Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FİNAL SERİSİ BAŞLIYOR

Beko Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen takımları arasında oynanacak ve 2006-2007 sezonu şampiyonunun belirleneceği play-off final serisi bugün başlıyor. İki takım arasındaki finalin ilk maçı Abdi İpekçi Spor Salonu’nda saat 20.00’de oynanacak. NTV’den naklen yayınlanacak maçı Recep Ankaralı, Ersan Ergüler, Alper Altuğ Köselerli hakem üçlüsü yönetecek.

Normal sezonda birbirlerine karşı birer galibiyet aldıkları için 0-0 eşitlikle başlayacak seride 4 galibiyete ulaşacak takım 2006-2007 sezonu şampiyonu olacak. Efes Pilsen, 12 kezle en çok lig şampiyonu olan takım unvanını elinde bulundururken, bu sezon Ülker ile sponsorluk anlaşması yapan Fenerbahçe ise tek şampiyonluğunu 1990 1991 sezonunda kazandı.

ÖZERHUN: DİRENÇLİ OLAN KAZANIR

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacak Efes Pilsen’in kulüp genel menajeri Engin Özerhun, final gibi uzun seride daha fazla dayanan ve direnç gösteren takımın şampiyon olacağını söyledi. Engin Özerhun, yarı finalde zorlu bir mücadeleden çıktıklarını belirterek, ‘’Final serisi daha zorlu geçecek. Fenerbahçe Ülker güçlü bir ekip. Ligi de ilk sırada tamamladılar. Sezon içinde yaptığımız maçlardan birini biz, birini onlar kazandı. Takımların kalitesi ve dengesi belli. Daha fazla direnç gösteren takım mutlu sona ulaşacaktır’’ dedi.

PLAY-OFF FİNAL PROGRAMI

Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen arasındaki play-off final serisinde diğer maçların programı ise şöyle:

27 Mayıs Pazar:

17.00 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi)

30 Mayıs Çarşamba:

18.00 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker (Abdi İpekçi)

1 Haziran Cuma:

20.00 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker (Abdi İpekçi)

3 Haziran Pazar: (Gerekirse)

17.00 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi)

6 Haziran Çarşamba: (Gerekirse)

18.00 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker (Abdi İpekçi)

10 Haziran Pazar: (Gerekirse)

17.00 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi)

25.05.2007


 

Yerli antrenörlere şans verilsin

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, Jean Tigana’dan boşalan futbol takımının başına yeni teknik adam arayışlarını sürdürürken, Beşiktaşlı Sporcular Sosyal Yardımlaşma Derneği, siyah-beyazlı camianın içinden yetişmiş teknik direktörlere sahip çıkılmasını istedi.

Dernek başkanı Haluk Özgerçek imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, teknik direktör adayları içinde, dernek üyesi, eski futbolcu ve takım kaptanı Samet Aybaba’nın da yer almasının kendilerini heyecanlandırdığını ve sevindirdiğini, ancak siyah-beyazlı taraftarların Aybaba’ya göstermiş oldukları şık olmayan tepki ve protestolara üzüldüklerini kaydetti.

Samet Aybaba’nın, gerek sporculuk, gerekse görev yaptığı teknik direktörlük dönemlerinde Beşiktaşlılık duruşuna ve kimliğine bağlı kalarak, başarılı hizmetler verdiğine değinilen açıklamada, şöyle denildi: ‘’Eski sporcular olarak taraftarlarımızdan bugüne kadar yabancı teknik adamlara tanınan şans ve hoşgörülerin, Beşiktaş’tan yetişen teknik adamlarımıza da tanınmasını arzu eder, yapılan protestoların düzeltilerek, Beşiktaş’ta görev yapmanın gururunu yaşamak isteyen tüm teknik adamlarımıza sahip çıkılmasını rica ederiz.’’

25.05.2007


 

Sivas’ta gündem transfer

Turkcell Süper Lig takımlarından Sivasspor’u özellikle iç transferde zor günler bekliyor. Ligin son haftasına 45 puanla 8. sırada giren Sivasspor, gelecek sezonun kadrosunu kurmanın planlarını yapıyor.

Teknik direktör Bülent Uygun ve yardımcıları, mevcut kadroyu güçlendirmek için yurt içi ve yurt dışında futbolcu arıyor.

25.05.2007


 

Atalay'dan tekvandoculara övgü

Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Dünya Tekvando Şampiyonası’nda madalya kazanan sporcuları kabul etti.

Genel müdür vekili Atalay, tekvandonun son yıllarda büyük gelişme göstererek güreş ve halter gibi madalya deposu olduğunu belirterek, ‘’Bütün sporcularımızın emeğine sağlık. Hep böyle devam etmeli’’ dedi.

25.05.2007


 

Süper Lig'de Kral kim olacak?

Turkcell Süper Lig’de bugün ve yarın yapılacak 34. ve son hafta maçlarıyla 2006-2007 sezonu tamamlanırken, gözler ‘’Gol Kralı’’ adaylarının üzerinde olacak.

Ligde son haftaya girilirken 19 golle ‘’Gol Krallığı’’ yarışmasında zirvede yer alan Fenerbahçeli Alex de Souza ile 18 golle en yakın takipçisi Galatasaraylı Ümit Karan, ilk kez ‘’Gol Kralı’’ unvanını alabilmek için son hafta maçlarında ter dökecekler.

Fenerbahçe son haftada kendi evinde Ankaragücü, Galatasaray ise deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Birinci Futbol Ligi’nin 48 yıllık geçmişinde Galatasaray 13, Fenerbahçe ise 12 kez, en çok gol atan futbolcuları kadrosunda bulundururken, sarı-lacivertliler 12, sarı-kırmızılılar ise 4 sezondur ‘’Gol Kralı’’ çıkaramıyor.

25.05.2007


 

Son söz futbolcuların

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ‘’Sakaryaspor maçında son sözü futbolcu arkadaşlarımız söyleyecek’’ dedi.

Çalımbay, bütün zorluklara rağmen çok güzel bir sezon geçirdiklerini belirterek, ‘’Sahamızda seyircimizin desteği ile çok güzel maçlar çıkardık’’ dedi. Sezonun hayati derecedeki en önemli maçını Sakaryaspor’a karşı yapacaklarını kaydeden Çalımbay, şunları söyledi: ‘’Galibiyetten başka bir düşüncemiz yok. Sakaryaspor maçı ile ilgili söylenebilecek bir söz yok. Sakaryaspor maçında son sözü futbolcu arkadaşlarımız söyleyecek. Herkes yüreğini ortaya koyacak, her şeyini verecek. Bu maçta ne sıkıntı, ne stres, hepsi hikaye. Çıkıp yapmamız gerekenden fazlasını yapacağız.’’

25.05.2007


 

Kayseri-Beşiktaş

Beşiktaş ile Kayserispor, bugün yapacakları sezonun son hafta maçıyla birlikte, ligde 24. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 23 maçta Beşiktaş 15, Kayserispor ise 3 galibiyet alırken, 5 maç da berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlıların toplam 41 golüne, sarı-kırmızılılar 20 golle karşılık verebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan karşılaşmayı Beşiktaş 2-1 kazanmıştı. Maçın başlama saati: 20:00.

25.05.2007


 

Bursa - G. Saray

Galatasaray ile Bursaspor, bugün yapacakları sezonun son hafta karşılaşmasıyla birlikte, ligde 76. kez karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, 1967-1968 futbol sezonunda ilk kez Birinci Lig’e yükselen Bursaspor ile bugüne dek yaptığı karşılaşmalardan 40’ını galibiyetle kapatırken, rakibine 15 kez yenildi. İki takım arasındaki 20 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar, 75 maçta rakip filelere toplam 133 gol atarken, Bursa ekibi 60 golle karşılık verebildi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Galatasaray 3-1 kazanmıştı. Karşılaşma saat 20:00’de başlayacak.

25.05.2007


 

Ankaraspor-Trabzonspor

Turkcell Süper Lig’in son haftasında bugün Ankaraspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Ankara’ya gitti. THY’ye ait tarifeli uçakla başkente giden bordo-mavili takımda, 15 futbolcu bulunuyor.

Bordo-mavililerde, sakatlığı sebebiyle daha önce sezonu kapadıkları açıklanan Musa, Risp, Stepanov, Erdinç, Jefferson, ameliyat olan Mustafa ve Ayman ile kart cezalısı Ceyhun olmak üzere 8 futbolcu Ankaraspor maçında forma giyemeyecek.

İki takım ligde 6. kez karşı karşıya gelecekler. Bordo-mavili takım, bugüne dek 2 takım arasında yapılan 5 maçta, 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Ligin ilk yarısında Trabzonspor, sahasında Ankaraspor’u 3-0 yenmişti. Başkentteki 90 dakikanın başlama saati 20:00.

Süper Ligde yarın:

16.30 Konyaspor-Gaziantepspor

16.30 Vestel Manisaspor-Denizlispor

16.30 Antalyaspor-Gençlerbirliği

16.30 Sivasspor-Kayseri Erciyesspor

16.30 Sakaryaspor-Çaykur Rizespor

20.30 Fenerbahçe-Ankaragücü

25.05.2007


 

G. Birliği’nde yaşananlar ibret verici

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Turkcell Süper Lig’in bitimine üç gün kala, sonucu birçok kulübü etkileyecek Antalyaspor-Gençlerbirliği maçı öncesi bir teknik heyetin istifa sürecine götürülmesini hayretle ve ibretle izlediklerini açıkladı.

İbrahim Kızıl, yaptığı yazılı açıklamada, İlhan Cavcav gibi yılların deneyimi ve birikimini omuzlarında taşıyan bir başkanın, ligin bitimine 3 gün kala teknik heyeti istifa sürecine götürmesinin spor kamuoyunda büyük rahatsızlık meydana getirdiğini vurguladı.

25.05.2007


 

En çok golü Kaka attı

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde önceki akşam yapılan final maçıyla kupayı müzesine götüren AC Milan’ın Brezilyalı orta alan oyuncusu Kaka, 10 golle ligin gol kralı oldu.

Atina Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve Milan’ın İngiliz Liverpool’u 2-1 yendiği final maçının ardından ligin gol kralı da kesinlik kazandı. Brezilyalı genç orta alan oyuncusu bu sezon oynadığı 13 Şampiyonlar Ligi maçında toplam 10 gol kaydederek, rakiplerine fark attı. Gol krallığı yarışında Kaka’yı bir diğer finalist Liverpool takımından Peter Crouch 6 golle takip ediyor. Real Madrid’in Hollandalı yıldız futbolcusu Ruud van Nistelrooy, Valencia’dan Fernando Morientes ve Chelsea’nin Fildişi Sahilleri’nden golcüsü Didier Drogba yine 6’şar golle listenin ikinci sırasını paylaşıyorlar.

25.05.2007


 

Williams’ı eleyen Rezai yarı finale yükseldi

Sony Erıcsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 tenis turnuvasında Venüs Williams’ı eleyerek dikkatleri üzerine çeken Fransız sporcu Aravane Rezai, yarı finale yükseldi.

Tekstilkent Arena Merkez Kort’ta oynanan çeyrek final karşılaşmasında ABD’li oyuncu Meghann Shaughnessy ile karşılaşan Rezai, 6-1 kaybettiği ilk setin ardından toparlanarak diğer iki seti 6-1 ve 6-4 kazanarak adını yarı finale yazdırdı. Toplam 2 saat 4 dakika süren maçtan 2-1 galip ayrılan genç tenisçi, bu başarısıyla kazandığı Venüs Williams karşılaşmasının tesadüf olmadığını kanıtlarken, yarı finalde ise Maria Sharapova-Agnieszka Radwanska karşılaşmasının galibi ile karşılaşacak.

25.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004