Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Gönlünde Kartal var

Eski Millî Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ''Beşiktaş'ta ne zaman çalışacaksınız?'' sorusu üzerine ''Galatasaray ve Fenerbahçe'nin başındayken de hasta Beşiktaşlı olduğumu hep söyledim. Bunu her camia anlayışla karşıladı'' demekle yetindi..

Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın çok fazla puan kaybı yaşadığını belirterek, ''Bu sezon Anadolu takımlarını başarılı olarak değerlendirebileceğimiz gibi üç büyüklerin başarısızlığı olarak da değerlendirebiliriz'' dedi. Denizli, üç büyüklerin şartlar ne olursa olsun çok büyük imkanlara sahip olduğunu ifade ederek, ''Türkiye'de zorluk derecesine göre şampiyon olacak takımın en az maç başına 2.1 puan alması gerekiyor. Zorluk derecesi daha fazla olan başka ülkelerdeki liglerde ise bu oran 2 puanın altına düşebiliyor. Puan barajları aldatıcı olabilir, aldatıcı olmayan sahada ortaya konulan tempodur. Galatasaray'ı oyun sistemi olarak bunun biraz dışında tutabiliriz'' diye konuştu.

YANLIŞ SAVUNMA YAPILIYOR

Hiçbir takımın taraftarının savunma oyunu izlemek için statlara gitmediğini vurgulayan Mustafa Denizli, ''Ancak şu anda 3 büyüklerden hiçbirinin takım savunmasını doğru yaptığını düşünmüyorum. Bazı hücumlar anlayışların kesilmesi çok kolay. Çok zor ve güzel olan daha çok hücum elemanıyla oynamaktır. Oyundaki tempo taraftarları stada davet eder. Biz de ise tam tersi oluyor. Tribünler takımları tempoya davet ediyor'' dedi.

YABANCI PAHALIYA GELİYOR

Türk takımlarının mali açıdan diğer güçlü Avrupa ekipleriyle mücadele ettiği piyasada yabancı oyuncuya iki kat daha fazla ödemek zorunda kaldığını kaydeden Denizli, ''Türk takımları çok para verildiğinde tercih nedeni oluyor. Türkiye'de kaliteli oyuncular var. Ama bu oyuncular yüksek kalitede oynamıyor'' dedi.

BEN VE GÜNEŞ İHRAÇ EDİLDİK

Denizli, ''Erik Gerets, Jean Tigana ve Zico Türkiye'de görev yapıyor. Şenol Güneş ve siz ise yurt dışında çalışıyorsunuz. Takımların bu tercihlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu ise ''Bu bir tercih meselesidir. Türkiye hem araba ihraç eden, hem de ithal eden bir ülke. Hem ihraç, hem ithal etme şansınız varsa ikisini de kullanırsınız. Ben ve Güneş ihraç edileniz'' diye cevap verdi. Mustafa Denizli, ''Beşiktaş'ta ne zaman çalışacaksınız?'' sorusu üzerine ''Galatasaray ve Fenerbahçe'nin başındayken de hasta Beşiktaşlı olduğumu hep söyledim. Bunu her camia anlayışla karşıladı'' demekle yetindi.

YILDIZ OYUNCU HAYRANIYIM

Denizli, teknik direktör olarak yıldız oyuncu hayranı olduğunu dile getirdi. Yıldız oyuncunun idaresinin zor olduğunu belirten Denizli, ''Bütün takımı da yıldız oyunculardan kuramazsınız. Yıldız oyuncunun sonuca, başarıya, tribünlere etkisi fazla olur'' dedi. Denizli, Beşiktaş'ta Burak'ın eleştirilmesi konusundaki soruyu ise ''Burak'a Beşiktaş tribünlerinden çok büyük tepkiler geliyor. Bu oyuncunun teknik özellikleri çok iyi ve bu nedenle Beşiktaş'a geldi. Ama şu anda tribünlerden tepki alıyor. Ancak bu oyuncuya psikolojik destek verilmiyor'' diye konuştu.

19.04.2007


 

İstanbul MotoGP'ye hazır

İstanbul Park'a gelen takımlar padok alanına motor evlerini kurarken, garajlarda da yoğun bir çalışma gözleniyor. MotoGP'ye 300'ü yabancı toplam 400 gazeteci izleyecek. MotoGP için pist ve çevresinde 720 kişi görevlendirilirken, virajlardaki kaçış noktalarına 6,5 ton çakıl döküldü.

İstanbul Park, hafta sonunda yapılacak MotoGP'ye hazır. 2007 sezonunun 3. yarışı olan Türkiye Grand Prix'si için takımlar İstanbul Park Pisti'ne gelirken, çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor. Padok alanında takımların motor evleri kurulurken, garajlarda da yoğun bir çalışma gözleniyor. MotoGP, 250cc ve 125cc kategorilerinde mücadele edecek takımların çalışanları, tırlarla getirilen malzemeleri ve motosikletleri garajlara ve motor evlere yerleştiriyor.

400 GAZETECİ İZLEYECEK

Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonlarından biri olan MotoGP için dünyanın çeşitli ülkelerinden toplam 400 medya mensubu akredite oldu. Yarışlarda 300 yabancı, 100 de Türk basın mensubunun görev yapacağı bildirildi.

720 GÖREVLİ, 6.5 TON ÇAKIL

MotoGP Türkiye Grand Prix'sinde toplam 720 kişinin görev yapacağı ifade edildi. Bu 720 kişiden 420'sinin teknik görevli, 250'sinin ise organizasyon görevlisi olduğu, 50'sinin ise medya merkezinde görev yapacağı kaydedildi. Bu arada İstanbul Park Pisti'nin virajlarındaki kaçış noktalarına toplam 6.5 ton çakıl döküldü.

KAPALIÇARŞI GEZİSİ

MotoGP'ye katılacak olan sürücülerden bazılarının yarın Kapalıçarşı'yı ziyaret edecekleri açıklandı. Aralarında İspanyol Toni Elias ve Fransız Randy De Puniet'in de bulunduğu sürücülerin, Kapalıçarşı'yı gezecekleri ve alışveriş yapacakları kaydedildi.

19.04.2007


 

Futbolda dünyanın en iyi 17. takımıyız

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), nisan ayı dünya sıralamasını açıkladı. (A) Milli Futbol Takımı, bu ayki sıralamada 10 basamak birden yükselerek, yeniden dünyanın en iyi 20 takımı arasına girmeyi başardı.

FIFA tarafından her ay düzenli olarak açıklanan dünya klasmanında, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde aldığı başarılı sonuçlarla futbol kamuoyunun dikkatlerini üzerine çeken (A) Milli Futbol Takımı, bu ayki sıralamada 10 basamak birden yükselerek, yeniden dünyanın en iyi 20 takımı arasına girmeyi başardı. FIFA'nın mart ayı değerlendirmesinde 815 puanla 27. sırada bulunan Türkiye, bu ay yaptığı Yunanistan maçından 4-1, Norveç karşılaşmasından da 2-2'lik skorlarla ayrılmasının ardından 77 puan toplayarak 17. sıraya yükseldi.

19.04.2007


 

Nike Premier Cup Cumartesi başlıyor

Nike spor giyim firmasının sponsorluğunda düzenlenen, 2006-2007 sezonu Türkiye Yıldızlar Ligi'nde final maçları 21 Nisan Cumartesi günü İstanbul'da yapılacak.

Kasımpaşa'daki Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yapılacak finallerde, bin 800 takımı geride bırakan Trabzonspor, Beşiktaş, Bucaspor ve Ankaragücü mücadele edecek. Turnuvanın birincisi olacak takım, 17-21 Mayıs tarihleri arasında Hollanda'nın Lisse kentinde yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. Lisse'den birinci çıkacak takım ise İngiltere'nin Manchester şehrinde yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı elde edecek.

19.04.2007


 

Fener'de ilk penaltı taca atılsın anketi

Süper Lig'in bu sezon geride kalan 28 haftasında Fenerbahçe lehine penaltı kararı verilmemesi, sarılacivertli taraftarın sitesinde anket konusu oldu.

İnternetteki Fenerbahçe taraftar sitesi ''www.antu.com''da Fenerbahçe Futbol Forumu içerisinde düzenlenen ve devam eden ankette, ''İlk penaltı taca atılsın mı'' şeklinde yöneltilen soruya, katılanların yüzde 71.74'ünü oluşturan 1140 kişi ''Evet'' cevabını işaretledi. Ankete katılanların yüzde 23.98'ini oluşturan 381 kişi ''Hayır'' derken, kararsızların oranı yüzde 4.28 ile 68 kişide kaldı. Fenerbahçe, ligde son penaltı atışını geçen sezonun 29. haftasında Kadıköy'de 3-0 galip geldiği Sivasspor maçında kazanmış ve atışı Alex ile gole çevirmişti.

19.04.2007


 

Çarşı grubu 25. yılında kan bağışı yapacak

Beşiktaş'ın en büyük taraftar grubu ''Çarşı'', kuruluşunun 25. yılı nedeniyle düzenleyeceği etkinliklere örnek bir davranış ile başlayacak.

Siyah-beyazlı taraftarlar, kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Kızılay'a topluca kan bağışında bulunacaklar. Taraftarlar, Beşiktaş'ın, Antalyaspor ile Turkcell Süper Lig'de karşı karşıya geleceği cumartesi günü, Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı'nda kurulacak Kızılay çadırlarında kan bağışlayacaklar. Organizasyon, saat 10.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilecek

19.04.2007


 

Hidayet'ten 26 sayı

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Washington Wizards'ı 95-89 yendi.

Washington'da bulunan Verizon Center'da yapılan ve 15 bin 844 kişinin izlediği mücadelede son maçta 20 sayı atarak takımına galibiyeti getiren ve Magic'i playoff'lara taşıyan Hidayet, bu karşılaşmada da 26 sayıyla en skorer oyuncu oldu.

Mücadeleye ilk 5'te başlayan ve 41 dakika 19 saniye sahada kalan Hidayet, 26 sayının yanı sıra 6 da ribaunt alarak galibiyette başrol oynadı. Üst üste 3 maçını kazanan ve son 6 maçtan 5 galibiyet almayı bilen Magic'te Dwight Howard 17 sayı ve 12 ribauntla ''doubledouble'' yaptı. Grant Hill ise karşılaşmayı 13 sayıyla tamamladı.

19.04.2007


 

Formula'nın yeni Schumacher'i

Formula 1'de yeni sezona pilotları Fernando Alonso ve Lewis Hamilton ile çok iyi bir başlangıç yapan ve markalar klasmanında ilk sıraya yerleşen McLaren'in patronu Martin Whitmarsh, çaylak İngiliz pilot Hamilton'un F1 tarihinin en iyi pilotu olabileceğini iddia etti.

İngiliz Guardian gazetesine açıklamalarda bulunan Whitmarsh, sezon analizi için halen çok erken olduğunu ancak, genç pilotun çıkışını sürdürmesi durumunda F1 tarihinin en iyi sürücüsü olmasında bir engel olmadığını kaydetti.

Kimi Raikkonen'in takımdan ayrılmasının ardından sezon başında takıma katılan ve sezonun ilk 3 grand prix'sinde de podyuma çıkmayı başaran 22 yaşındaki pilotun, şampiyon olmak için tüm özellikleri barındırdığını ifade eden Whitmarsh, ''Şu açık ki Hamilton, şampiyon olmak için gerekli tüm özellikleri barındırıyor. O, F1 tarihinin en iyi pilotu olabilir. Ben bunu görüyorum'' dedi.

19.04.2007


 

Lig A'da çekişme

Lig A'da G.Birliği Oftaş, Orduspor deplasmanında, altın değerinde 3 puanı alarak yoluna devam etti. Bu hafta Malatyaspor deplasmanına rahat çıkacaklar. Malatyaspor ise son 5 deplasman maçında sadece 2 puan çıkartabildi. Elazığspor, İstanbul deplasmanında iyi oynamasına rağmen kaybetti. Hakemin penaltı kararını hatalı buluyorum. Elazığspor hedefinden şaşmaması için bu hafta sahasında Mardinspor'u mağlup etmesi gerekecek. Kasımpaşa ligde kalma mücadelesi veren A. Sebat deplasmanından 1 puan alarak bu hafta evinde lig ikincisi İstanbul Büyükşehir Belediye'yi konuk edecek. Bu maçta alınacak 3 puan Kasımpaşa'yı ilk 6 için umutlandırabilir. Diyarbakır, İstanbulspor'u deplasmanda devirerek 6'ya kalma yolunda büyük bir engeli geçmiş oldu.

Türk Telekom kendi sahasında ağır bir yara aldı. Altay'a 3-2 mağlup olarak ateş çemberinde kalmaya devam etti. Mardin'in ligde kalacağını düşünüyorum.Türk Telekom'un işi daha zor. Son 4 haftada başarılı olan ligde kalacak.

Said YALÇIN

19.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004