Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Hizmet sırrına ermiş bir insan: Kadir Eren

“Çanakkale” denildiğinde; akla ilk gelen isimlerdendir Kadir Eren…

Tel tel saçları ve kendine has o duru yüzü; onu ilk gördüğünüz anda sizi etkilerdi. Ve siz; bu yüzün sahibinin, zengin bir fikir adamı olduğunu hemen hissederdiniz.

Türkçe öğretmeni olduğu için, ağzından bal damlar; o konuştukça siz, Kadir Ağabey daha da konuşsun, bu sohbet bitmesin isterdiniz… Kelimeleri tek tek telâffuz eder, vücud dilini kullanır; sözleri ile bütün dünyanızı sarmalardı.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindendi ve bu ilçenin bütün güzel hasletleri onun şahsında harmanlanmıştı: Kahramanlık, yiğit bir kişilik ve cesaret…

Tertemiz ve duru Türkçesi de buna eklenince, insan; bir çırpıda Kadir Eren Beyefendiyi örnek alabileceğini, onun lider bir şahsiyet olduğunu anlayıverirdi.

Kadir Bey; örnek bir karakter olmanın yanı sıra ideal bir eğitimciydi de. Çanakkale Kültür Müdürü olarak da görev yapmıştı. Üstün bir başarıyla yerine getirdiği bu görev de hâlâ hatıralarda ve insanların gönüllerindedir.

Çanakkale Şehitler Abidesi üzerinde çıkıp okuduğu Millî Şairimiz merhum Mehmet Âkif Ersoy’un “Çanakkale Destanı” şiirini yeniden onun sesinden dinlemek ister Çanakkaleliler.

Türkiye’mizin birçok ilinde yaptığı Risâle-i Nur sohbetleri onu tanıyan herkesin hafızalarına yer etmiştir.

“Cihangir Asya Ordularının Kahraman Evlâtları!.. Bu ülkeyi komünizm belâsından korumak hepimizin görevidir!..” şeklindeki hitâbet cümlesini ise bizim unutmamız asla mümkün değildir.

Çok hatip bir insandı merhum Kadir Eren Ağabey…

Yine birçok hedefi vardı merhumun. 28 Mart 1982 tarihinde vefat etmişti. Vefat ettiği günlerde Öğretmen Okulları Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekteydi. Türkiye’mizin ideal öğretmene olan ihtiyacını çok iyi kavradığı için bu vazifeyi kabul etmiş; tanıdığı memleketperver ve kabiliyetli insanlardan birçoğuna görevler vermişti.

Çanakkale milletvekili olmak üzere idi ve onu tanıyan herkes, bu işi en iyi yapacak şahsiyetlerden biri olarak onu bir an önce TBMM çatısı altında görmek istiyordu.  

Ayrıca rahmetliyi tanıyan herkes onunla ilgili bir hatıraya sahiptir. Bu sebeple vefatının üzerinden uzun seneler geçmesine rağmen Çanakkale’deki hemen her sohbette Kadir Eren ismi hâlâ geçer… Onun adı “âh” geçiren insanların üzüntülü nefeslerine dönüşüverir.

Ne diyelim:

Yaradan, o’nu bizden daha çok sevdiği için huzuruna aldı ve inşallah inanıyoruz ki rahmetine erdirdi…

Bu vesileyle merhumun ailesine; yakınlarına ve onu tanıyan herkese bir kez daha başsağlığı diliyoruz.

Mehmet KAPLAN

28.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004