de yüzde 55'e varan indirim

Türk Telekom, ADSL tarifelerinde yeni düzenlemelere giderek yüzde 55’e varan indirim yaptı. Yeni tarifelerin duyurulması amacıyla düzenlenen basın toplantısında, tarifelerde yüzde 55’e varan indirimler olacağı duyuruldu.


  Albaraka Türk’e mükemmellik ödülü

Dünyanın en büyük uluslararası bankalarından Londra merkezli Standard Chartered Bank, 2006 yılında New York aracılığı ile SWIFT üzerinden gerçekleştirilen USD bazında para transferlerindeki hatasız işlemleri sebebiyle, Albaraka Türk Katılım Bankası’na STP Mükemmellik Ödülü verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004