Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’de darbe serbest, fikir yasak

12 Eylül ihtilâlini yaptıkları için Kenan Evren’in başını çektiği cunta hakkında iddianame hazırlayan, ancak verilen takipsizlik kararının ardından meslekten ihraç edilen Adana eski Savcısı Sacit Kayasu, Türkiye’de düşünceyi ifade etmenin darbe yapmaktan daha tehlikeli görüldüğünü söyledi.


Yasak ayrımcılık ve şiddettir

AKDER Başkan Yardımcısı Av. Fatma Benli: Ya Dünya Kadınlar Gününü kaldıralım, demokratik toplum gereklerinden, özgürlükten, toplumsal cinsiyet eşitliğ

Laikliğin kulvarı 1950’de değişti

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünsal Yavuz, Türkiye’de laikliğin 1950’ye kadar başka, 1950’den sonra başka bir kulvarda gittiğine dikka


  İSKİ: Kayırma yok

İSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yaptıkları ihalelerin tamamının ihale mevzuatına uygun olduğu ifade edilerek, “Alınan kararlar ile bir zümrenin veya bir partinin taraftarlarının korunması söz konusu değildir” denildi.


  Ağar: İstiklal Marşının kime ne zararı var?

“Parti kongrelerinde istiklâl marşı okumanın kime ne zararı var?” diyen Ağar, “Ayrılık temelinde değil, demokrasi temelinde gelişmek, haklar ve özgürlükler temelinde ülkeyi daha ileri noktalara taşımak istiyorsak bakış açımız ülkede yaşayan 70 milyonun birlikteliğidir” diye konuştu.


  AB’den ‘’hellim sorununa’’ müdahele

Kıbrıs Rum yönetiminin, Hellim peynirini ‘’Hallumi’’ ismiyle Kıbrıs Rum ürünü olarak tescil ettirmeye çalışması üzerine Kıbrıs’ta KKTC ile Rum yönetimi arasında başlayan ‘’hellim sorununa’’ Avrupa Komisyonu müdahale etti.


  Eylülde 74 milyonuz

Bu yıl ortasında 73 milyon 875 bin kişi olan Türkiye nüfusunun yıl sonunda 74 milyon 320 bin kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) projeksiyonlarını baz alarak yapılan hesaplamaya göre, Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’un yıl ortası nüfusu 11 milyon 914 bin kişi olarak hesaplanırken, Ekim ayında İstanbul nüfusunun 12 milyonu aşması bekleniyor.


  Erdoğan: Beyin göçünü tersine çevirmeliyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin AR-GE ve bilime verdiği önemi kuşkuyla karşılayanların, bu alana ayırdığı bu kaynağı ve özel ilgiyi görünce mahcup olduklarını ifade ederek, “Bu, yeniliğe karşı çıkmaktır. Gelişime karşı direnme, ilerlemeye karşı kuşkucu ve dogmatik davranma tavrını artık bırakmamız gerekiyor” dedi.


  Youtube’ye erişim yasağı

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, YouTube’ye erişim yasağıyla ilgili olarak, sitenin hizmetinin Türkiye’de ‘’askıya alındığını’’ bildirdi.


  Mustafa Boydak kaza geçirdi

Kocaeli’nde 10 aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi öldü, aralarında Kayseri Sanayi Odası ile Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak’ın da bulunduğu 14 kişi yaralandı.


  Okul yakıtı lojmanda kullanıldı iddiası

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde okullar için gönderilen kalorifer yakıtının, Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanlarında kullanıldığı iddia edildi.


  Muhtarlarda kırtasiyecilik bitecek

E-devlet projesi çerçevesinde, vatandaşların tüm işlemlerini internet üzerinden yapılmasını hedefleyen proje sayesinde ikametgah ilmühaberi ve nüfus cüzdanı sureti gibi kırtasiyeye gerek kalmayacak.


  Doğu’da kar ve fırtına

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış etkisini sürdürüyor. Kars ve Ardahan’da kar yağışı ve fırtına sebebiyle araçlarda mahsur kalan 31 kişi kurtarıldı.


  Cezaevine posta ile esrar gönderildi

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bulunan Kapalı Cezaevi’ndeki bir tutukluya, Acele Posta Servisi (APS) ile bir çift terliğin altına gizlenmiş şekilde esrar maddesi gönderildi.


  Öcalan’ın avukatları hakkında inceleme

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuyla ilgili iddiaları ortaya atan 2 avukat hakkında inceleme başlatıldı.


  Sirmen’den Erdoğan’a tazminat dâvâsı

CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, Yuvacık Barajıyla ilgili açıklamaları sebebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 50 bin YTL’Lik tazminat davası açtı; suç duyurusunda bulundu.


  Kamu hastahaneleri özerkleştiriliyor

Kamu hastanelerinin özerk yapıya kavuşturulması; hastahanelerin, her türlü kaynağı sınırsızca merkezden talep etmeleri yerine, kendi kaynaklarından sorumlu birlikler haline dönüştürülmeleri amacıyla, pilot illerde ‘’kamu hastane birlikleri’’ kurulmasını öngören kanun tasarısı TBMM Bakanlığına sunuldu.


  İLKSAN’daki yolsuzluk iddiaları Meclis’te

TBMM Dilekçe Komisyonu, İLKSAN’daki usulsüzlük ve yolsuzluklara ilişkin olarak öğretmenlerin yaptığı başvuruları ele aldı.


  Ekmeklerini, ekmekten kazanıyorlar

Batman’ın genellikle yoğun göç almış mahallerinde yaşayan yoksul kadınlar, tandır evlerinde yöreye özgü tandır ekmeği pişirerek evlerinin geçimini sağlamaya çalışıyor.


  Rehber hizmetlerinde yeni dönem

Bilinmeyen numaraların sorgulanmasında yeni bir dönem başlıyor. Türk Telekomünikasyon A.Ş ve GSM operatörleri, 31 Mart 2007 tarihinden itibaren rehber hizmetlerini yeni numaralarından vermeye başlayacak. Telekomünikasyon Kurumundan lisans alan şirketler de artık rehber hizmeti verebilecek.


  Akdamar Kilisesi açılışa hazırlanıyor

Van Gölü üzerindeki Akdamar Adası’nda bulunan Ermeni Kilisesi’nde, 29 Mart tarihindeki açılış töreni için son hazırlıklar yapılıyor.


  Buz sarkıtları tez konusu oldu

Doğu Anadolu Bölgesi’nde çatılarda oluşan buz ve sarkıtların can, mal kaybına yol açmaması için hazırlanan proje bitirme tezine konu oldu.


  Müftüden internet kursu

Manisa’nın Sarıgöl Müftüsü Oğuz Metin, ilçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan web tasarım kursunda, gönüllü olarak usta öğreticilik yapıyor.


  Bitmeyen pil icat etti

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 17 yaşındaki Rıdvan Kaden isimli genç, sürtünerek şarj olan kalem pil icat etti.


  Bir tekme, 115 bin turiste mal oldu

Çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimi ile okullarda meydana gelen olayların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri Antalya’ya geldi.


  Sokakta çalışan çocuklar topluma kazandırılıyor

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, sokakta çalışan çocukların sosyal ve sportif faaliyetlerle topluma yeniden kazandırılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004