Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Zico: Bizi destekleyin

Fenerbahçe, lig yarışında en yakın rakibi Beşiktaş'ın puan yetirdiği haftada Vestel Manisa beraberliğiyle puan farkını artırma şansını değerlendiremedi. Teknik Direktör Zico, kazanma mecburiyetinin takım üstünde gerginliğe sebep olduğunu belirterek, "Şampiyonluğu futbolcular getirecek. Onlar desteği hak ediyor" dedi.

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında, en yakın rakipleri Beşiktaş'ın puan yitirdiği 28. haftada, kendi sahasında aldığı Vestel Manisaspor beraberliğiyle, puan farkını artırma şansını değerlendiremedi. Vestel Manisaspor karşısında alınan 0-0 beraberlikle puanını 56'ya yükselten Fenerbahçe ile 52 puanlı Beşiktaş arasındaki 4 puanlık fark 28. haftanın ardından da devam etti

İKİ MAÇTIR GOL ATAMIYORLAR

Fenerbahçe, üst üste yaptığı Fortis Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ve Turkcell Süper Lig'de bu akşamki Vestel Manisaspor maçında gol atamadı. Sarı-lacivertliler, ligde 27. haftadaki Kayserispor beraberliği (2-2) ve Fortis Türkiye Kupası'ndaki Beşiktaş yenilgisinin (1-0) ardından, Vestel Manisaspor karşısında da berabere (0-0) kalarak, üst üste çıktığı 3. resmi maçta da galibiyetle buluşamadı.

ZİCO'NUN DEĞERLENDİRMESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, kazanma zorunluluğunun takım üstünde gerginliğe sebep olduğunu söyledi. Brezilyalı çalıştırıcı, gerginliğin oyuncuları aceleciliğe sevk ettiğini bunun da hataları getirdiğini anlatarak şunları söyledi: ''Rakibimiz maç boyunca bizi oynatmamak için mücadele etti. Futbolcularımın üzerinde kazanma zorunluluğu ayrı bir gerginlik meydana getirdi. Bazı şeyleri bu anlarda hızlı yapmaya çalışırsanız, kapasitenizi kullanamaz hale gelirsiniz. Futbolcularımızın üzerinde belli kısımlarda şampiyonluk isteğinin verdiği, liderlik sorumluluğunun verdiği acelecilik vardı. Bu gerginlikleri takım üzerinden atmamız gerekiyor.''

FUTBOLCULARA DESTEK VERİN

Zico, maçın son dakikalarında ve maç sonrasında takıma yönelik tepkiler üzerine futbolcularını savundu. Şampiyonluğu futbolcuların getireceğini, kendisinin takımına sonuna kadar güvendiğini belirten Zico şöyle konuştu: ''Fenerbahçe'yi seven herkes, bir defa düşünmeli. Bu şampiyonluğu getirecek olan kişilerin saha içinde olan futbolcular olduğunu herkes elini vicdanına koyarak görmeli. Bu futbolcular desteği hak ediyor. Başarıyı onlar da istiyor. Ben onlara teknik direktörleri olarak sonuna kadar güveniyorum. Fenerbahçe'nin iyiliğini isteyen herkesin o futbolculara o desteği vermelerini istiyorum. Futbolcular desteği gördüğünde verimli olur. Herkesin bilinçli olmasını istiyorum. Bana değil, saha içinde savaşan başarıları getirecek olan futbolculara saygı duyulmasını ve destek verilmesini istiyorum''

17.04.2007


 

F.Bahçe, Beşiktaş'ı rahatlattı

Sarı-lacivertlilerin Vestel önünde 2 puan bırakması siyah-beyazlı camiada moralleri düzeltti. Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, şampiyonluk şanslarının devam ettiğini söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Hakkı Yeten'in anma töreni sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kumcuoğlu, kulüp olarak diğer rakiplerin aldığı sonuçlarla ilgilenmediklerini ifade ederek, ''Her maça galibiyet amacıyla çıkıyoruz. Zaman zaman puan kayıpları da yaşayabiliriz. Şampiyonluk şansımız devam ediyor. Sadece bu yıl değil, gelecek yıllarda da şampiyonluk konusunda iddialıyız'' diye konuştu.

Asbaşkan Levent Erdoğan ise Sakaryaspor'a teşvik primi verildiği dedikoduları konusunda ''Benim kulağıma böyle bir şey gelmedi. Gayet güzel bir maç oldu. Puan kaybından dolayı üzüldük. Neticenin o şekilde olmamasını istiyorduk. Ama yolumuza devam ediyoruz'' dedi. Erdoğan, eski teknik direktörleri Vicente Del Bosque ile tazminat konusunda yaşadıkları sorun ile ilgili kararı beklediklerini ve sonucun kendi lehlerine olacağına inandıklarını söyledi.

17.04.2007


 

Vural: Bırakın ligden düşen düşşün

Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural, ligin son haftalarına yaklaşılmasıyla şike iddialarının da artabileceğini, bu konuda herkesin kendi işini yapması gerektiğini, hak edenin kazanacağını, hak etmeyen 3 takımın ligden düşeceğini söyledi.

Vural, "Burası delikanlı raconu kesme yeri değil. Spor yapma yeridir. Herkesi uyarıyorum, bırakın düşen düşsün, kalan kalsın. Birilerine yardım etmek için, başkasının hakkını yemeyin. Başkalarının hakkını yiyen takımların hepsi 1. ligden düşüp 2. lig takımı olmuşlardır" dedi.

17.04.2007


 

Umut'un hedefi 20 gol atmak

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut, Çaykur Rizespor'a attığı 2 gol ile gol sayısını 12'ye çıkardı.

Sezon başında Trabzonspor forması altında bu sezon ligde 20 gol atmayı hedeflediğini ifade eden Umut, bu hedefine bir adım daha yaklaştı. Umut, Çaykur Rizespor maçıyla ilgili olarak, ''Kazanmamız gerekiyordu. Aradığımız golü ikinci yarıda bularak öne geçmeyi başardık. Fakat galibiyeti koruyamadık. Bunun için üzgünüz'' dedi. Umut, kendisinin gol atmasından çok takımın kazanmasının önemli olduğunu, 2 gol atmasına karşın üzüntülü olduğunu ifade etti.

17.04.2007


 

Potada 8'li final kuraları çekildi

Basketbolda Tadım Erkekler Türkiye Kupası 8'li final müsabakalarının kura çekimi İstanbul'da yapıldı.Swissotel'de gerçekleştirilen kura çekimine, Basketbol Federasyonu yetkililerinin yanı sıra 8'li finalde mücadele edecek takımların yöneticileri katıldı.

Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda 20-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak 8'li final müsabakalarında ilk gün eşleşmeleri ve maç saatleri şöyle: 20 Nisan Cuma: 14.00 Bandırma Banvitspor-Casa TED Ankara Kolejliler, 16.00 Beşiktaş Cola Turka-Pınar Karşıyaka, 18.00 Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom, 20.00 Efes Pilsen-Galatasaray Cafe Crown. Turnuvanın ilk gününde kaybeden takımların kupa dışında kalacağı mücadelede, kazanan ekipler yine aynı gün kura çekimiyle eşleşecek.

17.04.2007


 

Fener cepten yiyor

Turkcell Süper Lig'de, haftayı 1 puanla kapatan Fenerbahçe 28. hafta sonunda en yakın takipçisi Beşiktaş'ın 4 puan önünde liderliğini sürdürdü. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda, Vestel Manisaspor ile 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler bu sonuçla puanını 56'ya yükseltti.

Zirvedeki iddiasını sürdüren Beşiktaş da ligin son sırasında bulunan Sakaryaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapatırken, puanını 52'ye çıkardı.

Galatasaray, Gençlerbirliği'ni deplasmanda 3-1 yenerek, elde ettiği 3 puanla birlikte, puanını 48'e yükselterek bu haftayı da 3'üncü sırada tamamladı. Trabzonspor ise Çaykur Rizespor deplasmanında gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmadan 3-2 yenik ayrılarak, UEFA Kupası'na katılma yolunda yara aldı.

Ligde alt sıraları ilgilendiren karşılaşmada son haftaların başarılı ismi Kayseri Erciyesspor sahasında Ankaragücü'ne 1-0 yenilerek, taraftarlarını hayal kırıklığına uğratırken, Ankaragücü bu galibiyetle rahat bir nefes aldı.

26 golün atıldığı 28'inci haftada 3 karşılaşmayı ev sahibi, 3 maçı konuk ekip kazanırken, 3 mücadele de berabere tamamlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Gençlerbirliği-Galatasaray : 1-3

Sakaryaspor-Beşiktaş : 1-1

Ankaraspor-Konyaspor : 4-2

Antalyaspor-Denizlispor : 1-1

Bursaspor-Kayserispor : 0-3

Kayseri Erciyesspor-Ankaragücü : 0-1

Sivasspor-Gaziantepspor : 2-1

Çaykur Rizespor-Trabzonspor : 3-2

Fenerbahçe-Vestel Manisaspor : 0-0

29. HAFTANIN MAÇLARI

20 Nisan Cuma: Gaziantepspor - Fenerbahçe. 21 Nisan Cumartesi: Trabzonspor - Sakaryaspor, Konyaspor - Kayseri Erciyesspor, Beşiktaş - Antalyaspor. 22 Nisan Pazar: Vestel Manisaspor - Bursaspor, Denizlispor - Sivasspor, Ankaragücü - Gençlerbirliği, Kayserispor - Ankaraspor, Galatasaray - Çaykur Rizespor.

Seyhan ŞENTÜRK

17.04.2007


 

Trabzon ligde yok

Trabzonspor kupa maçında Kayseri Erciyes‘e boyun eğdikten dört gün sonra ligde ki mücadele de Rizespor‘a da yenilerek yine taraftarını hüsrana uğrattı.Anlaşılan bu tablo sezon sonuna kadar yaşanmaya da devam edecek. Belki son mağlubiyetlerde defans bloğunda yaşanan sakatlıkların etkisinin de olduğunu söyleyebiliriz. Fakat şu da açık ve net ki, şu an Trabzonspor formasını giyen bir çok oyuncu bu formanın ağırlığını taşımaktan çok uzak.

Sadece Trabzonsporluların değil tüm spor kamuoyunun desteklediği genç Tolga her hafta hatalı goller yiyerek ne yazık ki büyük bir hayal kırıklığı yaşatıyor. Bu performansı devam ederse seneye kesinlikle iyi bir kaleci alınması şart. Kanatlar etkisiz, orta saha topa basamıyor ve oyunu rakibe teslim ediyor, oyunu yönlendirebilecek klasik tabirle 10 numaralı formayı sırtlayacak oyuncu eksiği fazlasıyla kendini gösteriyor. Bu anlamda alınmış olan Ceyhun bu işi yapabilecek bir oyuncu değil hatta topla fazla oynamasının takımın hücum gücüne olumsuz yönde etki ettiğini de söyleyebiliriz.

Bu maçta yine şunu gördük ki, Yattara Trabzonspor için çok önemli bir oyuncu. Durum böyleyken neden Ziya Doğan takımı Yattara'sız bırakıyor? Yönetimin Ziya Doğan’la yeni sezon öncesi bir şeyleri enine boyuna görüşmesi gerekir.Yeni sezonda alınacak birkaç kötü sonuç sonrası teknik heyet değişikliğine gidilmemesi ve Trabzonspor’a bir yıl daha kaybettirilmemesi için bir şeylere önceden müdahale etmek gerekli.

Trabzonspor’un Rizespor maçından sonra bence bu sezon ligde düşüneceği fazla bir şey kalmadı. UEFA'ya gitmenin en kısa yolu da kupadan geçtiğine göre Kayseri Erciyes maçı artık daha bir önem kazandı. Ligi pek umursamayan Trabzonspor’un kupa karnesi büyük bir ihtimalle Ziya Doğan için de referans olacak.

Ömer FARUK

17.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004