Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Saha ortasında arbede

Valencia-İnter Milan Şampiyonlar Ligi maçında hakemin bitiş düdüğü ile birlikte saha arbedeye döndü. Valencia'nın yedek oyuncusu Navarro'nun İnter'li Burdisso'ya saldırması üzerine başlayan olaylar soyunma odalarında da devam etti. Navarro, burnunu kırdığı Burdisso ve İnter Milan kulübünden özür diledi..

Şampiyonlar Ligi'nde, önceki akşam oynanan çeyrek finalistlerin belirlendiği maçlar arasında çıkan olaylardan dolayı en ''utanç vericisi'' olarak gösterilen Valencia-FC İnter maçında, İnterli Nicolas Burdisso'nun burnunu kıran Valencialı David Navarro özür diledi. Valencia'nın golsüz berabere biten ve tur atladığı maçın bitiş düdüğünün ardından, her iki takımın futbolcuları arasında yaşanan itişmede yedek kulübesinden koşarak gelip Burdisso'nun yüzüne bir yumruk atan ve Arjantinli futbolcunun burnunun kırılmasına neden olan Navarro, ''Olanlardan dolayıbüyük pişmanlık duyuyorum. Bir daha bu tip bir şey olmayacağını garantiediyorum'' diyerek özür diledi.

Takım arkadaşlarından birine saldırıldığını gördüğü için kendini kaybederek bu tip bir harekette bulunduğunu söyleyen Navarro, İnter kulübüne telefon edeceğini kaydetti. Her iki takımın futbolcuları arasında soyunma odalarına kadar devam edentekme, tokatlı olaylarla ilgili UEFA'nın her iki kulübe de ciddi ceza vermesi bekleniyor. Öte yandan Stamford Bridge'de Portekiz temsilcisi Porto'yu ağırlayan Premier Lig temsilcisi Chelsea, 1-0 geriye düştüğü maçta rakibini 2-1 yenerek, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale adını yazdırdı. Diğer taraftan Fransa'da Lyon'a konuk olan İtalyan AS Roma, rakibini deplasmanda 2-0 yenerek, turu geçen taraf oldu.

08.03.2007


 

Sağlam, geçen sezon Fener'i şampiyonluktan etti

Konyaspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, geçen sezon Denizlispor'da sezonun son maçında berabere biten maçla Fenerbahçe'yi şampiyonluktan eden teknik direktör olarak anılırken, bu yıl sarı- lacivertlilerden yine puan hedefliyor.

Nurullah Sağlam, yaptığı açıklamada, son haftalarda ortaya koydukları futbolla kendilerinden sıkça söz ettirdiklerini söyledi.

Takım oyununu oturttuklarını, karşılarında kim olursa olsun kazanmaya oynadıklarını ifade eden Sağlam, Trabzonspor maçında da çok iyi mücadele ettiklerini, ancak istedikleri sonucu alamadıklarını kaydetti. Önümüzdeki hafta sonunda şampiyonluğun en büyük adaylarından Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacaklarını dile getiren Sağlam, şunları söyledi:

''Fenerbahçe, geçen yıl da şampiyonluğun en büyük adaylarındandı. Zorlu bir deplasman olacak. Kaliteli, ama son dönemlerde zor günler geçiren bir takım. Fenerbahçe'nin mevcut durumundan faydalanmaya çalışacağız. Bizi kimin şampiyon olacağı ilgilendirmez. Biz kazanma arzusu ve inancıyla sahaya çıkıp Konya'ya puanla döneceğiz.''

Her hafta biraz daha ileriye gitmek için mücadele ettiklerini belirten Sağlam, ''Trabzonspor maçının futbolcular üzerinde olumsuz etkisi yok. O maçta iyi oynadığımıza inanıyoruz. Fenerbahçe maçında doğruları yaparsak, istediğimiz arzulu futbolu oynarsak büyük bir yüzdeyle puan alırız'' dedi.

08.03.2007


 

Tuncay Şanlı ayın altın adamı oldu

Memorial 11 Altın Adam yarışmasında Şubat ayının altın futbolcusu Fenerbahçeli Tuncay Şanlı seçildi.

Kalyon Oteli'nde yapılan jüri toplantısında Şubat ayında orta saha oyuncuları arasında yapılan değerlendirmede Fenerbahçeli Tuncay Şanlı altın adam seçilirken, Beşiktaşlı Koray Avcı gümüş, Çaykur Rizesporlu Cem Baki ise bronz adam oldu. Toplantıda Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ayın altın teknik direktörü, hakem Yunus Yıldırım ise ayın altın hakemi seçildi. Ayın yöneticisi ise Vestel Manisaspor'un başkanı Haluk Çubukçu oldu. Gecede, daha önceki toplantılarda altın adam seçilen Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez, Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayserispor Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Süper Lig hakemleri Caneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Vedat Yüksel ödüllerini aldılar.

08.03.2007


 

Sezgin: Yanal'la kahve içtik

Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, önceki gün bir araya geldiği Vestel Manisasspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ı tesadüfen gördüğünü söyledi.

Sezgin, Ersun Yanal ile bir otelde tesadüfen karşılaştığını ve sadece bir kahve içtiğini belirterek, ''Ersun Yanal'ı tesadüfen gördüm. Çok kısa süre konuştuk'' dedi. Sezgin, Yanal ile yaptığı bu görüşmenin başka anlamlara çekilmemesini de istedi.

08.03.2007


 

Efes'in umut maçı bugün

Efes Pilsen, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) (F) Grubu 4. maçında bugün İstanbul'da Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak maç Skytürk TV'den naklen yayınlanacak. 2. tur grubunda yaptığı ilk 3 maçı da yitiren Efes'in, grubu ilk 2 sıra içinde bitirip çeyrek finale yükselebilme umutlarını sürdürebilmesi için Panathinaikos maçından mutlak suretle galip ayrılması gerekiyor. ''Top 16'' turunda (F) Grubu'nda geride kalan 3 maçını da kazanan Panathinaikos lider durumda bulunurken, henüz galibiyeti olmayan Efes ise 4. ve son sırada yer alıyor. Grupta Atina'da yapılan maçı 84-57'lik skorla Panathinaikos kazanmıştı.

08.03.2007


 

G.Saray'ın "Sarı Naci" si vefat etti

Galatasaray'ın eski milli futbolcularından ''Sarı Naci'' lakaplı Naci Özkaya, vefat etti.

922 yılında Trabzon'da doğan Naci Özkaya, Ankaragücü ve Ankara Demirspor takımlarında forma giydikten sonra 1947 yılında Galatasaray'a transfer oldu. (A) Milli Takım formasını 16 kez giyen Naci Özkaya, futbolu bıraktıktan sonra bir dönem Galatasaray'da antrenörlük de yaptı. Naci Özkaya, futbolculuk döneminde savunmadaki sert ve dengeli oyunu ve serbest atışlardaki ustalığıyla tanındı.

08.03.2007


 

MotoGP heyecanı Cumartesi start alıyor

Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonları arasında gösterilen MotoGP'de sezonun ilk yarışı 10 Mart Cumartesi günü Katar'daki Losail Pisti'nde yapılacak.

İstanbul Park Pisti'nde 22 Nisan'da 3. ayağı gerçekleştirilecek MotoGP'de, bu sezon 18 yarış yapılacak. Katar'da başlayacak MotoGP serüveni, 4 Kasım'da İspanya'nın Valencia kentinde yapılacak yarışla sona erecek. MotoGP Katar Grand Prix'sinde yarın serbest antrenman turları, 9 Mart Cuma günü sıralama turları, 10 Mart Cumartesi günü de yarış gerçekleştirilecek. MotoGP öncesi de 125 cc ve 250 cc kategorilerinde de yarışlar yapılacak.

Geçen sezon sürücüler klasmanında şampiyonluk ipini ABD'li Nicky Hayden göğüslemişti. Repsol Honda sürücüsü Hayden, geçen yılki yarışlar sonucunda 252 puan toplayarak ilk sırayı alırken, İtalyan Valentino Rossi, 247 puanla ikinci, İtalyan Loris Capirossi ise 229 puanla üçüncü sırada yer aldı.

08.03.2007


 

Del Bosque Beşiktaş'a pahalıya patlayacak

Beşiktaş'a büyük umutlarla getirelen, başarılı olamayınca 2005'in başında görevine son verilen İspanya'nın dünyaca ünlü teknik adamı Vicente Del Bosque siyah-beyazlı kulübün başını iyice ağrıtacağa benziyor. Önceki akşam ''Memorial 11 Altın Adam'' Yarışması Jüri Toplantısı'na konuk olarak katılan CAS üyesi Avukat Kısmet Erkiner ile Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner arasında, Del Bosque'nin tazminat davası konusunda gerginlik yaşandı. Del Bosque'ye görevine son verilirken sadece, ''Sizinle imzalamış olduğumuz sözleşmeyi 27 Ocak 2005 tarihinde iptal ettik'' yazısının gönderildiğini anlatan Erkiner, ''Bu fesih nedeniyle ne ihbar süresi verilmiş, ne de gerekçe gösterilmiştir'' ifadesini kullandı. Erkiner, Beşiktaş'ın dava sonucunda Del Bosque ve yardımcılarına 6,7 milyon Avro (Faiziyle birlikte 8,5 milyon Avro) ödemeye mahkum edildiğini, bunun bazı ekstra masraf ve vergilerle birlikte toplam 20 milyon YTL'ye ulaştığını söyledi.

KENAR ÖNER ERKİNER'E KIZDI

Kenan Öner ise Kısmet Erkiner'in davayı ayrıntılı bir şekilde açıklamasına tepki gösterdi. Toplantıya Türk futbolunun sorunlarını ve ligin durumunu konuşmaya geldiğini ifade eden Öner, ''Halen yargı safhasında olan bir konuda, burada böyle detaylı konuşulması doğru olur mu? Keşke kendisi bizi yönlendirseydi, mutlu olurduk. 16 milyon, 20 milyon YTL'nin telaffuz edilmesi bile bana garip geldi. Burada milli bir dava var'' dedi.

KAYSERİ'YE 29 EKİM'DE YENİ STAD

Kasım Ayı Ayın Yöneticisi ödülünü almak üzere katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Yeni stadımız hızla ilerliyor. Müteahhit firmayla konuştuk. Para problemimiz yok. 29 Ekim’e yetiştirecekler. Sıfırdan yapılan Türkiye’nin en iyi statlarından biri olacak“ şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLUKTA İDDİALIYIZ

Aralık ayı Altın Teknik Direktörü seçilen Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, "Bu sezon liderle aramızda 7 puan fark var. Eğer GS ve BJK şampiyonluktan bahsedebiliyorsa, biz de şampiyonlukta iddialıyız. Şampiyonu Anadolu’dan çıkarmak için elimizden geleni yapıp, Türk futbolunda tarih yazacağız” dedi. Sağlam, “4 büyükler kötü oynuyor diye ligin kötü olduğunu söylemek yanlış. Anadolu takımları iyi oynamaya başladı. Yabancı oyuncular kaliteliyse, takıma katkı sağlıyorsa takım da iyi oluyor. Bu da büyük takımlarla Anadolu takımları arasındaki güç farkının kapanmasında etkili oluyor” diye konuştu.

ÜZÜLMEZ: ÇALIŞTIM, BAŞARDIM

Aralık Ayı Ayın Altın Adamı ödülünü almak üzere katılan BJK’lı futbolcu İbrahim Üzülmez, “İşimi seviyorum ve saygı duyuyorum. Başarım çok çalışmamdan kaynaklanıyor. Bir kaptan olarak genç arkadaşlara hem saha içinde hem saha dışında örnek olmaya çalışıyorum. 2 hedefim vardı. Hep ilk 11’de sahaya çıkmak ve futbolu bu büyük camiada bırakmak. İlkini başardım. İkincisi de inşallah kısmet olur” dedi.

AYDINUS MEDYAYA SİTEM ETTİ

Son Beşiktaş-Galatasaray derbisini başarıyla yöneten Ekim ve Aralık aylarının Altın Hakemi Fırat Aydınus şunları söyledi:,“Sevdiğim bir laf var. Olayları sonuçlarına göre değil, eylemleri niyetlerine göre yargılamak gerekir der. Ben de medyada çıkan yazıları sonuçlarına göre değil, yazan insanların niyetlerine göre yargılıyorum. Ben kendimden ve bana güvenenlerden sorumluyum. Bu bakımdan müsterihim.”

[email protected]

Erol DOYURAN

08.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004