Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Cevap bulmak güç

Günlüklerin sahte olması, günlüklerde 2003-2004 kışında ve 2004 Ağustos sonuna kadar yaşandığı öne sürülen kimi olayların da baştan sona yalan olması anlamına gelmiyor.

Günlükteki anlatımlar ve detaylar sahte olabilir ama özellikle 2004 Şubat ayında New York’ta yapılan Kıbrıs görüşmeleri sırasında kimi komutanlardan bazı çıkışlar yapmalarının beklendiği sır değil.

Bu çıkışları planlayanlar kimlerdi, işin ucu tam teşekküllü bir darbeye kadar varır mıydı, tam teşekküllü bir darbe planı da yapıldı mı, yoksa yeni bir 28 Şubat vari olay için ‘sivil’ toplum harekete mi geçirilmek istendi, bu soruların cevaplarını hepsi de hayatta olan tanıklar açıklıkla konuşmadıkça tam olarak öğrenemeyeceğiz.

Gazeteci olarak kulağımıza gelen kimi bilgi kırıntıları o dönemde ‘bir şeyler’in olduğu yönünde. Ama tam olarak ne oldu, kimin rolü neydi, temel etmen Kıbrıs mıydı yoksa AKP iktidarının Kıbrıs’ın çözülmesi ve AB ile müzakerelerin başlaması sonrası iyice perçinlenecek olması endişesi miydi, eğer konu Kıbrıs değil de AKP iktidarının perçinlenmesi meselesiyse o gün olan ‘bir şeyler’in bugün tamamen bitmiş ve tehlike geçmiş sayılıp sayılmayacağı gibi şeyleri bilmiyoruz.

Radikal, 31.3.2007

İsmet BERKAN

01.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbe ile yargı!

  Darbeler ve amaçları

  Verilmiş sadakamız varmış

  Andıç çalındı çünkü...

  Cevap bulmak güç

  Şartlar hazır mı paşam?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004