Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Beş yıllık iktidarın gösterdiği

Türkiye beş yıldır bir çeşit “alarm durumu”nda yaşıyor. AK Parti’nin iktidara gelişiyle birlikte sistem “düşük yoğunluklu bir alarm” düğmesine bastı. Bu ağırlıklı olarak yargı ve askeri kanatta kendini gösterdi. Tedirginlik, AK Parti’yi kuran kadroların milli görüş geleneğiyle olan bağlarından kaynaklanıyordu. Sistem “kendini koruma refleksini” her fırsatta gösterdi. Bunun da etkisiyle şu anda 5’inci yılına giren iktidar, o çok endişe edilen hiçbir çetrefil konuda adım atmadı.

Hükümet AB’ye entegre politikalarla ekonomide ve siyasette liberal tercihleri kullanınca kendi üzerindeki sis bulutlarını dağıtma fırsatı yakaladı, önemli oranda başardı ama bütün kesimler ikna edilmiş değil. Bugün iktidar en güçlü parti durumunu koruyorsa herhalde liberal politikaların eseridir. İş dünyasının sesi bu yüzden çıkmıyor. Yeni cumhurbaşkanı büyük olasılıkla AK Parti saflarından çıkacak. Hükümet kaynakları diyor ki; “beş yıldır nasıl korkuların hiçbiri gerçekleşmediyse 7 yıllık cumhurbaşkanı da aynı şekilde davranacak.”

Türkiye yedi yıllık yeni bir alarm dönemine giriyor. Sistem kendini koruma içgüdüsüyle savunma refleksleri gösterecek. Yine demokratik teamüller ışığında. Bence bu Büyükanıt’ın verdiği mesajların en önemli sonucu. Alarm seviyesi seçilecek kişiye göre değişecek. Olan budur.

Akşam, 14.4.2007

İsmail KÜÇÜKKAYA

15.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyükanıt konuştu: Artılar-eksiler

  Patron kim? Halk mı, asker mi?

  Gazeteciler dün ne hissetti?

  Beş yıllık iktidarın gösterdiği


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004