Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2007 yatırım yılımız olacak

Ülker Şirketler Topluluğu Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Gıda Grubu olarak 2007 yılını ihracat ve yatırım yılı ilan ettiklerini söyledi. Düzenlediği basın toplantısınıda, gıda grubunun 2006 yılını değerlendiren ve 2007 yılı hedeflerini açıklayan Tütüncü, Ülker Şirketler Topluluğu içinde, 12 yıllık bir geçmişi olan Gıda Grubu’nun kısa sürede pazarda çeşitli kategorilerde ilk üçte yer alma başarısını gösterdiğini vurguladı.

2006 yılı cirosu 2 milyar dolara ulaşan grubun, 54 milyon dolarlık ihracatını yüzde 50 oranında artırmayı hedeflediğini belirten Tütüncü, gıda grubu olarak bu yıl sonuna kadar 42 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecelerini bildirdi.

Tütüncü açıklamasına şöyle devam etti: “Gıda Grubu’nun en önemli yatırımı süt alanında olacak. Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi konumundaki Ülker Ak Gıda, Karaman’da yeni bir fabrikayı Haziran ayında hizmete sokacak. 2007 yılının en önemli yatırımı olacak bu projeyle Ülker’in bin 600 ton olan günlük süt üretim kapasitesi 2 bin 100 tona çıkacak” dedi.

“YENİLİKÇİ ÜRÜNLERİ

SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mehmet Tütüncü, Ülker’in gıda alanında ilk yatırımını gerçekleştirdiği margarin sektöründe yüzde 36’lık payla lider olduğunu belirtti. Tütüncü, konuşmasında gazlı içecekler sektörünü de değerlendirdi: “2003 yılında pazara sunulan Cola Turka o tarihten bu yana, Türkiye kola pazarında yüzde 52 oranında büyüme sağladı. Cola Turka ince kutu konseptiyle de sektörde öncülük yaptı. Bu yenilikçi yaklaşımı geleneksel Ülker Çamlıca gazoza ‘yeni bir tat’ kazandırarak devam ettirdik ve Çamlıca Vişneli’yi geliştirdik. Camlıca Vişneli’nin tadı tüketiciler tarafından çok beğenildi.”

Tütüncü’nün verdiği bilgiye göre, 2006 yılında çorba sektörüne de giren Ülker, İzmir’deki Örgen fabrikasında hazır çorba, bulyon, toz tatlı ve lezzetlendirici üretmeye başladı ve kısa sürede pazarda ikinciliğe yerleşerek iddiasını ispatladı. Gıda grubu, ‘yeni’ olduğu kahvaltılık gevreği sektöründe de önemli bir başarı gösterdi. Bu segmentte dünyanın en büyük tahıl gevreği üreticisi Kellogg’la markasını yan yana getiren Ülker, kısa sürede pazarda sektörün ikincisi oldu.

MISIR VE PAKİSTAN'A YATIRIM YAPACAĞIZ

Toplantının açılışında konuşan Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül de, bugün Ülker Şirketler Topluluğunun 7,5 milyar dolar cirosuyla, bisküvi ve çikolata başta olmak üzere 5 büyük grupta 65 şirketiyle faaliyet gösterdiğini ve 110 ülkeye 461 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti. Topluluğun yurtdışında 7 ülkede 10 fabrikası olduğunu da ifade eden Yurdagül, “Yurtdışı yatırımlarımız 2007’de hız kazanarak devam edecek ve mevcut yatırımlarımıza Mısır da katılacak. Ayrıca Pakistan’da da kek fabrikasının inşaatına başlayacağız” dedi.

İSTANBUL / Ümit KIZILTEPE

14.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007 yatırım yılımız olacak

  Tüketicilerin bankaya borçları 70 milyar YTL

  Kayıt dışına balyoz

  Bank Asya’ya 175 milyon dolarlık sendikasyon kredisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004