Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Bileğimiz bükülmüyor

A Milli Takımı son 15 maçında sadece 2 defa yenildi. Fatih Terim yönetimindeki ay-yıldızlılar, resmi ve özel son 15 maçın 7'sini kazanırken, 6'sında berabere kaldı, sadece 2'sini kaybetti. Milliler, Yunanistan ile daha önce yaptığı 7 maçtan 5'ini kazandı, 2'sinde berabere kaldı, hiç mağlup olmadı.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu 4. maçında yarın Atina'da Yunanistan ile karşılaşacak (A) Milli Takım, son dönemde rakiplerine kolay kolay boyun eğmiyor. Fatih Terim yönetimindeki milliler, oynadıkları son 15 maçın sadece 2'sini yitirdi. Ay-yıldızlılar resmi ve özel son 15 maçın 7'sini kazanırken, 6'sında berabere kaldı, bu süre içinde sadece Makedonya ve Gürcistan'a mağlup oldu.

21 MAÇIN 18'İNDE GOL ATTI

Milli Takım ayrıca, Fatih Terim'in ikinci görev süresi içinde yaptığı 21 maçın 18'inde gol atma başarısını gösterdi. Bu dönemde sadece 3 maçta gol yollarında suskun kalan ay-yıldızlı ekip, 7 maçta ise kalesini gole kapattı. Türkiye, yaptığı son 6 maçta ise sadece 2 gol yedi.

YUNANİSTAN'A YENİLMEDİK

Öte yandan Türkiye, komşusu ile daha önce yaptığı 7 maçta yenilgi yüzü görmedi. Türk Milli Futbol Takımı, 2'si Dünya Kupası Eleme Grubu, 4'ü özel, 1'i de Akdeniz Oyunları maçı olmak üzere, 4'ü Atina, 3'ü İstanbul'daki toplam 7 maçta rakibini 5 kez yenerken, 2 kez berabere kaldı ve hiç mağlup olmadı. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 11 gol atarken, kalesinde 4 gol gördü. İki ülke (A) milli futbol takımları en son 2006 Dünya Kupası elemelerinde aynı grupta yer almış, Atina ve İstanbul'daki maçlar golsüz tamamlanmıştı.

23.03.2007


 

A Millî Takımımız Atina'da çok sıkı korunuyor

A Milli Futbol Takımı, Yunanistan ve Norveç ile yapacağı Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının hazırlıklarını İstanbul'da tamamlayarak dün Atina'ya gitti. Atina havaalanında çok sıkı güvenlik tedbirleri ile karşılanan milliler çok sayıda polisin eskortu eşliğinde konaklayacağı otele gitti.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, dünkü idman öncesinde AyYıldızlı takımın kampını ziyaret etti. Milli Takım'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, basına 15 dakikası açık olarak gerçekleştirilen antrenmanına sakatlığı dolayısıyla Milli Takım kadrosundan çıkarılan Arda Turan'ın yerine çağrılan Antalyasporlu Volkan'ın yanı sıra sakatlığı geçen Hakan Şükür ve İstanbul'a gelen Emre Belözoğlu da katıldı. Dünkü çalışmada sakatlanan Fatih Tekke ise takımdan ayrı olarak düz koşu yaparken, çalışma öncesinde Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, AyYıldızlı futbolcularla yaklaşık 20 dakikalık bir toplantı yaptı.Öte yandan millilere moral amacıyla kampı ziyarete gelen Haluk Ulusoy'un bir süre Fatih Terim'le sohbet ettiği gözlendi.

23.03.2007


 

Fener'den Carlos yalanlaması

Fenerbahçe Kulübü, İspanyol basınında iddia edildiği gibi, Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos'un transferinin gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Sarılacivertli kulüpten yapılan açıklamada, İspanyol basını kaynaklı transfer haberlerine dikkat çekilerek, şöyle denildi: ''Bu durumda ilk olarak şunun bilinmesi gerekir ki mevcut kurallar gereği Fenerbahçe Spor Kulübü'nün şu an itibari ile kadrosuna bir yabancı oyuncu daha katma hakkı bulunmamaktadır. Öte yandan, kulübümüzün bir dönem Roberto Carlos ile görüştüğü doğrudur, ancak geçen yıl yapılan görüşmede konuşulan şartlar şu an için geçerli değildir. Dolayısıyla hiçbir açıdan Roberto Carlos'un transferi gündemimizde yoktur.''

23.03.2007


 

Gerets'in hedefi 9'da 9

Belçikalı hoca, şampiyonluk yarışı için, ''İşimiz artık daha zor. Biz takım olarak 9 maçı da kazanarak bir seri yakalayacağımıza inanıyoruz" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, şampiyonluk yarışında işlerinin artık daha zor olduğunu belirterek, ''Ama, ikinci bir başarıyı yaşayabiliriz'' dedi. Belçikalı teknik adam, Galatasaray TV'de yayınlanan ''Teknik Yorum'' programına özel açıklamalarda bulundu. Gerets, şampiyonluk yarışı için, ''İşimiz artık daha zor, ama ikinci bir başarıyı yaşayabiliriz. Biz takım olarak 9 maçı da kazanarak bir seri yakalayacağımıza inanıyoruz. Sonuna kadar da kovalayacağız'' dedi.

Geçen sezonun tam tersini yaşadıklarını vurgulayan Gerets, ''Son dakikalarda kalemizde goller görerek puan kaybediyoruz. Bunu her zaman bir sebebe bağlamak zor. Şans faktörü de etkili, konsantrasyon eksikliği de. Ancak, şunu da unutmayalım ki, hata yapan oyuncular da insan. Çıkıp da onlara kurşun sıkmamız söz konusu olamaz'' dedi. Hasan Şaş ve Necati'nin son maçta sahaya sürülmemesinin disiplinle alakası olmadığını ısrarla vurgulayan Belçikalı hoca, şunları kaydetti:

''Bu tercih tamamen taktikseldi. İki taktik üzerinde çalıştık: 4-4-2 ve 4-3-3. Karar kıldığımız taktikte Hasan Kabze'nin daha verimli olacağını düşündük. Başka bir taktikle oynasaydık, örneğin Hasan Şaş sahaya çıkacaktı. Üç forvetle sahaya çıktık. Daha atak oynamayı hedefliyorduk. Okan sakatlanana kadar da taktiksel açıdan iyi işler yaptık. Aslında gidişat iyiydi. Skor 4-1, 5-1 olabilirdi. Ama ne yazık ki sonuç böyle oldu.''

Gerets, ''Ümit Karan değişikliği yerine defansif bir değişiklik yapılabilir miydi'' sorusuna, ''Verdiğim kararın, yüzde 100 değil, yüzde 200 arkasındayım. Kendi 18'imize yığılıp, oyunu kendi yarı sahamızda kabul etmek, bizim istediğimiz bir düşünce değil. Bu düşüncemiz hala geçerli'' şeklinde konuştu. Gerets, Song'a küsmesi gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

23.03.2007


 

Tanjevic bir yılda 4. defa ödül aldı

Gökçe Karataş Vakfı "Yılın Teknik Adamı" kategorisinde A Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjevic'e ödül verdi. Tanjevic böylece bir yıl içinde 4. defa yılın antrenörü seçilmiş oldu.

Geçtiğimiz yıl Japonya'da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 6. olan A Milli Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Bogdan Tanjeviç, yapılan değerlendirmeler sonucunda Yılın Teknik Adamı ödülüne layık görüldü. Bogdan Tanjeviç yurtdışında olduğundan dolayı ödülünü A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in elinden aldı.

23.03.2007


 

Yattara'nın kalça ağrıları geçiyor

Süper Lig'in 4. haftasında oynanan Denizlispor maçında sakatlanan ve uzun süre sahalardan uzak kalan İbrahim Yattara, hala istenilen seviyeye gelemedi.

Devre arasında takımla çalışmalara başlayan ve antrenman eksiğini gideren Gineli yıldız ikinci yarının ilk 4 haftasında takımdaki yerini aldı. Eski sakatlığının nüksetmesiyle birlikte bir süre daha sahalardan uzak kalan Yattara, özellikle son oynanan Ankaragücü maçında gösterdiği kötü performans nedeniyle eleştirilmişti. Yattara'nın ameliyatlı kalça bölgesindeki ağrılarının birkaç gün içinde geçeceği bildirildi.

23.03.2007


 

Mehmet Okur kız babası oldu

Utah Jazz'da forma giyen milli basketbolcu Mehmet Okur'un uzun bekleyişi mutlu sonla bitti.

Eşi Yeliz ile birlikte uzun süredir bekledikleri ve Melisa adını verdikleri kız çocukları önceki gece dünyaya gelen Mehmet Okur, baba olmanın sevincini yaşıyor. Okur'un eşi Yeliz, 24 saati aşkın bir süre hastanede kaldıktan sonra sezeryanla 55 santimetre boyunda ve 4.280 kilogram ağırlığındaki Melisa'nın doğumunu gerçekleştirdi. Mehmet, Melisa'yı kucağına aldığında gözyaşlarını tutamadı.

23.03.2007


 

Ayvazoğlu'nun millî mayo sevinci

17-22 Nisan 2007 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da yapılacak olan 'Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda 66 kiloda bugüne kadar 6 Avrupa, 3 Dünya Şampiyonluğu ve Olimpiyat ikinciliğini bulunan Şeref Eroğlu'nun yerine, Yıldırım Belediyesi Sporcusu Refik Ayvazoğlu, A Milli Takım kadrosuna çağrılması sürpriz karşılandı.

Ayvazoğlu, hedefinin önce Sofya'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak ve 2008 Pekin Olimpiyat oyunlarına katılarak ülkemize madalya kazandırmak olduğunu söyledi. Ayvazoğlu, 66 kiloda defalarca Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu ülkemize kazandıran Şeref Eroğlu gibi büyük bir güreşçinin bu sıkletteki başarılarının devamını getirebilmek için çok çalışacağını belirtti.

23.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004