Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Af Örgütü: Reformlar yetersiz

Uluslararası Af Örgütünün 2007 yılı raporunda, Türkiye’de yapılan reformların uygulanmasında yeterli gelişme olmadığı görüşüne yer verildi. Merkezi Londra’da bulunan örgütün raporunda, TBMM’de yapılan yasal değişiklikler geniş biçimde özetlendikten sonra, uygulamaya eleştiri getirildi. Uygulamada “çok az gelişme emareleri” bulunduğu kaydedilen raporda, görüşlerini açıkladıkları için insanların yargıya sevk edildikleri, “doğu ve güneydoğu Anadolu’da insan hakları uygulamalarında hâlâ ihlâller görüldüğü” anlatıldı.


BU HADİSE NASIL GERÇEKLEŞTİ?

İntihar bombacısının kimliğinin, olay yerinde bulunan iki kopuk parmağından hareketle yarım gün içinde bilumum sabıka kayıtlarıyla birlikte tesbitiyle

Erdoğan ve Arınç’tan Kuzey Irak sinyali

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’a operasyon konusunda, ‘’Biz, ülkemizin huzuru, mutluluğu neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Bu konuda da bizi


  Devlet vatandaşa güvenecek

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarbak, “Vatandaşın devletle ilişkilerinde vatandaşa güven esasının yerleşmekte olduğunu, aksi sabit oluncaya kadar vatandaşın beyanının yeterli görüldüğünü” söyledi.


  Reformlarda yavaşlama oldu

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, yakalanan reform ivmesinde bir yavaşlama gözlemlendiğni söyledi.


  Depremle ilgili 563 dâvâ zaman aşımına uğradı

Adalet Bakanı Fahri Kasırga, Marmara depreminden sonra açılan dâvâlardan, Sakarya’da 3, Kocaeli’de 532 ve Düzce’de 28 olmak üzere toplam 563’ünün zaman aşımına uğradığını bildirdi.


  AB: Türkiye tartışılmayacak

AB Komisyonu, Türkiye’nin üyeliğine karşı çıkan Nicolas Sarkozy’nin Fransa’da cumhurbaşkanı seçilmesiyle gündeme gelen Türkiye ve genişleme konusunun “önümüzdeki hafta ve aylarda” AB tarafından tartışılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.


  TBMM’ye başvuru yüzde 735 arttı

Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde TBMM’ye yapılan başvuruların, 2005 yılına göre yüzde 735 oranında arttığı bildirildi.


  Kissinger İstanbul’da konferans verecek

ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Akbank Kurumsal Bankacılık Grubunun dâvetlisi olarak 31 Mayıs’ta Sabancı Center’da “Küresel Gelişmeler ve Türkiye/Geçmişten Ders Almak, Geleceği Anlamak” konulu bir konferans verecek.


  Pusuladaki yerlerin kur'ası Pazar günü

23. Dönem Milletvekili Genel Seçimine girecek siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri, 27 Mayıs Pazar günü kura çekimiyle belirlenecek.


  Rapor yırtan sendikacıya 6 ay hapis

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu’nun (İHDK) “Azınlıklar ve Kültürel Haklar” raporunu kamuoyuna açıklandığı sırada yırtmak suçundan, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 265/1. maddesinde düzenlenen “görevi yaptırmamak için direnme” hükmü uyarınca 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  ABD heyeti, Türkiye’yi ziyaret edecek

ABD Kongresi Türkiye Çalışma Grubu üyelerinden oluşan heyet, bugün Türkiye’ye gelecek.


  Terör zararları için başvuru süresi uzatıld

Terör ve terörle mücadeleden zarar görenlerin zararlarının tazmini için başvuru süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.


  Erdoğan, Sarkozy ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile telefon görüşmesi yaptı.


  Ankara’da öğretmen öldürüldü

Yenimahalle’de, başından tabancayla vurulan lise öğretmeni kaldırıldığı hastanede öldü.


  Yılmaz adaylığını bugün açıklayacak

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, milletvekili adaylığı ile ilgili açıklamalarını bugün Rize’de düzenlenecek mitingde yapacağını söyledi.


  Karatepe, aday adaylığından çekildi

Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, AKP milletvekili aday adaylığından çekildiğini açıkladı.


  Sendikalardan saldırıya tepki

Ankara’da Ulus’taki Anafartalar Çarşısında yapılan kanlı saldırıya tepkiler sürüyor.


  RTÜK’e şikâyet yağdı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Anafartalar Çarşısı'nın önündeki patlamaya ilişkin olarak dün televizyon kanallarında yer alan görüntüleri değerlendirdi.


  Mağdur çocuklara SHÇEK'ten destek

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) suça itilmiş veya suç mağduru çocukları topluma kazandırmak amacıyla 7 koruma, bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi açtı.


  Nete yasal düzenleme

‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’ Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.


  Müezzinler, İstanbul’da yarıştı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Türkiye çapında din adamları arasında düzenlenen ‘’Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma’’ yarışmasının İstanbul bölge elemeleri sonuçlandı.


  Harput ilgi bekliyor

Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden Harput ilgisizlikten dolayı yok olmanın eşiğine geldi. Türkiye’nin Anadolu’ya açılan kapısı konumunda bulunan ve tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Harput’ta yapılan tahribat halkın tepkisini çekiyor.


  Sınavlar yaklaşıyor, veliler dikkat

Adana İl Millî Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, anne babaların, özellikle sınav yaklaştıkça çocuklarına karşı daha şefkatli ve anlayışlı olması gerektiğini belirtti.


  Tarif hırsızlarına ceza

Coca Cola’nın gizli tutulan tarifini çalarak rakibi Pepsi’ye satmaya çalışan eski firma çalışanları hapis cezalarına çarptırıldı.


  Bebekler yeterli beslenmeli

Çeşitli sebeplerle anne sütü verilmeyerek ek gıdalara başlanmamasının ve bebeğin gerekli şekilde beslenmemesinin, vücut direncinin azalmasına ve basit hastalıkların bile ölümle sonuçlanmasına yol açtığı belirtildi.


  Hasankeyf’in röntgeni çekilecek

Hasankeyf kazı çalışmaları Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdusselam Uluçam’ın başkanlığında başladı. 4 ana başlık altında sürdürülecek kazı çalışmalarında dönüşümlü olarak 150 kişi görev alacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004