Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Büyük fırsat teptik

Sürpriz Sakarya beraberliği Beşiktaş'ta moralleri bozdu. Asbaşkan Erdoğan, "Çok rahat kazanabileceğimiz bir maçtan 2 puan kayıpla ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Çok büyük bir avantaj yitirdik ama daha herşey bitmedi. Sonuna kadar şampiyonluk mücadelemizi vereceğiz" dedi.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Sakaryaspor karşısında alınan beraberliğin kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Levent Erdoğan, yaptığı açıklamada, çok rahat kazanabilecekleri bir maçtan 2 puan kayıpla ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, ''Ne yazık ki galip gelemedik. Arka arkaya yapılan maçların yorgunluğu ya da takımın işi ciddiye almamasından kaynaklanan bir durum. Çok önemli bir fırsatı kaçırdık'' diye konuştu.

6 HAFTADA HERŞEY DEĞİŞEBİLİR

''Her şey bitmiş olarak değerlendirilmemeli'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türkiye Kupası'nda yolumuz açık, onu alacağımızı düşünüyoruz. Ligde de mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu beraberlik olmasaydı yolumuz çok daha açıktı ve şampiyonluğa yakındık. Ancak daha 6 hafta gibi bir zaman var. Bu arada her şey değişebilir. Kaybettiğimiz avantajı yeniden yakalayabiliriz. Çok büyük bir avantaj yitirdik ama sonuna kadar şampiyonluk mücadelemizi sürdüreceğiz.''

FUTBOLCULARA 2 GÜN İZİN

Sakaryaspor'la berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük yara alan Beşiktaş'ta, futbolcular 2 gün izin yapacak. Siyah-beyazlı futbolcular, 17 Nisan Salı günü BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacakları antrenmanla Antalyaspor maçının hazırlıklarına başlayacak.

Burak golü unuttu

Beşiktaş'ta son haftalarda ortaya koyduğu performansla eleştiriler alan ve siyahbeyazlı taraftarların zaman zaman protesto ettiği Burak Yılmaz, adeta gol orucuna girdi. Siyahbeyazlıların bu sezon yaptığı 28 lig maçının 27'sinde forma giyen, cezası nedeniyle sadece 1 karşılaşmada oynayamayan Burak, tam 11 haftadır ligde gole hasret kaldı.

16.04.2007


 

Türk güreşi yeni bir sınav veriyor

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, 17-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı sporcuları 63. kez kürsünün en üst basamağına çıkabilmek için mücadele edecekler..

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, 1722 Nisan tarihleri arasında yapılacak Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı sporcuları 63. kez kürsünün en üst basamağına çıkabilmek için mücadele edecekler. Serbest stilde bugüne kadar yapılan 49 Avrupa şampiyonasında 36 altın, 50 gümüş, 48 bronz olmak üzere 134 madalya kazanan Türk Milli Takımı sporcuları, grekoromen stilde düzenlenen 53 Avrupa şampiyonasında da 26 altın, 13 gümüş, 23 bronz olmak üzere toplam 52 madalya elde etti. Bayanlarda ise bugüne kadar düzenlenen 13 şampiyonada Türkiye sadece 1 bronz madalya kazanabildi.

MAHMUT DEMİR İLK SIRADA

Türkiye, Avrupa şampiyonaları tarihinde, serbest stilde 30 şampiyon çıkarma başarısı gösterdi. Mahmut Demir 3 kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak, serbest stilde Türkiye'nin bu organizasyondaki en başarılı sporcusu olurken, Aydın Polatçı, Yaşar Doğu, Mehmet Esenceli ve Ahmet Ayık da 2'şer kez Avrupa şampiyonu oldular.

GREKOROMENDE DURUM

Grekoromen stilde ise son yıllarda büyük bir atılım gösteren Türkiye'nin elde ettiği 26 Avrupa şampiyonluğu, 12 sporcudan geldi. Hamza Yerlikaya, kazandığı 8 altın madalyayla, bu organizasyonda 12 defa şampiyon olan Rusya'nın ünlü güreşçisi Alexander Karalin'in rekoruna yaklaşırken, Şeref Eroğlu da 6 Avrupa şampiyonluğuyla Milli Takım'ın son yıllardaki çıkışında başrolü oynayan diğer isim oldu. Bu stilde ayrıca, Nazmi Avluca ve Sırrı Acar da 2'şer kez altın madalyaya ulaştı.

25 YIL ŞAMPİYON ÇIKARAMADI

Dünya güreşinde her zaman söz sahibi olan Türkiye, gerek serbest gerekse grekoromen stilde duraklama dönemleri yaşadı. Serbest stilde 1972-1983 ve 1983-1989 yılları arasında Avrupa şampiyonu çıkaramayan Türkiye, grekoromende de 1969-1994 yılları arasında tam 25 yıl altın madalya özlemi çekti.

6 TAKIM ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye grekoromen ve serbest stilde 3'er kez takım halinde Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Serbeste 3 şampiyonluğunu da İstanbul'da düzenlenen organizasyonlarda elde eden Türkiye, grekoromende de İstanbul'da 1 şampiyonluk kazandı. Serbest Güreş Milli Takımı 1949'da 6 altın, 1 bronz, 1967'de 4 altın, 1 gümüş, 1993'te de 3 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalyayla takım halinde şampiyon oldu. Grekoromen Güreş Milli Takımı ise 1969'da İtalya'nın Modena kentinde 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz, 2001'de İstanbul'da 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz, 2006 yılında ise Rusya'nın başkenti Moskova'da 2 altın, 3 bronz madalya alarak zafere ulaştı.

16.04.2007


 

Mehmet ve Ersan mağlup, Hidayet galip

NBA'de Kuzeybatı Grubu'nda liderliği garantileyen Utah Jazz, sahasında Phoenix Suns'a 126-98 yenildi. Energy Solutions Arena'da oynanan maçta Mehmet Okur karşılaşmaya ilk 5'de başladı.

29 dakika sahada kalan ve takımının en skorer ismi olan Okur'un 20 sayı ve 10 ribauntla yaptığı ''doubledouble'' galibiyet için yeterli olmadı. Okur, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışlardan 3 tanesinde başarılı olurken, 8 kez denediği 2 sayılık atışlardan ise 3 isabet buldu. Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Philadelphia 76ers'ı 104-87 yenerken, milli basketbolcu başarılı bir performans sergiledi. Karşılaşmaya ilk 5'de başlayan ve 37 dakika sahada kalan Türkoğlu, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışlardan 3 isabet bulurken, 5 kez denediği 2 sayılık atışların ise 2 tanesini sayıya çevirdi ve 13 sayı, 7 ribaunt ve 3 asistle takımına önemli katkı sağladı. Milwaukee Bucks, sahasında Charlotte Bobcats'e 113-92 yenilirken, Ersan İlyasova maçı 9 sayı, 1 ribaunt ve 1 asistle tamamladı.

16.04.2007


 

Korkak Tigana

Sakaryaspor'u çantada keklik gören takımların hüsrana uğrayacağını Cumartasi günü bir kez daha gördük. Ölüsü bile, şampiyonluğa oynayanbir takıma rahatlıkla kafa tutuyorsa bu takımın bu hale gelmesi gerçekten son derece üzücü. Kaldı ki; maçın üçte ikilik bölümünü 10 kişi oynadı. Hele bir taraftar vardı ki; onları görünce iki defa kahrolduk. Küme düşmüş takımlarını öylesine inanılmaz desteklediler ki, her türlü takdire değer. Yalnız bu kardeşlerime küçük bir sitemim olacak.

F.Bahçe deplasmanına giderken kaybettiğmiz merhum Aykut Adıyaman kardeşimizin ardından ortaya koyduğunuz o asil davranış, herne kadar ulusal basında gerektiği kadar takdir edilmemiş olsa da, tümTürkiye ye fair play adına çok olumlu mesajların verilmesini sağlamıştı. Tüm Rakip taraftarların Adapazarı'na davet edilişi ve hepberaber aynı trübünde olmak ve ardından yayınlanmış olan deklarasyonda: "Tatangaların düşmanı yoktur" sloganıyla üst düzey centilmenlik hedeflenmişti.

Bütün bunlardan sonra Cumartesi günümükemmel desteğin dışındaki küfürlü tezahüratlar sizlere hiç yakışmadı. Takım bu maça çıkarken küme düşmüş olarak çıktı. Küme düşmemizin sebepleri ise zaten sizler ve herkes tarafından biliniyor. Bunu protesto etmek hakkınız. Ama bu şekilde olması fair play adına öncülük yapmış sizlerin söylem ve davranışlarınızın yanında hiç şık durmadı. Hep beraber yakmış olduğunuz ışıldaklar ne kadar güzel bir görüntü verdiyse, onları sahaya atmanız o kadar kötü göründü. Takıma verdiğiniz destek ne kadar güzel olduysa, yöneticilere yapılanhakaretler hiç hoş olmadı. Kısacası bu yapılanlar fair play ruhuyla bağdaşmadı.

Zico ve Tigana'yı kupa maçından sonra korkaklıkla suçlayanları, Tigana bu maçta doğruladı. 10 kişi kalan Sakaryaspor'un üzerine maça başladığı 4-3-2-1 sistemiyle gitmeyi sürdürdü. Birpozisyonda ileri çıkan Ali Tandoğan'ı haşlaması korkaklığını belgeler nitelikteydi. Ama Tigana ne kadar suçlansa da, Beşiktaş takımının başladığı zamandan bu yana hayli mesafe aldığı gerçeği gözle görülüyor. Beraber oynama felsefesinde hayli yol katetmişler.

Sakaryaspor'un halini tabiri caizse, denizi geçip derede boğulmayla ifade etmek yanlış olamaz. İçeride F.Bahçe, Trabzon'u yenip Beşiktaş'la berabere kalan bu takım ne hikmetse küme düşme yolundaki rakiplerine karşı bir türlü bu başarıyı gösteremedi. Büyükleri devirip küçüklere boyun eğmeyi başka türlü izah etmek mümkün değil.

[email protected]

Said OKUR

16.04.2007


 

Şampiyonluk zor

Beşiktaş taraftarı ve başta Yıldırım Demirören olmak üzere Beşiktaş yönetimi bunu hak etmiyor. Tigana yönetimindeki Beşiktaş takımı bütün ümitleri boşa çıkarmak için elinden geleni yapıyor. Bu anlayışla devam ederse bırak şampiyonluğu, lig ikinciliği bile tehlikede bulunuyor.

Düşmesi neredeyse kesinleşmiş Sakarya ilk yarıda 10 kişi kalmış, üstüne üstlük İbrahim Toraman’la golü de bulmuşsun.İkinci yarıya başlarken herkesin beklentisi ikinci golü atıp maçı koparman. Ama o da ne. Şampiyonluğa oynayan takım laubali hareketlerle geri paslarla, zamana oynamasın mı? Bulunan birkaç pozisyon da cömertçe harcanınca, yönetimini istifaya çağıran Sakarya taraftarı bile sonucu kabullenmişken, son 5 dakikada beraberlik golü geldi.

Taraftarın sinirlerini bozmaktan başka bir şey yapmayan Burak’ta ısrar etmek ve çok top kaybeden Kleberson’a tahammül etmek akıl kârı değil. Kleberson ile olmuyor, Baki yaptığı bir hata ile maçta pozisyon bulamayan Sakarya takımına golü ikram etti.

Sonuç olarak , eksik rakibi karşısında bocalayan genç futbolcuların şampiyonluk stresini yenip başarılı olması zor. Hele hele takımının oyununa müdahele edemeyen Tigana ile imkânsız gibi bir şey.

Nidai PAKSOY

16.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004