Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Küresel ısınma ‘geliyorum’ diyor

Küresel ısınmanın, Türkiye’yi yakın yıllarda ciddî oranda bitki ve hayvan türünün yok olması, gelecek 50 yılda ise çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya bırakacağı bildirildi. Şehirleşme, yanlış arazi kullanımı ve doğal habitatlar üzerindeki baskıların, son 20 yıl içinde 13 bitki türünü tamamen yok ettiği, baskıların devam etmesi durumunda ise önümüzdeki 10 yıl içinde bin 500’e yakın bitki türünün tehdit altına gireceği kaydedildi.


Yargıda seçimler 15 Nisan'da

Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Müsteşarı Fahri Kasırga, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun dünkü toplantısına katıldı. Çiçek, toplantı gündeminde seç

Erdoğan: Hakimiyet ve meşrûiyet milletindir

AKP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Siyaset dışı eğilimlere sığınan siyasetçilerin, antidemokratik anlayışlara özlem duyan çevrelerin


  Babacan: Herkes demokratik takvimi beklemeli

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ‘’Bugünün Türkiye’sinde demokratik takvimin günü gününe ve doğru işlemesi hepimizin beklemesi gereken şey. Sistem ne kadar sıhhatli çalışırsa Türkiye için o kadar iyi sonuç verecektir’’ dedi.


  Türkiye çağrılmalıydı

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grubu Başkan Yardımcısı Hollandalı Jan Marinus Wiersma, ‘’Merkel’in Türkiye’yi Berlin’e davet etmemesi büyük bir hataydı’’ dedi.


  Avrupa'daki Türk vekiller KKTC'de toplanıyor

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), KKTC Cumhurbaşkanlığının katkılarıyla Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde görev yapan 20 Türk kökenli milletvekilinin de katılımıyla ‘’Kuzey Kıbrıs Zirvesi’’ düzenliyor.


  Leyla Zana ve Ahmet Türk'ün ifadesi alınacak

Nevruz etkinliği sırasında yaptıkları konuşma nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan eski DEP milletvekili Leyla Zana ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün ifade vereceği bildirildi.


  GP’nin Ertürk’e açtığı dâvâya ret

Genç Parti’nin, “Uzan beni İzletiyor” başlıklı haber sebebiyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk ve Sabah Gazetesi aleyhinde açtığı manevî tazminat dâvâsı reddedildi.


  Muhabbet, kâinatın yaratılış sebebidir

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 47. yılı münasebetiyle organize edilen “Bediüzzaman ve Sevgi” isimli konferans; Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Çevre ilçelerden gelen izleyicilerinde katıldığı konferansı İntizam Seyda Durgun sundu.


  ‘Gerçek muhabbetin kimyası imandır’

Risâle-i Nur Enstitüsü Fatih Şubesi tarafından düzenlenen programda konuşan Sosyolog Yusuf Özkan Özburun, iman olmadan, muhabbetin gayrımeşrû ve zararlı olacağını belirterek, “Gerçek muhabbetin kimyası imandır” dedi.


  Bediüzzaman Adıyaman'da anıldı

Adıyaman’da yayın yapmakta olan Mercan televizyon kanalında “Bediüzzaman Said Nursî vefatının 47. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen bir programla anıldı.


  Müstehcen siteler engellenecek

TBMM Adalet Alt Komisyonunun yaptığı düzenleme doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanına, çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik içeren sitelerin yayınını engellemek için yetki verilecek. TBMM Adalet Alt Komisyonu, internet ortamında işlenen bazı suçlarla mücadeleyi öngören kanun tasarısı üzerindeki çalışmalarını tamamladı.


  Yaşar Cihan, serbest bırakıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında Trabzon’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen Büyük Birlik Partisi (BBP) Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan, savcılıkça ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.


  Umuda yolculukta 7 ölü

Van’ın Başkale ilçesinde yurda yasa dışı yollardan giren ve donarak ölen yabancı uyruklu 7 kişinin cesedi bulundu.


  Ağustos’ta 30 bin öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ağustos ayında 20 bini sözleşmeli, 10 bini kadrolu toplam 30 bin öğretmen ataması daha yapacaklarını, 2-3 bin kadar da memur ve hizmetli alacaklarını bildirdi.


  PKK'ya ait 7 sığınak ortaya çıkarıldı

Batman’da terör örgütü PKK’ya ait 7 sığınak ortaya çıkarıldı. Batman İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar kapsamında yürütülen arazi arama ve tarama çalışmalarında, örgüt mensuplarınca kullanılan 7 sığınağın ortaya çıkarıldığı belirtildi.


  Türkçedeki bozulma gazeteci ve üniversitelere sorulacak

Türkçedeki Bozulma ve Yabancılaşmanın Araştırılması, Türkçenin Korunması ve Etkin Kullanımı İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, köşe yazarları ve üniversitelere yazı göndererek, görüş isteyecek.


  RTÜK’ten ücretsiz filtreleme programı

RTÜK, internet kullanımını çocuklar için tehlike olmaktan çıkartmak, güvenli internet kullanımında anne - babalara destek olmak amacıyla ücretsiz filtreleme programı hizmeti veriyor.


  Çalışan çocuklar için ‘sokak lambası’

Bilkent Üniversitesi Toplum Gönüllüleri (TOG) üyelerinin başlattığı ‘’Sokak Lambası’’ projesiyle hem çalışıp hem okuyan çocuklar topluma kazandırılıyor.


  Çökme tehlikesi altında ders

Mardin’in Derik ilçesinde 35 yıl önce eğitime açılan Atatürk İlköğretim Okulu çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.


  Büyük Menderes seferberliği

Aydın Valisi Mustafa Malay, Büyük Menderes nehrindeki kirliliğin önlenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belitti. Malay, “Evlerde ve resmî dairelerde sular boşa akıyor. Buna göz yummaya hakkımız yok” dedi.


  Sarıyer Uyum Villaları’nda yıkım

Sarıyer’de 22 yıl önce yapılan ve İmar Yasası’ndaki değişiklikle ruhsatsız duruma düşen Uyum Villaları’ndan 54’ünün yıkımına başlandı.


  TABA’dan mektup yağmuru

Türk- Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham), sözde Ermeni soykırımını kabul eden yasa tasarısına karşı yürüttüğü lobi faaliyetleri kapsamında, aralarında Boeing, General Electric, Citibank gibi şirketlerin üst düzey yetkililerinin de bulunduğu 960 kişiye mektup gönderdi.


  OKS’ye başvurular başladı

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, özel okullar, polis kolejinde okumak isteyen öğrenciler ile devlet parasız yatılı okuyacak ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Ortaöğretim Kurumları Sınavı’na (OKS), başvurular başladı.


  Aspirin, hastalıkları azaltabiliyor

Aspirinin, ileri yaştaki kadınlar arasında kalp-damar hastalıklarından ölüm oranını önemli ölçüde azaltabileceği bildirildi.


  Parkinsonda 'pil tedâvisi' uygulaması

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı’nda uygulanan bir yöntemle parkinson hastalığının tedâvisinde beynin içine pil takılarak hastalığın ilerlemesi durduruluyor.


  “Namaz, Allah ile konuşmaktır”

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde faaliyet gösteren Umut Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından “Namazla Diriliş” adlı bir konferans düzenlendi. Konferansa Kırıkhan Müftüsü Abdussamet Pat, Kırıkhan Belediye Başkanı İsmail Turan ve çok sayıda dinleyici katıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004