Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Geçen yılı hatırladım

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, 3-1 yendikleri Gençlerbirliği karşısında geçen sezonu hatırlatan bir futbol ortaya koyduklarını söyledi. Gerets, "Keyif veren bir futbol oynadık. Orta alanda Cihan ve Inamoto iyi bir maç çıkardılar. Takımın geneli üst düzey bir performans sergiledi. Galatasaray’ın gücünü gösterdik’’ diye konuştu.

Cihan’ın, kendisine verilen şansı çok iyi değerlendirdiğini vurgulayan Gerets, ‘’Mehmet Topal sakat olmasa ilk 11’de o başlayacaktı. Cihan, onun yokluğunda formayı kaptı ve çok iyi oynadı. Taraftarların desteğini arkamıza almamız için böyle oynamaları gerekiyor’’ dedi.

Hasan Şaş’ın Galatasaray için çok önemli bir futbolcu olduğunun altını çizen deneyimli teknik adam, sarı-kırmızılı futbolcuya karşı çıkarak değil, destek olarak kendisini kazanmaları gerektiğini kaydetti.

Gerets, Song ile ilgili bir soru üzerine de, ‘’Bu dönemde forma bulamadığı için üzgün olması normal. Kimi zaman aramızda sorun olduğu yönünde yanlış haberler çıkıyor’’ cevabını verdi. Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise, Gençlerbirliği karşısında rahat bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, ‘’Bütün amacımız kalan maçları kazanmak. Başka hiçbir alternatifimiz yok. Sadece galibiyet için çıkacağız. Bugün iyi bir futbol oynadık. Teknik heyeti ve futbolcuları kutluyorum’’ diye konuştu.

G. SARAY’DAN F. BAHÇE’YE DÂVÂ

G. Saray Kulübü, F. Bahçe Kulübü’nün, tesislerine saldırdığı yönünde bazı sporcularının isimlerini gündeme getirmesi sebebiyle mahkemeye gitme kararı aldı. Galatasaray Yüzme Takımı Teknik Direktörü Yılmaz Özüak, Fenerbahçe’nin tesislerine saldırıldığı yönünde sarı-kırmızılı sporcuların suçlandığını belirterek, bu sebeple dava açma kararı aldıklarını söyledi.

Bakkal: Bize yakışmadı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise Galatasaray karşısında baskı yapmakta geç kaldıklarını belirterek, ‘’Rakibimiz devreye girdi ve kazandı’’ dedi. Oyuna iyi başladıklarını dile getiren Bakkal, ‘’Draman ile 2 net pozisyon yakaladık. Penaltı ve yan toptan gelen golün ardından kontrolümüzü kaybettik.

Bize yakışan bir oyun oynamadık. Kalan 6 maçımızı kazanmak istiyoruz’’ diye konuştu.

Traore’nin yokluğunu hissettiklerini vurgulayan Bakkal, ‘’Ancak onun oynamadığı maçlarda çok iyi olduğumuz zamanlar oldu. Trabzonspor ve Galatasaray maçlarında isteneni veremedik. Genç bir takımız, zamana ihtiyacımız var’’ dedi.

Kulüp başkanı İlhan Cavcav da yaptığı açıklamada, Galatasaray karşısında iyi oynamadıklarını ifade ederek, “Hak ederek 3 puan aldılar. Bizim futbolcularımız akıllarını başlarına alsınlar. Kendi sahamızda böyle oyun oynanmaz. Futbol oynamadan yenilmeyi başkan olarak kendime yediremiyorum’’ diye konuştu.

15.04.2007


 

Lider, avantajını korumak istiyor

Turkcell Süper Lig’de lider Fenerbahçe, Vestel Manisaspor’u konuk ediyor. Ev sahibi ekip bu maçı kazanarak, şampiyonluk yarışındaki avantajını korumak istiyor.

Lig ve Fortis Türkiye Kupası’nda üst üste yaptığı son 2 resmî maçta birer yenilgi ve beraberlik alan sarı-lacivertliler, seyircisinin de desteğiyle, puan cetvelinde düşme hattından kurtulma çabası veren rakibi karşısında 3 puanı hedefliyor. Sarı-lacivertlilerde kart cezalısı Edu forma giyemeyecek.

F. Bahçe’de 3’er sarı kartları bulunan Ümit, Aurelio, Appiah ve Kezman, kart cezası sınırında bulunuyor. Bu futbolcular Vestel Manisaspor karşısında forma giyip birer sarı kart daha görürse, 29. haftada deplasmandaki Gaziantepspor maçında cezalı duruma düşecek. İsmet Arzuman’ın yöneteceği ve saat 19:00’da başlayacak maçı Lig Tv naklen yayınlayacak.

15.04.2007


 

Karadeniz’de derbi günü

Süper Ligin 28. haftasında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, ligde 24. kez karşı karşıya geliyor. İki takım arasında yapılan 23 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 14-3 üstünlüğü bulunuyor.

6 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar. Trabzonspor, Çaykur Rizespor’a 40 gol atarken kalesinde 13 gol gördü. Trabzonspor, Rize deplasmanında son 3 sezonda biri hükmen olmak üzere 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Bordo-mavililer, 2003-2004 sezonunda 3-0 (hükmen), 2004-2005 sezonunda 2-1 ve geçen sezon 6-1 galip gelmeyi başardı. Trabzonspor, Rize deplasmanında yaptığı 11 maçta, 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Saat 15:00’te başlayacak ve Lig Tv’nin yayınlayacağı 90 dakikayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Günün diğer maçları:

Ankara - Konya (Abdullah Yılmaz)

Bursa - Kayseri (Süleyman Abay)

Antalya - Denizli (Selçuk Dereli)

Sivas - G. Antep (Hüseyin Göçek)

Erciyes - A. Gücü (Bülent Demirlek)

Bütün karşılaşmalar saat 15:00’te başlayacak.

15.04.2007


 

Balili de Türk oluyor

Sivasspor’un İsrailli golcüsü Pini Felix Balili’nin Türk vatandaşı olmak için müracaat ettiği ve vatandaşlık başvurusunun kabulü için Bakanlar Kurulu kararını beklediği belirtildi.

Sivasspor Kulübünün resmi internet sitesi www.sivasspor.org.tr’de ‘’Balili out Atakan in’’ başlıklı haberde, Balili’nin Türk vatandaşı olmak için Mart ayında başvuru yaptığına yer verildi.

Kulübün internet sitesinde, Balili’nin Türkiye’deki tek İsrailli sporcu olduğu ve 2002 yılında Türkiye'ye geldiği hatırlatıldı.

Balili’nin başvurusunun kabul edilmesi halinde, adının da ‘’Atakan Uygun’’ olarak anılacağı kaydedilerek, İsrailli futbolcunun şu ifadelerine yer verildi: ‘’Türk vatandaşı olursam ‘Atakan’ ismi ile anılacağım. Soyadımın da ‘Uygun’ olmasını istiyorum. Türkiye’yi, Sivas’ı ve Sivasspor’u çok seviyorum. Türkiye’de başarılı bir futbolcu olduğuma inanıyorum.’’

15.04.2007


 

Halter Millî Takımı Fransa’ya gitti

Halter Millî Takımı, Avrupa Şampiyonası için Fransa’ya gitti. 8 erkek ve 7 bayan haltercinin bulunduğu kafilede hedef takım halinde ilk üçe girmek diyen Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş dört sporcudan madalya beklediğini belirtti.

Bayan haltercilerden Nurcan Taylan’da iyi bir hazırlık devresi geçirdiklerini belirterek amacının altın madalya olduğunu söyledi. Halter Millî Takımı ile birlikte Fransa’ya gitmek üzere havalimanına gelen Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş yaptığı açıklamada, sakatlık ve bazı olumsuzluklara rağmen başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını belirti.

15.04.2007


 

İstanbul’da Wrangler Cup heyecanı

Goodyear Wrangler Cup 2007 off-road 1. yarışı bugün İstanbul’da yapılacak.

Goodyear Lastikleri T.A.Ş ve İstanbul Off-Road Kulübü işbirliğiyle 5. yılına giren Goodyear Wrangler Cup 2007’de sezonun ilk yarışı Şile’de saat 10.00’da verilecek startla gerçekleştirilecek. Araçlar, yeni 2’li kalkış formatı için özel olarak hazırlanan parkurda hem birbirlerine, hem de zorlu şartlara karşı mücadele edecek.

15.04.2007


 

Milan-Manchester keyif verecek

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Bayern Münih deplasmanında cezası sebebiyle forma giyemeyen Milanlı golcü oyuncu Alberto Gilardino yarı finalde eşleştikleri Manchester United serisi için sabırsızlandığını belirtti.

Gilardino “Takımın son dönemde sergilediği performans mutluluk verici. Bayern deplasmanında aldığımız sonuç çok güzeldi, takım arkadaşlarımın iyi oynayacaklarından ve turu geçeceğimizden hiç şüphe duymadım. Şimdi Şampiyonlar Ligi’nde sırada Old Trafford deplasmanı var, bu maç için çok sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

15.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004