Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

1 MİLYON ÜYEMİZ OLMALI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yılıdırım, Turkcell Süper Lig'de 2-2 berabere kaldıkları Sivasspor maçının ardından, taraftarın yönetim kuruluna yönelik tepkisine, ''Bu takım benim ve arkadaşlarımın eseri'' cevabını verdi. ATV'de katıldığı ve gece geç saatlerde sona eren programda çeşitli konularda açıklamalar yapan Yıldırım, ligde geçen hafta Sivasspor ile yapılan maçın sonunda, taraftarın, ''Yönetim bu takım senin eserin'' şeklindeki tezahüratlarına, ''Bu takım benim ve arkadaşlarımın eseri. Biz yaptık bu takımı. Ne sorumluluk varsa benimdir'' şeklinde cevap verdi.

BURNUMUZ BÜYÜMEDİ

Aziz Yıldırım, ''Burnunuz büyüdü'' eleştirisine, ''Bizim burnumuz büyümedi. Biz kendimizi kimseden ayırıp ayrı bir noktaya koymadık'' yanıtını verdi. Fenerbahçe'nin 165 milyon YTL'lik bütçesi olduğunu ve yaptıkları çalışmalarla her geçen gün büyüdüğünü anlatan Yıldırım, külübün 562 çalışanı olduğunu bildirdi. 2320 lisanslı sporcuya sahip olduklarını kaydeden Yıldırım, 100. yılda 100 bin taraftar kartı hedefinde 83 bin rakamına ulaşıldığını ifade etti.

1 MİLYON ÜYE YAPMAK LAZIM

Kulübü, Avrupa'nın büyük kulüpleri Real Madrid'in ve Manchester United'ın bütçelerine ulaştırmak için büyük çalışmalar yapmaları gerektiğini anlatan Yıldırım, 1 milyon üyeye sahip olmanın kulübe büyük girdiler kazandıracağını ifade etti. ''Fenerbahçe'yi herkese açacağız. Buna karar verecek genel kuruldur. Bunu nasıl yapacağız, 1 milyon Fenerbahçeli üye yapmak lazım'' diye konuşan Yıldırım, kurulacak şirketler ve yapılacak inşaat projeleriyle, kasasına 1-1,5 milyar dolar giren bir kulüp olunabileceğini anlattı. Yıldırım, naklen yayın gelirlerinden 15 milyon dolar aldıklarını, Fenerbahçe'nın hakkının 50 milyon dolardan az olmaması gerektiğini savundu.

AVRUPA ŞAMPİYONU OLACAĞIZ

Aziz Yıldırım bir gün Avrupa şampiyonu olacaklarına inandığını söyledi. Bu yönde yöneltilen soruya, ''Birgün Avrupa şampiyonu olacağımıza inanıyorum'' diye yanıt veren Yıldırım, Fenerbahçe'nin son 3 yılda Avrupa kupalarında aldığı galibiyetleri, geçmişte uzun yıllardır elde edemediğini hatırlattı.

TELEFONLARIM DİNLENİYOR

Yıldırım, ''Telefonlarınız dinleniyor mu'' sorusuna, ''Maalesef dinleniyor'' cevabını verdi. Bunu kendisine söyleyenlerin bulunduğunu kaydeden Yıldırım, ''Telefonlarım dinleniyor. Herhalde birilerine servis yapmak amacıyla. Daha önce yaptığım bazı görüşmeler bana ifade edildi'' dedi. Yıldırım, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da dahil olmak üzere Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin başkanlarıyla organize edilecek televizyon programında bir araya gelebileceğini belirtti.

ZİCO'YA ELEŞTİRİLER ERKEN

Teknik direktör Zico'nun kadroda yaptığı değişikliklere bir müdahalesinin olmadığını belirten Aziz Yıldırım, yapılan eleştirilerin erken olduğunu savunarak, ''1 yıl geçsin Zico'yu değerlendirelim. Fenerbahçe'nin özel senesi yok. Fenerbahçe'nin her yılı özeldir. Bu yıl şampiyon olacak'' dedi.

09.03.2007


 

Gerets: Trabzon maçı bizim için dönüm noktası

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Galatasaray TV'de yayınlanan ''Teknik Yorum'' programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gerets, ''Beşiktaş derbisinde takımda operasyon yapıldı'' iddialarıyla ilgili açıklamasında, sakatlıktan yeni dönen oyuncuların hazır olmaması, bazı futbolcuların form grafiklerinin üst seviyede bulunmaması ve kaptan Hakan Şükür'ün de ailevi nedenlerden dolayı kadroya alınmadığını söyledi.

Belçikalı teknik adam, ''Yönetimin, teknik heyete, kadro seçiminde müdahale etmesi söz konusu değil. Galatasaray'da zaten böyle bir şey olmaz. Buna da çalıştığım hiçbir kulüpte izin vermedim'' dedi. Song'u henüz hazır olmadığı için kadroya almadığını belirten Erik Gerets, ''Song'un bir an önce hazır olup, eski Song olarak aramıza dönmesi için çalışıyoruz. Ona her zaman ihtiyacımız var. Aramızda geçen tartışma geride kaldı, onunla daha dün bir konuşma yaptık'' diye konuştu.

''Mehmet Güven, hatasından ders alıp güçlenecek ve ilk 11'e daha da yaklaşacak'' diyerek genç oyuncusuna destek veren Gerets, Beşiktaş maçında son beş dakikaya kadar oyunu iyi götürdüklerini ve yaptıkları tek hata yüzünden emeklerin boşa çıktığını kaydederken, ''En azından bir beraberlikle sahadan ayrılmalıydık'' ifadesini kullandı.

Hafta sonunda oynanacak Trabzonspor maçını, dönüm noktası olarak gördüğünü açıklayan Erik Gerets, bu maçla ilgili şunları kaydetti: ''Bu, bizim hala yaşadığımızı, ayaklarımızın üzerinde durduğumuzu göstermek için en iyi imkan. Pazar günü hedeflerimizden şaşmadığımızı ve hala o hedefleri kovaladığımızı gösterecek en yakın ve en değerli maç.''

09.03.2007


 

Umut: G.Saray'a gol atacağım

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut, matematiksel olarak şansları sürdükçe şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaklarını belirterek, her maçta olduğu gibi Galatasaray maçında da gol atmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Bu sezon ligde 20 gol atmayı planlayan ve 23. hafta itibari ile ligde 10 golü bulunan Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut, Pazar günü deplasmanda oynayacakları zorlu Galatasaray maçında rakip kaleyi boş geçmek istemediğini belirterek, "Her maçta gol atmak için elimden geleni yapıyorum. İnşallah Galatasaray maçında da gol atarım" dedi.

LİGİ 2. SIRADA BİTİRECEĞİ

Ligin ikinci yarısına başlarken üst sıraları hedeflediklerini ve bu yolda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Umut Bulut, "Deplasmanda Konyaspor ile çok zorlu bir maç oynadık. Oynadığımız güzel futbol ile galip geldik. Şimdi hedefimizde Galatasaray var. Bu maçı kazanıp, Galatasaray engelini 3 puan ile aşıp ligi 2. sırada bitirmek istiyoruz. Bu yolda ilerliyoruz" diye konuştu.

09.03.2007


 

İspanyollar şok yaşıyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, dün akşam yapılan 2. tur rövanş karşılaşmalarının ardından son çeyrek finalistlerde belli oldu. Son 8 takımın belirlendiği 2. tur rövanş maçlarında dün Manchester United, Bayern Münih, PSV Eindhoven ve AC Milan rakiplerini geçerek çeyrek finale adını yazdırırken, 6 Martta da Liverpool, FC Chelsea, Valencia ve Roma rakiplerini eleyerek yollarına devam etmişlerdi.

Grup maçlarına katılan 4 takımının da gruplarını lider olarak tamamladığı İngiltere'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki hakimiyeti bu tur maçları sonunda da kendini gösterdi.

ARSENAL PSV'YE TAKILDI

İngiltere Premier Ligi lideri Manchester United, çeyrek final yolunda Fransız Lille'yi 1-0 ve 1-0'lık skorlarla geçerken, FC Chelsea 1-1 ve 2-1'lik sonuçlarla Portekiz ekibi Porto'yu kupanın dışına itti. Galatasaray'ın grubundan gelen FC Liverpool ise geçen yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu FC Barcelona'yı 2-1 ve 0-1'lik sonuçlarla deplasmanda atılan gol farkıyla geçmeyi başardı. Son 16'ya kalan İngiliz takımları arasında sadece Arsenal, yine Galatasaray'ın grubunda ikinci olarak yoluna devam eden Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven'a 1-0 ve 1-1 ile elendi.

KUPAYA VEDA EDENLER

Dünyanın en ünlü kulüpleri arasında yer alan İspanyol devleri FC Barcelona ve Real Madrid, bu turda kupaya veda etmek zorunda kaldı. Geçen yıl hem La Liga'da hem de Şampiyonlar Ligi'nde kupaya uzanan Katalan ekibi, Liverpool'a boyun eğerken, Real Madrid, final niteliğindeki mücadelede dün akşam Alman devi Bayern Münih'e 2-1 yenilmekten kurtulamadı ve kupaya erken veda etti. Şampiyonlar Ligi'nde 3 İngiliz, 2 İtalyan, 1 İspanyol, 1 Alman ve 1 Hollanda takımı çeyrek final eşleşmelerini bekliyor.

KAKA ÖNDE

Öte yandan, ligde gol krallığı yarışında ise AC Milan'ın Brezilyalı orta alan oyuncusu Kaka ve Real Madrid'in Hollandalı yıldızı Ruud van Nistelroy, 6'şar golle ilk sırada bulunuyor.

09.03.2007


 

Nobre'yi 100. maç heyecanı sardı

Beşiktaş'ın Brezilya asıllı futbolcusu Mert Nobre için hafta sonundaki Ankaragücü maçı ayrı bir anlam taşıyor.

Türkiye'deki 4. sezonunu geçiren Nobre, Ankaragücü maçında da forma giymesi durumunda 100. kez lig maçlarında sahaya çıkacak. 2003-2004 sezonunun devre arasında transfer olduğu Fenerbahçe'de kiralık olarak 2,5 sezon forma giyen Brezilyalı Marcio Ferreira Nobre, sarı-lacivertli takımda toplam 80 lig maçında sahaya çıkarak 46 kez rakip fileleri havalandırdı.

99 LİG MAÇINDA 51 GOL ATTI

Sezon başında Beşiktaş'a transfer olan ve ardından Türk vatandaşlığına geçerek Mert adını alan Nobre, siyah-beyazlı takımda da şimdiye dek 19 lig maçında sahaya çıktı ve 5 kez gol sevinci yaşadı. 27 yaşında ve 1.83 metre boyundaki Mert Nobre, Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları altında Türkiye'de oynadığı toplam 99 lig maçında rakip ağlara 51 gol bıraktı.

09.03.2007


 

Ataman: İtalya'da hedefim çifte kupa

Türk basketbolunun İtalya'daki temsilcilerinden antrenör Ergin Ataman, ''Hedefimde hem lig, hem de Avrupa Ligi'nde şampiyon olmak var'' dedi.

İtalya'daki başarılı antrenörlük yaşamını Siena takımının ardından Climanio Bologna takımında sürdüren Ataman, göreve geldiğinden bu yana geçen 3 aylık süreci, İtalya'daki yaşamını, hedeflerini ve özlemlerini anlattı. İtalya'da basketbolun çok sevildiğinin altını çizen başarılı teknik adam, en büyük hayalinin ise önce İtalya liginde, ardından da Avrupa'da şampiyonluğa ulaşmak olduğunu söyledi.

İTALYA'YA ÇOK ALIŞTIM

Ergin Ataman, ''İtalya'da insanların bana yaklaşımları, tavırları oldukça olumlu. Tek özlediğim şey ülkem. Bu sezon çalıştırdığım takım İtalya liginde orta sıralarda. Ancak ben bu takımla şampiyon olmak, Siena ile Avrupa Kupasını kazandığım zamanki mutluluğu, şimdi Avrupa Ligi'nde Climanio Bologna takımıyla şampiyon olarak yeniden yaşamak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Süper Ligde bu hafta

9 Mart Cuma

20.00 Sakarya-Kayseri: Hakan Özkan

10 Mart Cumartesi

14.00 G.Birliği-Gaziantep: Barış Şimşek

14.00 Sivas-Bursa: Mehmet F. Gökçe

19.00 F.Bahçe-Konya: Aytekin Durmaz

11 Mart Pazar

14.00 Antalya-Ankara: Halis Özkahya

14.00 Rize-Manisa: Kuddusi Müftüoğlu

14.00 K. Erciyes-Denizli: Vedat Yüksel

15.00 A.Gücü-Beşiktaş: Mustafa Abitoğlu

19.00 G.Saray-Trabzon: Bülent Demirlek

09.03.2007


 

Mehmet Okur 8 sayıda kaldı

Milli basketbolcu Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, sahasında Indiana Pacers'ı 94-72 yenmeyi başardı.

Salt Lake'te 20 bin taraftarın izlediği mücadeleye ilk 5'te başlayan Mehmet Okur, daha önceki maçların aksine, fazla bir varlık gösteremedi. 19 dakika 15 saniye forma giyen Okur, bu süre içinde 8 sayı atabildi.

09.03.2007


 

Antalya 6 maçta sadece 1 gol yedi

Antalyaspor defansı, ligin ikinci yarısında oynadığı 6 maçta sadece bir gol yedi.

Antalyaspor'un galibiyetinde en püyük paylardan birine sahip olan defans oyuncuları Polonyalı Piotry Dziewicki, Jaroslaw Bienuk ile Metin Aslan, Şenol Can, Uğur Kavuk ve defansa da yardımcı olan Volkan Yaman, ikinci yarının en başarılı defansı oldular.

09.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004