Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bediüzzaman’ın dili öz be öz Türkçedir

Etkileşim yazarlarından, deneme ve eleştiri yazarı, edebiyat araştırmacısı Necmettin Turinay katıldığı ‘Risâle-i Nur’un Edebî Yönü’ toplantısında Bediüzzaman’ın eserlerinde kullandığı dil ve üslûp konusunda katılımcılara bilgi verdi. Bu konuda farklı açılımlar getiren Turinay, konuşmasında yeni bir çalışma olarak düşündüğü Risâle-i Nur’un Edebi üslubu ve Bediüzzaman’ın eserlerindeki edebi dil konusundaki araştırmasını sundu.


AMBARGOLULAR ZATEN YOK

Nokta dergisi, Genelkurmay Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünce hazırlanıp Genel Sekreter Tümg. Salih Zeki Çolak’ın onayıyla 2. Başkan Org. Ergin Saygun

Türkmenoğlu yoğun bakımdan çıktı

Bediüzzaman Said Nursi’nin yakın talebelerinden olan Mustafa Türkmenoğlu, geçirdiği beyin kanaması sonrasında Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi


  TGC: Demokrasi adına üzüntü verici

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden (TGC) yapılan açıklamada, ‘’Genelkurmay’ın medya değerlendirmesi adıyla haber portallarına düşen rapor, son derece ilginç ve demokrasimiz adına da o ölçüde üzüntü vericidir. Düşünce ve ifade özgürlüğü önüne konulan yeni bir engeldir’’ denildi.


  Genelkurmay soruşturma başlattı

Genelkurmay Başkanlığı, ‘’basın yayın organları hakkında değerlendirme raporu hazırlandığı’’ şeklindeki haberlerin ardından, konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.


  Başoğlu: Bu ayırım demokrasiye zarar verir

Sağlık-İş Başkanı Mustafa Başoğlu, Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan “Akredite Basın ve Yayın Organları Yeniden Değerlendirmesi” konulu andıçta Türk basınının “TSK yandaşları” ve “TSK karşıtları” olarak ikiye ayrılmasının hem Türk Silâhlı Kuvvetleri’ne hem de ülke demokrasisine zarar vereceğini belirtti.


  Kadın vekillerin başörtüsü sansürü

TBMM’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü konuşan kadın milletvekilleri kadınların her türlü sorununa değindi ama başörtüsü yasağını ağızlarına almadı. Kamusal alan bahanesiyle yürütülen kanunsuz başörtüsü yasağına hiçbir parti temsilcisinin değinmemesi şaşkınlıkla karşılandı.


  Yasak büyük ayrımcılık

DYP Genel Başkan Danışmanı Nevval Sevindi, kadın ev erkeğin, toplumun iki kanadı olduğuna dikkat çekerek, başörtüsü yasağının da büyük bir ayrımcılık olduğunu ifade etti. Sevindi. iktidara geldikleri takdirde üniversitelerdeki başörtüsü yasağını kaldıracaklarını söyledi.


  Irak toplantısı İstanbul’da yapılacak

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, İstanbul’da Irak’a komşu ülkeler, BM Güvenlik Konseyi Daimi üyeleri ve G-8 ülkeleri temsilcilerinin katılacağı bir toplantı yapılması fikrinin “genel kabul gördüğünün” anlaşıldığını söyledi.


  Müzakere iyi anlayışla tamamlanmalı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye-AB müzakere safhasının önemine işaret ederek, ‘’bu dönemin karşılıklı iyi anlayış doğrultusunda tamamlanması gerektiğine inanmaktayız’’ dedi.


  Bingöl'de 4.8'lik deprem

Bingöl’de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  Arınç: TBMM, Köşk seçiminde taraf

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM’nin, cumhurbaşkanı seçiminde taraf olduğunu belirterek, ‘’Çünkü seçim burada olacaktır ve milletvekillerimiz bu seçimi yapacaktır. TBMM, anayasal bir görevi yerine getirecektir. Meclisin kararına, 70 milyon insan gibi Türkiye’deki tüm kurum ve kuruluşlar da saygı göstermek durumundadır’’ dedi.


  “Güneydoğu’nun şehitleri” ifadesine soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Joseph Ralston ile görüşmede “Güneydoğu’nun şehitleri” ifadesini kullandığı gerekçesiyle CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan hakkında soruşturma başlattı.


  Erdoğan ve 3 bakan hakkında suç duyurusu

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ve dernek üyesi 4 kadın, “kadının korunmasına yönelik kanun ve genelgeleri hayata geçirmeyerek görev ihmali yaptıklarını” öne sürdükleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Bu proje engelleri ortadan kaldıracak

Kocaeli’nin Gebze İlçesi Çayırova Belde Belediyesi ve işadamlarının ortaklığı ile hayata geçirilen ve engelli vatandaşlara iş imkanı sağlayan Engelliler İş Merkezi (ENİŞMER), bugün düzenlenen bir törenle açıldı.


  Okuma-yazma seferberliği

Mersin’in Silifke ilçesinde okuma-yazma seferberliği başlatıldı. Mersin Vali Yardımcısı ve Silifke Kaymakam Vekili Ahmet Beyoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, okul müdürleri ve köy muhtarları tarafından tesbit edilen okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara, açılacak kurslarla okuma-yazma öğretileceği belirtildi.


  Balık ölümleri araştırılıyor

Bolu Hacetler Gölü’ndeki balık ölümleri ile ilgili Bolu İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri araştırma başlattı.


  Kars'ta tipi ve buz

Kars’ta iki gündür etkili olan tipi sebebiyle köylüler evlerine kapanırken, çatılardan sarkan buzların eğilmesi ilginç görüntü oluşturdu.


  Akyüz, bugün taburcu edilecek

Bağdat’ta 9 Ocakta düşen uçaktan yaralı kurtulan Abdülkadir Akyüz, yarın tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu edilecek.


  Ankara'da, Kocaeli için su zirvesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yuvacık Barajı’nın geçen yıl şehrin ihtiyacı olan 128 milyon metreküp suyu karşılayamaması üzerine kısa süreli su kesintisinin ardından bütün imkânlarını seferber ederek, yerel su kaynakları ile sorunu çözmeyi başardı.


  Boğaza ikinci tüp tünel

İstanbul’un iki yakasını denizin altından bağlayacak lastik tekerlekli araçların geçebileceği yeni tüp tünel projesine yerli ve yabancı firmalar büyük ilgi gösteriyor. İhale sürecine daha uzun bir süre bulunmasına karşın yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda firma şimdiden şartname satın aldı.


  Dünya camilerine Demirci halısı

Manisa’nın Demirci ilçesinde ilmik ilmik dokunan halılar, dünya genelindeki 3 bin, Türkiye genelinde ise 19 bin caminin yer döşemelerini süslüyor.


  Kızılırmak'ın suyu umut oldu

Ankara’nın Gölbaşı İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulisi Gürpınar, Kızılırmak Nehri’nin Ankara’yı susuzluktan, Mogan ve Eymir göllerini ise bataklıktan kurtarabileceğini söyledi.


  Kerime Nineye anlamlı hediye

Amasya’da yıllardır tek başına yaşayan 70 yaşındaki kadına, hayırseverlerin desteği ile alınan çamaşır makinesi hediye edildi.


  Urfa'da tek kişilik protesto

Şanlıurfa’da 70 yaşındaki bir kadın, ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’’ faaliyetleri çerçevesinde, dünyanın çeşitli bölgelerindeki savaşlarda kadınlara yönelik şiddeti protesto etti. Karakoyun İş Merkezi önünde, elinde, ‘’Bugün dünya kadınlar günü!


  Çocuğunuzun ateşi çıkarsa...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunç Fışgın, ateşli çocuğu hastahaneye götürmeden önce tedbir almanın hayatî önem taşıdığını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004