Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hoca’nın müzesi de fıkra gibi

Konya’nın Akşehir ilçesinde tarihî Rüştü Bey Konağı’nın restore edilmesiyle oluşturulan Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesinin, personel eksikliği sebebiyle açılamadığı bildirildi. Ulu Cami Caddesi’nde Akşehir Sorgu Hakimi Rüştü Bey tarafından 1914 yılında yaptırılan tarihî konak, müze olarak kullanılmak üzere 1989 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca kamulaştırıldı.



Valilik makamında medeniyetlerin buluşması

Avrupa Birliği Socrates Comenius programı çerçevesinde ve okul ortaklıkları çalışmaları kapsamında Almanya koordinatörlüğünde Polonya ve Portekiz Devletlerinin katılımı ile Fatih Anadolu Lisesi Proje ortağı, okul öğrencileri Adıyaman’a gelerek, Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Altındal ile birlikte Adıyaman Valisi Halil Işık’ı makamında ziyaret ettiler.



Ege’de Risâle-i Nur bilgi yarışması

Yeni Asya Manisa İl Temsilciliği ve YASEM tarafından Ege bölgesinde düzenlenen Risâle-i Nur Bilgi Yarışması Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışmaya İzmir, Bornova, Turgutlu, Demirci, Tire ve Manisa’dan ikişer kişilik gruplar katıldı.



Semerkant 2750 yaşında

Özbekistan’da, Semerkant şehrinin 2750. yılı kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde, “Semerkant Şehrinin Dünya Medeniyeti Tarihindeki Rolü” konulu uluslar arası konferans başladı. Özbekistan hükümeti tarafından, BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO himayesinde organize edilen ve 3 gün devam edecek konferansa, 16 ülkeden 40’a yakın bilim adamı ve uzman katılıyor.



Mustafa Necati Sepetçioğlu anıldı

“Çağımızın Dede Korkut’u” olarak nitelendirilen Türk Edebiyatının Cumhuriyet dönemi romancılarından Mustafa Necati Sepetçioğlu, ölümünün birinci yılında bir sempozyumda anıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004