Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

En ağır ceza verilsin

G.Saray eski başkanlarından Mehmet Cansun, son derbide yaşananların camiaya büyük zararlar vereceğini iddia etti. Cansun, "Bu olayları İngiltere'de, İtalya'da, Hollanda'da bitirdiler. Senelerce stada adam sokmadılar. Bu olay kulübün veya federasyonun tek başına becerebileceği bir hadise değil. Bunlar polisiye olaylar" dedi.

Galatasaray'a UEFA Kupası'nı kazandıran ekibin en önemli isimlerinden olan ve bir dönem Sarı - kırmızılı kulübün başkanlığını da yapan Mehmet Cansun, son derbide yaşananların camiaya büyük zararlar vereceğini iddia etti.

Mehmet Cansun, Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın durumunun daha vahim olacağını savunduğu Ligtv.com'daki röportajında, "Bundan evvel biz Fenerbahçe'yi 10 sene her yerde yendik, geçtik. Onlar da bizi geçecekler anlaşılan, 10 sene sürüneceğiz." dedi. Özhan Canaydın'ın başkanlığındaki 5 senenin beklediğinden daha iyi geçtiğini söyleyerek ilginç bir açıklamada daha bulunan Cansun, Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nı kazanması gerektiğini dile getirdi. İşte Cansun'un Ergun Gürsoy'un 2 sene önceki "Fenerbahçe bizi her alanda geçti" şeklindeki sözlerini hatırlatan açıklamalarının ayrıntıları;

*-Sayın Cansun, biliyorsunuz ben sizi sadece felaket günlerinde aramıyorum. Konuşmak istemeyeceğinizi tahmin ediyorum ama son olayları da sormak istiyorum size.

Konuşmak istemiyorum aslında. Çünkü üzülüyorum. Söylemek istediklerimi de söyleyemiyorum onun için hiçbir yerde benim beyanatımı göremezsin.

*-Galatasaray kulübünün eski bir başkanı ve yöneticisi olarak, yaşadığınız ve yaşattığınız başarılardan sonra Galatasaray'ın ve taraftarın gelmiş olduğu bu konumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bunu detaylı bir şekilde konuşmak lazım. Ciddi sıkıntılar var çünkü. Allah yardımcıları olsun yani. Bu kadar çok fazla üstüste hata yaptığın vakit sonucu da tabii ağır bir bedele doğru da gidiyor. Galatasaray'ın bu 5 senesi, yani Özhan Abi seçildikten sonra benim beklediğimden çok daha iyi geçti. Fenerbahçe'nin çok daha açık ara gitmesi lazımdı, yapamadılar. Fenerbahçe kendinden yapamadı ama bundan sonrası için Allah yardımcıları olsun, çok daha zor.

*-Fenerbahçe, Özhan Bey'in Galatasaray Başkanı olduğu dönemde 3 şampiyonluk aldı.

O bile bana göre hiçbir şey değil yani. Çünkü o kadar büyük yatırım içerisindeydiler ki çok daha iyi şeyler yapmaları lazımdı, yapamadılar. Onun için bundan sonrası bence daha vahim.

-Vahim derken sizce Galatasaray'ı neler bekliyor?

Bundan evvel biz Fenerbahçe'yi 10 sene her yerde yendik, geçtik. Onlar da bizi geçecekler anlaşılan, 10 sene sürüneceğiz.

*-UEFA Kupası'na da ulaşırlar diyor musunuz?

Mantıken ulaşmaları lazım. mantık çerçevesinde ulaşmaları lazım, şu anda bakarsan oynayan takımlara bizim dönemimizdeki gibi de değil artık, dikkat et bak Middlesbrough, Sevilla, Espanyol oynuyor. Yani bir Arsenal, bir Leeds United, bir Bologna yok artık. Mesela Leeds United'ı biz elediğimizde onlar İngiltere'de lig 2.'siydi. Arsenal, Manchestar United'la şampiyonlukta yarışıyordu. Onun için burada ben yorumla bir şey yapmak istemiyorum, bu uzun bir hikaye, oturup niye böyle, yanlışlar nerede, niye yanlış, şu yanlış, bu yanlış, bütün hepsi yanlış oldu mu çıkan sonuç daha da yanlış.

*-Bu sorun nasıl aşılır. Maçta yaşananlar sadece bir Galatasaray meselesi değil. Benim korkum bu tür olayların devam etmesi.

O da tabii olabilir ama onun için en ağır cezaları verecekler. Bu olayları İngiltere'de, İtalya'da, Hollanda'da bitirdiler. Senelerce stada adam sokmadılar. Yani bu kadar ciddi olaylarla polisiye olarak ilgilenilirse, çünkü bu olay kulübün veya federasyonun tek başına becerebileceği bir hadise değil. Bunlar polisiye olaylar.

22.05.2007


 

Kim düşecek, kim kalacak?

Süper Lig'de şampiyonluk ve Avrupa kupalarına katılım yarışı biterken, kümede kalma mücadelesi tam bir cadı kazanını andırıyor. Sezonun son haftasına girilirken gelecek hafta sonunda oynanacak maçlar sonunda Sakaryaspor'dan sonra düşecek diğer 2 takım da belli olacak.

Ancak şimdiden kim düşecek kim kalacak hesapları yapılmaya başlandı. Bu mücadelede ikili averajlar da büyük önem taşıyor. Örneğin gol averajına bakılan 33. hafta itibariyle 15. sırada yer alıp Çaykur Rizespor'u altına alan Antalyaspor, ikili averaj hesabıyla düşme hattında bulunuyor. Bir başka deyişle lig bugün sona erseydi, küme düşen 3. takım Çaykur Rizespor değil Antalyaspor olacaktı.

Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa, iki takım arasında oynanan müsabakalardaki gol averajına bakılıyor. Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik var ise, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmıyor ve ligdeki gol averajına bakılıyor. Gol averajı da eşitse daha fazla gol atan takımın kim olduğuna, o da eşitse hükmen yenilgi alan olup olmadığına bakılıyor. Hükmen yenilgi alan da yoksa, iki takım arasında tek maçlı eleminasyon sistemiyle maç oynatılıyor.

22.05.2007


 

2. yarının lideri Trabzon

Ligin ilk yarısında kaybettiği puanlar yüzünden hedefinden sapan Karadeniz ekibi ligin 2. yarısında ise oynadığı 16 maçta 33 puan topladı. Bu yarıda F.Bahçe 30, Beşiktaş 32 ve G.Saray 26 puanda kaldı.

Turkcell Süper Ligi'nin ikinci yarısında geride kalan 16 maçta 33 puan toplayan Trabzonspor, ligin ikinci yarısında en çok puan toplayan takım oldu. Bu sezon lige kötü başlayan ve arka arkaya yaşadığı puan kayıpları ile sıralamada alt sıralara inen Trabzonspor, yönetim içinde yaşanan olumsuzluklara rağmen devre arasında yaptığı transferlerle ligin ikinci yarısında en çok puan toplayan takım oldu. Geride kalan 16 maçta 33 puan toplayan Trabzonspor'u 32 puan ile Beşiktaş takip etti.

3 BÜYÜKLERİ GEÇTİ

Karadeniz temsilcisi, Fortis Türkiye Kupası'ndan elenmesine rağmen ikinci yarıda gösterdiği bu performansla Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı geride bıraktı. Ancak ilk yarıda önemli puan kayıpları yaşayan Trabzonspor'un 2. yarıdaki bu çıkışı hedeflerini elde etmeye yetmedi. Bordo-mavili takım, 2006-2007 sezonunun ilk yarısını 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 19 puan ile 13. sırada kapattı. Ligin ikinci yarısında ise 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden bordo-mavili takım, attığı 33 gole karşılık kalesinde 21 gol gördü ve 33 puan topladı. İkinci yarıda topladığı puanlarla ikinci yarının lideri olan bordo-mavili takım ligin ilk yarısında kaybettiği puanlara yanıyor.

2. YARIDA ZİRVEDE

Turkcell Süper Ligi'nin ikinci yarısında takımların topladığı puanlar ise şöyle: "Trabzonspor 33, Beşiktaş 32, Fenerbahçe 30, Galatasaray 26, Kayseri Erciyesspor 26, Sivasspor 23, Kayserispor, Antalyaspor 22, Konya, Ankaraspor Denizlispor, Çaykur Rizespor 21, Ankaragücü ve Gaziantepspor 20, Gençlerbirliği ve Bursaspor 18, Vestel Manisaspor 13 ve Sakaryaspor 6."

Trabzon 2. defa İnter Toto'da

İlk olarak 1999-2000 sezonunda UEFA Intertoto Kupası'na katılan Trabzonspor, 7 sezon sonra tekrar bu kupada mücadele edecek. Trabzonspor, ilk kez katıldığı UEFA İntertoto Kupası 3. turunda İtalya'nın Perigua takımına ilk maçta sahasında 2-1 yenilmesine karşın, deplasmanda rakibini 3-1 yenerek bir üst tura çıkmıştı. Karadeniz ekibi, 4. turda ise Almanya'nın Hamburg takımıyla sahasında 2-2 berabere kalmış, deplasmanda ise aldığı 4-1'lik yenilgiyle kupadan elenmişti.

22.05.2007


 

Kurtar: Ligde kalmalıyız

Denizlispor'un 12 haftada sadece bir defa yenildiğini söyleyen Güvenç Kurtar, "Lig her türlü sonuçlara gebe. İnşallah ligde kalırız. Çünkü bunu hak ediyoruz. Oynadığımız futbolla, yaptığımız mücadeleyle ve taraftarlarımızla bunu hak ediyoruz" şeklinde konuştu.

Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, Kayserispor ile kıran kırana bir maç oynadıklarını söyledi. Kurtar, 12 haftadır aynı stresi, gerginliği ve heyecanı yaşadıklarını, sırat köprüsünden geçtiklerini kaydetti. Ligde son 12 haftada bir kez yenildiklerine dikkati çeken Kurtar, ''Çok gergin bir maç olacağını biliyorduk. Bu nedenle çok stresliydik. Çok iyi mücadele oldu. İki takım da kıran kırana bir maç yaptı. Galip gelmesini bildik. Şu anda ligde kalmayı garantileyemedik. Çok enteresan sonuçlar oldu, oluyor da'' diye konuştu. Ligin her türlü sonuca gebe olduğunu ifade eden Kurtar, ''İnşallah ligde kalırız. Çünkü bunu hak ediyoruz. Oynadığımız futbolla, yaptığımız mücadeleyle ve taraftarlarımızla bunu hak ediyoruz. Herkese teşekkür ediyorum. Futbolcuları da kutluyorum'' dedi.

HER MAÇ ZOR

Denizlispor Takım Kaptanı Yusuf Şimşek ise karşılaşmanın zor geçeceğini bildiklerini, rakibin iyi direndiğini, ancak kazanmak adına her şeyi yapıp sahadan 3 puanla ayrıldıklarını kaydetti. İkinci golü atan Serhat Gülpınar da, ''Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Bu durumda futbol oynamak çok zor. Yapmak istediklerinizi yapamıyorsunuz'' şeklinde konuştu.

22.05.2007


 

Çaykur Rize'nin umudu Sakarya

Süper Lig'de sahasında Konyaspor'u 1-0 yenen Çaykur Rizespor'da, kulüp futbol şube sorumlusu Yılmaz Zehiroğlu, Konyaspor karşısında zor da olsa kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Ligde kalmayı hak ettiklerini ifade eden Zehiroğlu, ''Sezonun önemli maçını, hafta sonu deplasmanda Sakaryaspor ile yapacağız. Kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Sakaryaspor maçını kazandığımız takdirde ligde kalmayı garantileyeceğiz. Bunun için her şeyimizi sahaya yansıtarak bu maçı kazanmak zorundayız. Bunun başka bir alternatifi yok'' diye konuştu.

22.05.2007


 

F.Bahçe bayrağı Everest Zirvesinde

Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği ''Fenerbahçe Dünya Zirvelerinde'' projesinin son ayağı olan ''Everest Tırmanışı''nı gerçekleştiren dağcılar Tunç Fındık ve Mustafa Kalaycı'nın, Everest'in zirvesine Fenerbahçe bayrağını diktikleri bildirildi.

Fındık ve Kalaycı, proje kapsamında daha önce Ağrı Dağı, Arjantin'de bulunan Aconcagua Zirvesi, Tacikistan'daki Somoni Zirvesi, Fransa'daki Mont Blanc Zirvesi ve Tanzanya'daki Kilimanjaro Zirvesine tırmanarak Türk ve Fenerbahçe bayraklarını dalgalandırmıştı.

22.05.2007


 

Beşiktaş'ın en kısır sezonu

Süper Lig'in bitimine 1 hafta kala 2. sırayı garantileyen Beşiktaş, bu sezon gol bakımından kısır bir sezon geçirdi.

Ligde oynadığı 33 maçta ancak 43 gol atabilen siyah-beyazlılar, tarihi bir rekora imza atarak, son 23 yılın en az gol attığı sezonunu yaşadı. Ezeli rakipleri 62 gollü Fenerbahçe ve 58 gollü Galatasaray'ın çok gerisinde kalan siyah-beyazlılar, bu sezon gol üretmekte oldukça zorlandı. 1983-84 sezonunda 33 maçta 39 gol atabilen siyah-beyazlılar, o sezondan bu yana geçen yıllarda, bu kadar az gol atmamıştı.

22.05.2007


 

41 yaşındaki Romario 1000. golünü attı

Brezilyalı dünyaca ünlü futbolcu Romario, 41 yaşında olmasına rağmen top koşturduğu futbol sahalarında kariyerinin 1000. golüne ulaşarak önemli bir başarıya imza attı.

Brezilya Ligi'nde Vasco de Gama forması giyen ve ilerlemiş yaşına rağmen kariyerinde 1000 gol barajını aşmak için sahalarda ter döken Brezilyalı ünlü futbolcu Romario, bu emeline sonunda ulaştı. Romario, takımının Pazar günü Sport Recife'yle yaptığı ve 3-1 kazandığı maçta penaltıdan attığı golle kariyerinin 1000. golüne imzasını attı. Vasco de Gama'nın Sao Januario Stadyumu'nda oynanan maç, Romario'nun golünden sonra yaklaşık 15 dakika durdu. Romario'nun göz yaşlarına engel olamadığı gol sevincine çok

sayıda taraftar ve diğer futbolcuların yanı sıra karşılaşmayı takip eden medya mensupları da katılınca saha içerisindeki gol sevinci dakikalarca sürdü. Romario'nun kutlamalarda sırtında 1000 yazan özel numaralı bir forma giymesi dikkat çekti. Romario maçtan sonra yaptığı açıklamada, başta ailesi ve arkadaşları olmak üzere kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Romario, kendi yaptığı hesaba göre, genç takımlar ve amatör takımlarda oynadığı maçlarda attıkları golleri de hesap ederek 1000 gole ulaştığını bildiriyor. Yani, Romario'nun rekoru kendi hesabına göre. Zaten Vasco de Gama'nın resmi internet sitesinde yer alan bir bilgide de Romario'nun attığı gollerin dökümü verilirken, gollerin bir kısmının amatör ve genç takımları içermesi dikkat çekiyor.

22.05.2007


 

Kim düşecek hâlâ belli değil

Turkcell Süper Lig’de şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray ile yaptığı derbi maçı 2-1 kazandı. Şampiyonlar Ligi’ne katılan ikinci takım olmak için mücadele eden Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe ile evinde oynadığı derbi maçta, ilk yarıda yediği iki gole karşılık veremeyince sahadan puansız ayrıldı. Sarı-lacivertli takım, bu galibiyetle puanını 67’ye çıkarırken, Galatasaray ise 56 puanda kaldı. Sahasında Ankaraspor’u ağırlayan Beşiktaş, rakibini Nobre ve Bobo’nun golleriyle 2-1 yenmeyi başardı. Ligde puanını 61’e yükselten siyah-beyazlı takım, Galatasaray’ın da yenilmesiyle gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanan ikinci ekip oldu. Düşme hattındaki takımların mücadelesinde ise Çaykur Rizespor sahasında Konyaspor’u Altan’ın golüyle 1-0 yenerek puanını 39’a, Denizlispor da yine sahasında Kayserispor’u 2-1 yenerek puanını 40’a yükseltti. Kayseri Erciyesspor, sahasında konuk ettiği Antalyaspor ile Gaziantepspor da Vestel Manisaspor ile golsüz eşitliği bozamadı ve haftayı birer puanla kapadı.

Toplam 20 golün atıldığı 33. haftada, 5 maçı ev sahibi takım, 2 maçı deplasman takımları kazanırken, 2 maçta da eşitlik bozulmadı.

TOPLU SONUÇLAR

Beşiktaş-Ankaraspor ( 2 - 1 )

Ankaragücü-Sivasspor ( 1 - 4 )

Çaykur Rizespor-Konyaspor ( 1 - 0 )

Gençlerbirliği-Sakaryaspor ( 1 - 0 )

Gaziantepspor-Vestel Manisaspor ( 0 - 0 )

Denizlispor-Kayserispor ( 2 - 1 )

Trabzonspor-Bursaspor ( 3 - 1 )

Galatasaray-Fenerbahçe ( 1 - 2 )

Kayseri Erciyesspor-Antalyaspor ( 0 - 0 )

34. HAFTANIN MAÇLARI

Konyaspor-Gaziantepspor, Bursaspor-Galatasaray, Vestel Manisaspor-Denizlispor, Antalyaspor-Gençlerbirliği, Sivasspor-Kayseri Erciyesspor, Fenerbahçe-Ankaragücü, Ankaraspor-Trabzonspor, Kayserispor-Beşiktaş, Sakaryaspor-Çaykur Rizespor.

Seyhan ŞENTÜRK

22.05.2007


 

Alkışı haketmek

Süper Ligde son haftaya girilirken ligin zirvesinde taşlar yerine oturdu. Fenerbahçe'nin geçen hafta şampiyonluğunu ilan etmesinden sonra bu hafta da ligin 2. ve 3. de belirlenmiş oldu.Son haftayı da hayırlısıyla bitirdikten sonra bizde ne yazık ki derin bir oh çekip, bu sene de çok şükür ligi sonlandırdık diyeceğiz..

Evet, normal şartlarda eğlence aracı olarak görülmesi gereken futbolu biz o kadar derinleştirdik ki, kılıçlar bilenip kansız biten her sezondan sonra bu lafı söyler olduk. O halde neydi bizi bu hale getiren sebep. Tabiki ilk önce kulüp yöneticilerinin düşüncesizce ve olaylara davetiye çıkartmak istercesine verdikleri demeçler. Objektif yaklaşımlar yerine subjektif bakışların futbolumuza hakim olması. Yani her takımın kendine yontmak isteyip hataları sadece kendi takımı adına eleştirmeleri..

Bakın geçen hafta belki de Fenerbahçe'nin şampiyonluğu dolayısıyla güme gitmiş olan ve Fenerbahçe'yi en azından bir hafta öncesinden şampiyonluğa ulaştıran puanın kazanıldığı Trabzonspor maçı. O maçta yapılan hakem hatalarına herkes bizzat tanık olmuştur. Fakat daha bir hafta öncesinde hakemlere veryansın eden Fenerbahçe yönetiminden “Evet belki bu hafta bu şampiyonluğu hak etmedik çünkü bariz hatalar vardı” şeklinde bir açıklama gelmedi.

Bu zaten alıştığımız türden bir davranış biçimi, fazla da yadırgamış değiliz. Ama bu konu hiçbir basın organında da yer bulmadı. En azından hakkı çiğnenmiş olan Trabzonspor kulübünden nokta bir açıklama beklerdik o da olmadı. Hatalar bize olunca kıyametler koparıyoruz da rakibimizin hakkı gasp edildiğinde neden bu kadar suskun kalıyoruz. Ne zaman ki kendi hakkımızı müdafaa ederken rakibimizi de korumayı öğreniriz, işte o zaman bir şeyler düzelmeye başlar. Yoksa sözünü bilmeyen, ortamı olduğundan fazla geren yönetici zihniyetlerle alkış beklenen karşılaşmalarda sahalara daha çook koltuk yağar..

[email protected]

Ömer Faruk KAYA

22.05.2007


 

Dediklerimiz oldu

Lig A'da G. Birliği Oftaş'tan sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyespor da Süper Lige çıktı. Malatyaspor ise koskoca bir fiyaskoyla son maçını tamamladı. Kasımpaşa, Altay, Diyarbakır ve Malatyaspor Play Off'da 28 Mayıs'da karşı karşıya gelecek. Bundan 4 hafta önceki yazımızda da Mardinspor'un ligde kalacağını söylemiştik.

Orduspor ve Malatyaspor 31. haftada karşı karşıya gelmişler ve bu maçın sonucunda Malatyaspor mağlup olmuş ve ben bu haftadan sonra Malatyaspor'un Süper Lige direk olarak çıkmasının zor olduğunu belirtmiştim. Akabinde Play Off'da mücadele edecek takımları da tek tek sıraladım. Mardinspor'un ise bu ligde kalacağına emin olduğumu belirtmiştim.

Geçen Lig A'daki son maçların ise benim için sürpriz olmadığını belirtmek isterim. Kocaeli'nin sahasında tüm takımlara boyun eğmesi, Malatyaspor'un iştahını kabartsa da Kocaeli, deplasman kedisi olan Malatyaspor'u son maçında mağlup ederek en azından taraftarlarını güldürdü. Malatyaspor'da ise yönetimin acil toplanışı ve kaleci Şenol ile Serkan Bensol'ü kadro dışı bırakmasının, ne denli bir doğru karar olduğu tartışılır. Acil tadbirler alması lazım ama öyle zannediyorum ki bu acil tedbirlerin başında teknik direktör değişikliğinin lazım geldiğini bilmiyorlar ya da işlerine öyle geliyor.

28 Mayıs'taki Play Off eşleşmelerinde Malatyaspor Altay ile Diyarbakır ise Kasımpaşa ile karşılaşacak. Ben tekrarlıyorum. Bu Malatyaspor'dan ümitsizim. Yeni bir hava yakalanması şart. Bunu da elbette bizler yapmayacağız. Malatyasporun yönetimi yapacak. Dediğim gibi Play Off'da en çok şanslı gördüğüm takım ise Diyarbakırspor. Yeni bir hava yakalanırsa, Malatyaspor da şans tanıdığım takımların başında gelir. Altay ve Kasımpaşa'ya ise hiç şans tanımamaktayım.

[email protected]

Said YALÇIN

22.05.2007


 

Organize hareket

Derbi maçı bir arkadaşımın son andaki davetini kabul ederek stadda seyirciyle beraber izledik. Öyle bir maça denk geldik ki, her türlü çirkinliğe şahitlik ettik. Ayrıca bir camianın el birliği ile kendini imhasına şahit olduk. Bu seyici bu teknik heyet ve bu yönetim amiyane tabirle kafayı yemiş.

Önce seyirciden söz edelim. F.Bahçe' ye bir öfke ve kin var olduğu bir gerçek. Öfkeyi rekabetin önüne geçirmeyi hep yadırgadık. Ancak G.Saray seyircisinin öfkesi öyle bir hal almış ki; kendi takımlarına yaptıkları fenalıkta düşman aratmadılar. Çok bekledikleri ezeli rakibi yenme vaktinde, rakiplerinin kazanması için ellerinden geleni yaptılar. Sahaya attıkları her yabanci madde, kendi takımlarının motivasyonunu bozduğu gibi, rakibi hırslandırıp maça asılmalarına sebep oldu.

Şampiyon olmuş, fiziksel ve zihinsel olarak derbiye eksik hazırlanmış rakiplerine karşı, kazanma ivmesi daha yüksek takımlarının, artılarını eksiye çeviren ender seyirci profili çizdi G.Saray taraftarı. Bunu anlamak mümkün değil. Yapılanların organize olmadığını söylemek saf dillik olur. Tirübünde bazı taraftarların bu hareketlere tepkili olduğunu gördüm. Sırtında G.Saray forması olan genç bir taraftar kardeşimin, su poşetleri atıldıkça " Allah'ın nimetini nasıl kıyıp atıyorlar" demesi, o kadar çirkinlikler içinde çok duyarlı bir güzellikti.

Gerets'in korkak oyun anlayışı gecenin ayrı bir çirkinliğiydi. Rakip böyle korkak bir G.Saray'ı görünce, maçı lehine çevirmekte zorlanmadı. Mehmet Topal'ın oyun organizatörlüğü ile G.Saray'ın bu maçı kazanması ham hayaldi. Bir Arda'nın oyuna girdikten sonra oyuna kattığı hareketlilik, İliç'le beraber zenginleştirilmeliydi.

Ya yönetime ne demeli. Seyircinin bu maçı beklediğini ve organize hareketin olacağını bilmemeleri affedilir değildi. İçeri sokulan onca meşale ve yabancı madde kimler tarafından sokuldu? Bunlara bir çare neden düşünülmedi? Şimdi gelecek sezon için G.Saray'a yüklü bir ceza gelirse bunun hesabını kim verecek? Hoş bu seyirci kendi takımına böyle önemli bir maçta bunu yaptıktan sonra, tirübün desteği olsa ne olur olmasa ne olur?

[email protected]

Said OKUR

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004