Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

14 Nisancılara hoşgörü, başörtülülere cop

Mazlum-Der Kocaeli Şube Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumartesi günü düzenlenen ‘başörtüsüne özgürlük yürüyüşü’ne polisin müdahale etmesine tepki gösterdi. Gergerlioğlu şöyle dedi: “Ankara’da yasadışı bir darbeyi isteyenler yürürken, yüz binlerce genç kızın hayatını karartan bu yasağa karşı barışçı bir yürüyüş yapmak isteyenler sert bir müdahale ile karşılaşmışlardır. Ülkede yasaların bu kadar çifte standartlı kullanıldığını görmek hukuk devleti iddiası adına vahim bir durumdur.”


Darbeci olmadığını söylesin

Önceki gün Ankara’da yapılan “Cumhuriyet ve Anıtkabir’e yürüyüş” mitinginde bazı katılımcılar, ADD Başkanı E. Org. Şener Eruygur hakkındaki “darbe gir

Polis Nokta’ya yerleşti

Nokta Dergisi’nde yayınlanan bir haber sebebiyle Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nın izniyle dergide bulunan bilgi ve belgelere yönelik polis araştırmas


  Çankaya süreci başlıyor

Türkiye’nin 11. cumhurbaşkanının seçilmesine ilişkin süreç, halen bu görevde bulunan Ahmet Necdet Sezer’in görev süresinin sona ereceği 16 Mayıs’tan bir ay önce, yani bugün başlıyor.


  İzmir miniklere ağladı

Aksaray’da çoğu öğrenci 33 kişinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazası sonrası cenazeler dün sabah saatlerinde özel bir uçakla İzmir’e getirildi. 10 cenaze arabasına konulan Türk Bayrağına sarılı tabutlar, uzun konvoy eşliğinde Konak Meydanına getirilmesiyle birlikte hüzünlü bekleyiş, yerini gözyaşlarına bıraktı. Cenazeler, öğle saatlerinde kılınan namazın ardından Buca Kaynaklar’daki mezarlıkta toprağa verildi.


  Ürgüp'te “İbret Anıtı” dikilecek

İzmir Zafer İlköğretim Okulunun düzenlediği Kapadokya gezisine giden öğrencileri taşıyan otobüsün karıştığı kazada ölenlerin anısına Nevşehir’in Ürgüp ilçesine “İbret Anıtı’’ dikileceği bildirildi.


  AB dersini iyi çalışmadık

“Avrupa’da Bir Türkiye İçin El Ele’’ panelinde konuşan DEÜ Öğretim Üyesi Pof. Dr. Canan Balkır, “Açık konuşmak gerekirse, Avrupa Birliği dersini iyi çalışmadık. Her zaman ‘AB Türkiye’yi nasıl etkileyecek’ diye düşündük. ‘Biz AB’yi nasıl etkileriz, ya da onlar bizi nasıl görüyorlar’ diye düşünmedik’’ dedi.


  Onu (asm) örnek almalıyız

Kütahya’da Gönüllü Kültür Kuruluşlarının Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlediği “Âlemlere Rahmet Gecesinde “ izdiham yaşandı. Konuşmacılar, Peygamber Efendimiz’in (asm) sünnetine ittiba etmenin önemine değindi.


  İslâmı doğru öğreniyoruz

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, sağlıklı bir dindarlık anlayışının geliştiğini belirterek, ‘’Bu gelişim, Türkiye’nin dışında başka İslâm ülkelerini de dalga dalga etkileyen sonuçlar doğurur’’ dedi.


  Meclis seçim süreciyle yoğun haftaya giriyor

TBMM, cumhurbaşkanı seçim sürecinin bugün başlamasıyla yoğun bir haftaya girecek. TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderdiği Enerji Verimliliği Kanunu ele alınacak.


  Suriyeli bürokratlara TBMM’den eğitim

Suriye Halk Meclisi bürokratlarına, TBMM’nin yasama faaliyetleri konusunda eğitim verilecek.


  Fransız turistleri taşıyan helikopter düştü

Trabzon’un Uzungöl beldesinde Fransız turistleri taşıyan helikopter düştü. Helikopterin iniş sırasında pervanesinin kırıldığını, helikopterde bulunanların sağlık durumlarında herhangi bir sorun olmadığını bildirdi.


  Volkanik araştırma komisyonu kuruldu

Deprem komisyonundan sonra, Türkiye’de volkanik araştırmaları yapacak yeni bir komisyon oluşturuldu.


  Hüseyin Çelik: Eğitim ortamı temiz olmalı

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “işbaşı eğitim programı” adında bir genelge yayımladı. Genelge uyarınca kantincilere ve servis şoförlerine AB ayarı yapılacak.


  24 yıl sonra gelen doktor

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde 24 yıl önce hizmete giren devlet hastahanesine ilk kez göz doktoru atandı.


  HSYK toplandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay ve Danıştay’a üye seçimi gündemiyle toplandı.


  Manisa Yeni Asya Temsilciliği açıldı

Manisa Yeni Asya Temsilciliği Cumartesi günü düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılışa Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk, AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Belediye Başkanı Bülent Kar, gazetemizin imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, yazarlarımız; İslâm Yaşar, Süleyman Kösmene, Ziya Sabır ve kalabalık bir dâvetli topluluğu ile gerçekleşti.


  Boşanma dâvâlarını kadınlar açıyor

Denizli’de geçen yıl Aile Mahkemelerinde görülen 1907 boşanma dâvâsının yüzde 74’ünün kadınlar tarafından açıldığı bildirildi.


  Fatih Belediyesi e-imzaya geçti

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘’elektronik imza (e-imza)’’ uygulamasını başlattıklarını açıkladı.


  Kilit yerine parmak izi

İnsanların yüzyıllardır evlerinin ve işyerlerinin kapılarını açmak için kullandıkları anahtarlar artık tarihe karışıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte anahtarların yerini parmak izini tanıyan kapı kilitleri alıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004