Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi hançerlendi

AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, son haftalarda yaşanan gelişmelere dikkati çekerek, ‘’Türkiye’yi temsil eden bir makamın seçiminde, malesef demokrasi, ayak oyunlarına kurban edilmiştir’’ dedi.


Cemaatler olmasa ne olur?

Programda konuşan Dr. Senai Demirci, herkesi kalbiyle seven, onların ebedî hayatlarını kurtarmak için çırpınan insanlardan meydana gelen cemaatlerin v

Kapusuz: 22 Temmuz değişmez

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, 22 Temmuz olarak açıklanan seçim tarihinin değiştirilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.


  Mumcu: Muhtıradan haberi olan, hükümette

Anavatan lideri Erkan Mumcu Mecliste konuşurken, Genelkurmay'ın açıklamasından haberi olduğu yönünde AKP sıralarından laf atılması üzerine Bakanlar Kurulu sıralarına dönerek, “Haberi olan arkadaş bak burada. Haber alıp da dik duramayanlar, iftirayla komplekslerini bastırmaya çalışmasınlar” dedi.


  CHP’nin ikinci başvurusu raportörde

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, cumhurbaşkanı seçim takvimiyle ilgili CHP’nin ikinci başvuru dosyasını raportöre verdi


  GP, YSK’ya başvurdu

Genç Parti (GP) Genel Sekreteri Mehmet Ali Akgül, cumhurbaşkanı seçilemediği için Anayasa’nın 102. maddesi uyarınca yeni bir seçim tarihi ve takvimi belirlenmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.


  Bakan Yıldırım görevi bıraktı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 4.5 yıllık bakanlık görevinden ayrıldı. Anayasa gereği seçimden önce görevi bırakması gereken üç bakandan biri olan Yıldırım, yaptığı basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamadı.


  Yargıtay’dan iki istifa

Yargıtay Genel Sekreteri Uğur İbrahimhakkıoğlu ile Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Kenan Doğan, 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olmak üzere görevlerinden ayrıldılar.


  Problem Anayasa'da

Araştırmacı-yazar Tarhan Erdem, “Biz cumhurbaşkanı seçiminde problem çıktı sanıyoruz hâlbuki bizim problemimiz Anayasa’nın kendisidir” dedi.


  Gül: Orduyla ilişkilerimiz mükemmel

ABD’de yayınlanan Newsweek dergisi Dışışleri Bakanı Abdullah Gül’ün ‘’Bir Türk olarak silâhlı kuvvetlerle gurur duyduğunu ve dışişleri bakanı olarak kendileriyle mükemmel ilişkileri olduğunu’’ söylediğini yazdı..


  Bürokratlar için istifada son gün

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili takvimine göre, aday olacak kamu görevlilerinin bugün akşam saat 17.00’ye kadar istifa etmeleri gerekiyor.


  Hızlı trenin yolcuları hazır

Türkiye’nin ilk hızlı treni henüz deneme seferlerini sürdürürken, Devlet Demiryolları’nın (TCDD) yaptırdığı araştırma, hızlı trenin yolcularının şimdiden hazır olduğunu ortaya koydu.


  Sigarayla mücadele Sigarayla mücadele için işbirliği arayışı

Sağlık Bakanlığınca, sigarayla mücadelede toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla radyo ve televizyon kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenlenmesi planlanıyor.


  İzmir’de susuz yaz

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), gelecekte daha da büyük boyutlara ulaşması beklenen susuzluk tehdidinin aşılabilmesi için evsel atık suların arıtılarak, tarımsal sulamada kullanılmasını sağlayacak projeleri hayata geçirme çalışmalarına hız verdi.


  Arı ölümleri normal mi?

Küresel ısınma sebebiyle Türkiye’deki ‘arıların yok olduğu’ yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, işletmelerdeki yüzde 15-20 seviyelerindeki arı ölümlerinin normal zayiat olduğu bildirildi.


  Gençlere eğlenceyle tuzak kuruluyor

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, okullarda yaşanan şiddet olayları ve madde bağımlılığının arkasında hedonist (hayatın amacı olarak hazzı seçmiş) grupların bulunduğunu belirtilerek, ebeveynlerin çocuklarının aynı renk ve tonda giyinmeye başlamaları karşısında dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.


  Bebeğin cinsiyeti 6. haftada belli oluyor

Anne karnındaki bebeğin cinsiyetini 6. haftada belirleyen basit bir yöntem geliştirildi. Ancak yeni yöntem, kürtaj sayısını artırabileceği tartışmalarını da beraberinde getirdi.


  Beyninizi zinde tutun

İngiliz bilimadamları, dinç bir beyne sahip olmanın sırlarını açıkladıkları araştırmalarında özellikle alkol kullanmama ve düzenli bir hayata sahip olma vurgusunda bulunuyorlar.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004