Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Perde bugün kapanıyor, Fenerbahçe kupasını alıyor

Süper Ligde 2006-2007 sezonu bugün yapılacak maçlarla tamamlanacak. F.Bahçe'nin şampiyonluk kupasını alacağı bugünkü maçlarda Sakarya'nın ardından küme düşecek iki takım daha belli olacak. Sarılacivertliler maçtan sonra taraftarıyla şampiyonluğu kutlayacak.

Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun 34. ve son hafta maçları bugün tamamlanacak. Şampiyonluğunu daha önce garantileyen Fenerbahçe'nin kupasını alacağı bugünkü maçlarda, küme düşmesi daha önce kesinleşen Sakaryaspor'un ardından, gelecek sezon Türk Telekom Lig A'da mücadele edecek iki takım daha belli olacak. Turkcell Süper Lig'de yarın yapılacak sezonun son maçlarının programı şöyle:

HEYECAN DOLU MAÇLAR

16.30 Konyaspor-Gaziantepspor (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk), 16.30 Vestel Manisaspor-Denizlispor (Manisa 19 Mayıs), 16.30 Antalyaspor-Gençlerbirliği (Antalya Atatürk), 16.30 Sivasspor-Kayseri Erciyesspor (4 Eylül), 16.30 Sakaryaspor-Çaykur Rizespor (Adapazarı Atatürk), 20.30 Fenerbahçe-Ankaragücü (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu).

F.BAHÇE KUPASINI ALIYOR

Öte yandan Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe, kupasını bugün Kadıköy'de Ankaragücü ile yapacağı maç öncesi alacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak Ankaragücü karşılaşması öncesinde düzenlenecek törende, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, sarı-lacivertli ekibe kupasını verecek.

OTÜBÜSLE KUTLAMA YOK

Biletleri tükenen maçın ardından sarı-lacivertliler, stadında taraftarıyla şampiyonluğu kutlayacak. Bu arada futbolcuların, çift katlı üzeri açık otobüsle maç öncesi Bağdat Caddesi'ne inme planından, oyuncuların yorulabileceği için vazgeçildiği öğrenildi.

ZİCO'NUN KADRO SIRRI

Hafta içi yapılan antrenmanlarda muhtemel 11 konusunda sır vermeyen teknik direktör Zico'nun, kupa şöleni şeklinde geçecek maçta oluşturacağı kadro merakla bekleniyor. Sol dizindeki sakatlığı nedeniyle ameliyat edilen Appiah ve kart cezalısı Lugano, Ankaragücü karşısında forma giyemeyecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmayı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

26.05.2007


 

Ümit Özat Köln'le anlaştı

Fenerbahçeli Ümit Özat, Alman 2. lig takımlarından 1. FC Köln'e geliyor. 1. FC Köln kulübü tarafından bugün yapılan açıklamada, Ümit'in transfer ücreti belirtilmezken, kendisiyle 3 yıllık bir sözleşme imzalanacağı bildirildi.

Ümit'in konuşmasının da verildiği açıklamada milli futbolcu, ''Fenerbahçe'de başarılı bir dönem geçirdim ve şampiyon oldum. Bu başarılarımı Köln takımına aktarmayı ümit ediyorum'' ifadelerini kullandı.

26.05.2007


 

Herha Berlin Alex'in peşinde

Alman Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'in menajeri Dieter Hoeness'in, Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız oyuncusu Alex'i izlemek için İstanbul'a gideceği bildirildi.

Berlin'de yayınlanan Berliner Kurier gazetesi, Hoeness'in önce Danimarka'nın Bröndby İF takımında oynayan savunma oyuncusu Mikkel Bischoff'u izleyeceği, daha sonra da Fenerbahçe'nin Ankaragücü ile yapacağı karşılaşmada Alex'i izlemek için İstanbul'a gideceği ifade edildi. Gazetenin haberinde, Borussia Dortmund'un da peşinde olduğu Alex'i, Hertha BSC Berlin'in de 3 aydan bu yana renklerine bağlamak istediği, Alex'i Dortmund'a kaptırmamak için Hoeness'in acele ettiği yazıldı.

26.05.2007


 

Serdar'da millî heyecan

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 2 Haziran'da Bosna-Hersek ve özel maçta 5 Haziran'da Brezilya ile karşılaşacak Milli Takım kadrosuna davet edilen Beşiktaş'ın genç futbolcusu Serdar Kurtuluş, A Milli Takım formasını ilk kez giyeceği için çok heyecanlı olduğunu belirtirken, "Ay yıldızlı forma altında Beşiktaş'ı en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi.

Milli Takım'ın kaliteli bir kadrosu olduğunu belirten Serdar Kurtuluş, ilk defa A Milli Takım'a seçildiği için çok sevinçli olduğunu belirtti. "Görev verildiği takdirde elimden gelenin en iyisini yapacağım" diye konuşan Serdar, "Milli Takım, Türkiye'nin en iyi yerli oyuncularının bulunduğu bir ekip. Ben de sezon içerisinde oynadığım futbolla oraya seçildim. Milli Takım'da Beşiktaş'ı en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.

Milli kadroda kendisine yer verdiği için teknik direktör Fatih Terim'e teşekkür eden Serdar Kurtuluş, Bosna-Hersek maçından galibiyetle ayrılacaklarını ifade ederek, "Bosna-Hersek'i yenebilecek güçteyiz. Onlardan daha kaliteli bir kadromuz var. Ben maçın rahat geçeceğini ve 3 puanla ayrılacağımızı tahmin ediyorum" dedi. Brezilya maçının ise kendileri açısında büyük bir tecrübe olacağından bahseden Milli Futbolcumuz, "Brezilya'nın dünya futbolundaki yeri için konuşmaya gerek yok. Çok önemli bir takım. Umarım her iki maçta da forma giyerim" diye konuştu.

26.05.2007


 

Red Bull Air Race yarışı 2 Haziran'da

Red Bull Air Race 2007 Dünya Serisi'nin 2 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 4. ayağı, SEAT sponsorluğunda gerçekleştirilecek ilk yarış olacak.

Wolksvagen Grubu markalarından SEAT, Red Bull Air Race Dünya Serisi'nin uluslararası resmi sponsoru olduğunu açıkladı Doğuş Otomotiv'den yapılan açıklamada, SEAT, marka bilinirliğine daha fazla katkıda bulunmak amacıyla, Shakira'nın Avrupa Turnesi'ne yaptığı sponsorluğun ardından şimdi de 3 yıllığına Red Bull Air Race ile bir işbirliği sözleşmesi imzaladığını bildirdi. Buna göre Red Bull Air Race 2007 Dünya Serisi'nin 2 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 4. ayağı, SEAT sponsorluğunda gerçekleştirilecek ilk yarış olacak. Red Bull Air Race'de şimdiye kadar en fazla izlenen yarış ise 1.5 milyon kişinin izlediği 2006 İstanbul yarışı olmuştu.

26.05.2007


 

Haliç'te yelken şenliği bugün

Beyoğlu Belediyesi ile Yelken Federasyonu'nun Haliç'te ortaklaşa düzenlediği Yelken Şenliği, bugün başlayacak.

Beyoğlu Belediyesi'nin 150. ve Yelken Federasyonu'nun 50. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek organizasyona, 20 kulüpten 20 bayan ve 20 erkek olmak üzere 40 sporcu katılacak. Şenlik, 27 Mayıs Pazar günü yapılacak yarışlarla sona erecek.

BOSPHORUS CUP BAŞLIYOR

Bosphorus Cup Yelken Yarışları bugün İstanbul'da başlayacak. Shop&Miles sponsorluğunda, bu yıl 6'ncısı düzenlenecek yarışlar yarın İstanbul Boğazı, 27 Mayıs Pazar günü de Caddebostan-Adalar olmak üzere iki etap halinde yapılacak. Tüm yelkencilere açık etkinliğe, 100'ün üzerinde tekne ve yaklaşık bin yelkencinin katılması bekleniyor.

26.05.2007


 

Formula'nın en zor yarışı Monaco Grand Prix'sinde sıralama turları yapılıyor

Formula 1'de sezonun 5. yarışı olan Monaco Grand Prix'sinde bugün sıralama turları, 27 Mayıs Pazar günü ise asıl yarış yapılacak. F1 takviminin tek sokak yarışı olan Monte Carlo Pisti'nde yapılacak sezonun 5. yarışında, markalar ve pilotlar 78 turu ilk sırada bitirmek için çalışacaklar.

Pist uzunluğu 3.340 kilometre olan toplam 260.520 kilometrelik yarışta sezonun en iddialı pilotları Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso ve Felipe Massa yine podyumun en üstüne çıkmak için uğraşacak.

Dar sokakları, tünelleri ve zorlu dönüşleriyle F1 yarışlarında bir klasik halini alan Monaco Grand Prix'sinde tur rekorunu, dünyanın en iyi F1 pilotlarından kabul edilen Alman Michael Schumacher, Ferrari ile 1 dakika 14.439'luk derece elde ederek kazanmıştı. Geçen yıl burada yapılan yarışı kazanan, son 2 yılın dünya şampiyonu pilotu Fernando Alonso, sıralama turlarında da ''pole pozisyonu''nu ele geçirmişti.

2005 yılında halen Ferrari'yi kullanan Fin pilot Kimi Raikkonen'in McLaren'le zafere ulaştığı bu pistte, 2004 yılında Renault adına İtalyan Jarno Trulli, 2003'de ise Williams kullanan Kolombiyalı sürücü Juan Pablo Montoya damalı bayrağı ilk gören olmuştu.

Sezon başında McLaren Mercedes'e katıldığında kimsenin beklemediği bir başarı grafiği çizen genç İngiliz pilot Lewis Hamilton, 4 yarışın geride kaldığı 2007 sezonunda pilotlar klasmanında 30 puanla ilk sırada bulunuyor. 22 yaşındaki genç pilot, F1 tarihinin ilk siyahi pilotu olmasının yanı sıra 1950'den bu yana devam eden yarışlarda da en başarılı genç sürücü unvanını ele geçirdi. Hamilton'dan önceki en başarılı genç sürücü ise McLaren takımının kurucusu Yeni Zelandalı Bruce McLaren'di.

F1 takviminin tek sokak yarışı olan Monaco Grand Prix'si şehrin sokaklarında yapılıyor. Oldukça dar sokakları, tünelleri ve tehlikeli dönüşleriyle sürücüleri yoran pist, hatayı affetmeyen pist olarak tanımlanıyor. Geçiş için çok şansın olmadığı pistte sıralama turlarının önemi büyük. Ortalama hızın 160 kilometre olduğu yarışta, en yüksek hıza 290 kilometre ile tünel bölümünde ulaşılıyor.

26.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004