Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

CENK AKYOL NBA YOLCUSU

2 sezon önce NBA'de 2. turun 59. sırasında Atlanta Hawks tarafından seçilen Efes'in milli oyuncusu Cenk Akyol antrenmanlara katılmak için Çarşamba günü ABD'ye gidecek. Cenk, 2-3 hafta sürecek çalışmalarda beğenilirse basketbol hayatını Atlanta Hawks'da sürdürecek..

Efes Pilsen'in genç oyuncusu Cenk Akyol, ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Atlanta Hawks ile antrenmanlara katılmak üzere, 13 Haziran Çarşamba günü ABD'ye gidecek. 2 sezon önce NBA'de 2. turun 59. sırasında Atlanta Hawks tarafından seçilen milli oyuncu, ABD'deki performansına göre burada kalıp kalmayacağının belli olacağını söyledi.

TEK BAŞINA İDMAN

Cenk Akyol, yaptığı açıklamada, 13 Haziran Çarşamba günü ABD'ye gideceğini ve antrenmanlara başlayacağını bildirdi. Genç oyuncu, Atlanta Hawks Kulübü yetkililerinin kendisini 10 Haziran'da beklediklerini, ancak bilet bulamadığı için gidişinin geciktiğini ifade ederek, ''ABD'de 2-3 hafta tek başıma özel antrenmanlar yapacağım. Daha sonra takımla birlikte çalışmalara başlayacağım. Ardından bir değerlendirme yapılacak. Buna göre orada kalıp kalmayacağım belli olacak'' dedi.

Efes Pilsen ile sözleşmesinin de sürdüğünü kaydeden Cenk, Türkiye'de kalması durumunda lacivert-beyazlı kulüpte basketbol yaşamını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

MAHMUTİ'YE İSPANYOL KANCASI

Öte yandan Efes Pilsen ile yollarını ayıran antenör Oktay Mahmuti'ye İspanya 1. Basketbol Ligi (ACB) takımlarından teklifler geldiği iddia ediliyor. İspanyol basını, Unicaja Malaga takımının ardından TAU Ceramica Vitoria takımının da Mahmuti ile görüşeceğini yazdı. Son 2 sezondur Mahmuti ile ilgilendiği bilinen TAU'nun play-off maçlarının ardından antrenör seçimiyle ilgili kararını vereceği belirtildi. TAU'da Mahmuti'nin de yakından tanıdığı 2 Türk basketbolcu Serkan Erdoğan ve Kaya Peker forma giyiyor.

UNİCAJA'DA DA ADI GEÇİYOR

Öte yandan Unicaja'da Sergio Scariolo'nun durumu halen netlik kazanmazken, İtalyan teknik adamın ayrılması halinde yerine getirilecek 2 en büyük adayın Oktay Mahmuti veya Dinamo Moskova'dan ayrılan Dusan Ivkoviç oldukları ifade ediliyor. Yunanistan basını ise İvkoviç'in Olympiakos'un başına geçeceğini savunuyor.

10.06.2007


 

Beşiktaş'ta Sağlam'a güvenoyu

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, yeni teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'a çok güvendiklerini söyledi.

Profesyonel Futbolcular Derneğinin Crowne Plaza Oteli'nde düzenlediği ''Futbolumuzun Süper Gecesi''ne katılan Öner, uzun araştırmalar sonrası teknik direktörlerini belirlediklerini belirterek, ''Sağlam'a çok güveniyoruz. Özgüven ve karakter çok önemli. Bütün bunlar Ertuğrul Sağlam'da var. Kendisine herkesin sahip çıkması lazım'' dedi.

İyi bir kadroya sahip olduklarını kaydeden Kenan Öner, ''İyi takımız, eksik olan yerlere futbolcu bakacağız. Mart ayından beri araştırıyoruz. Tello ve Hakan'ı aldık. Stoper ve orta sahaya oyuncu alacağız. Şu anda bir isim söylemek doğru olmaz'' diye konuştu. Kamp çalışmalarına 26 Haziran'da başlayacaklarını hatırlatan genel sekreter Öner, 30 Haziran'da Brezilyalı oyuncuların takıma katılacağını, yeni transferlerin de kamp çalışmalarına yetişeceğini sözlerine ekledi.

10.06.2007


 

Hakem bilerek hata yapmaz

Faal futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Selçuk Dereli, "Türk hakemleri Avrupa ve dünya Liglerinde maçlar yönetebilecek seviyededir. Hiç bir hakem bilerek hata yapmaz. Hiç bir hakemde görmediğini çalmaz. Lig yarışı esnasında sporcularımız ve yöneticilerimiz o heyecanla olayları biraz abartabiliyor" dedi.

Türkiye Faal futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Selçuk Dereli, Türk hakemlerin başarılı olduğunu savunarak, hakemlerin Avrupa ve Dünya liglerinde maçlar yönetebilecek seviyede olduklarını söyledi. TFFHGD yönetim kurulu toplantısı, başkan Selçuk Dereli'nin de katılımıyla Ilgaz'da yapıldı. Kastamonu bölgesi hakemlerinin Ilgaz Mountain Resort Otel'indeki yemeğine de katılan TFFHGD yöneticileri, daha sonra Kastamonu'ya gelerek burada tarihi ve turistik yerleri gezdi.

TÜRK HAKEMİ YETENEKLİ

Beraberinde FIFA kokartlı hakemlerden Bülent Demirlek ve 9 Süper Lig hakemi bulunan Selçuk Dereli, Kastamonu'nun kadın kahramanı olan Şehit Şerife Bacı anıtı önünde hatıra resmi çektiren Dereli, Türk futbolunun her geçen yıl yükselmekte olduğunu, bununla birlikte Türk hakemliğinin de büyük bir çıkış gösterdiğini belirtti. Türk hakemlerin bilgi ve yeteneklerindeki gelişimin artarak devam ettiğini ifade eden Selçuk Dereli, şunları söyledi:

YÖNETİCİLER ABARTIYOR

''Türk hakemleri Avrupa ve Dünya Liglerinde maçlar yönetebilecek seviyededir. Özellikle alttan çok yetenekli ve kabiliyetli genç hakemler gelmektedir. Bu bir süreç işidir, Türk hakemleri yeni sezonda ve gelecek sezonlarda uluslararası önemli turnuvalarda ülkemizi başarıyla temsil edeceklerdir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de şampiyonluğa oynayan takımlar, maç kaybettiklerinde hakemlere yüklenmektedirler. Hiç bir hakem bilerek hata yapmaz. Hiç bir hakemde görmediğini çalmaz. Lig yarışı esnasında sporcularımız ve yöneticilerimiz o heyecanla olayları biraz abartabiliyor. Ancak biz Türk hakemleri olarak gelecekten ümitliyiz.''

10.06.2007


 

Korkmaz, Ergün'ü Bursa'ya istiyor

Bursaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Galatasaray'ın gözden çıkardığı Ergün Penbe'nin Bursaspor'a gelmesi halinde çok faydalı olacağını söyledi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bülent Korkmaz, bir soru üzerine, Ergün'ün takıma gelmesi yönünde düşünceleri olduğunu belirterek, ''Ergün Penbe takımımızda bulunursa her yönüyle çok faydalı olur. Ergün her zaman olumlu işler yapar'' dedi. Bülent Korkmaz, iyi bir takım kurmaya çalışacaklarını, bunu da maç kazandıkça sağlayacaklarını dile getirdi.

10.06.2007


 

Bayan voleybola İtalyan antrenör

A Milli Bayan Voleybol Takımı, yeni antrenörleri İtalyan Alessandro Chiappini ile tanıştı.

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı'nın yeni antrenörü Alessandro Chiappini, milli oyuncu Bahar Mert ile birlikte İtalya'dan oyuncularla tanışmak için sultanların maç yaptığı İsviçre'nin Montrö (Montreux) kentine gitti. Montreux Volley Masters Turnuvası'nda mücadele eden filenin sultanları ile ilk kez bir araya gelen antrenör Chiappini, milliler ile görüştü. Sporcularla sohbet eden ve şakalaşan Chiappini, teknik ekiple de yakından ilgilendi. Bahar Mert ise milli takım sporcularıyla hasret giderdi.

10.06.2007


 

Kayseri, Emre Toraman'la anlaştı

Kayserispor, şehrin diğer takımı olan ve ligden düşen Erciyesspor'un başarılı futbolcuları Emre Toraman ile Mehmet Eren'i kadrosuna dahil ediyor.

Prensipte her iki futbolcu ile anlaşma sağlandığı belirtilirken, Emre Toraman'ın umre dönüşünde imza atması bekleniyor. Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise Fransa, Norveç ve İsveç ülkelerine giderek Kayserispor'un transfer listesinde olan futbolcularla ilgili son kararı verecek. Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu, Emre Toraman ve Mehmet Eren ile prensipte anlaşma sağladıklarını açıkladı.

10.06.2007


 

Kınay: Feldkmap başarılı olacak

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Cem Kınay, yeni teknik direktörleri Karl Heinz Feldkamp'ın görevinde başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

Kınay, Feldkamp'ın gelmesine tepki olarak istifa edecekleri yönündeki iddiaları yalanlayarak, ''Bazı konuların yönetimin içinde kalması gerekiyor. Feldkamp'ın şahsına karşı bir düşünce yok. Yönetim Kurulu kararında biz de varız'' dedi. Maddi sıkıntı yaşadıkları yönündeki iddiaları da yalanlayan Kınay, ''Oyuncu almak istersek alırız. Bütün sporcularına paralarını ödeyen bir kulübüz. Transfer çalışmaları devam ediyor'' diye konuştu.

10.06.2007


 

Cüneyt Arkın cirit gösterisi yapacak

Kocaeli'ne bağlı Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen Cirit Şöleni bugün saat 14.00'de Çayırova Mahallesi Adem Yavuz Toprak Saha'da gerçekleşecek. Malkoçoğlu filmleriyle de tanınan ve sevilen ünlü aktör Cüneyt Arkın da katılarak küçük bir gösteriyle şenliğe renk katacak.

Gebze'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cirit Şöleni, bu yıl da Beylikbağı Cirit Alanı'nda yapılacak. Gebze'de geçtiğimiz yıllarda da düzenlenen ve büyük ilgi gören Atlı Cirit müsabakalarına Kars, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin atlı cirit takımları katılacak. Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, atlı cirit sporunun kendi kültürümüze ait özgün bir spor dalı olduğunu belirterek, tüm Gebzelileri ve çevre illerdeki vatandaşları şölene davet etti.

Yıllardır Gebze'de yapılan ve artık gelenekselleşen cirit oyunları, bu yıl yine Kocaeli halkını coşturacak. Erzurum, Bayburt, Erzincan ve Kars atlı cirit takımlarının görsel şölenine sahne olacak Gebze, dörtnala koşan atların coşkusuyla yürekleri sallayacak. Bu arada Malkoçoğlu filmleriyle de tanınan ve sevilen ünlü aktör Cüneyt Arkın da katılarak küçük bir gösteriyle şenliğe renk katacak

10.06.2007


 

Denizli Kurtar'la anlaşamadı

Sözleşmesi sezon sonunda biten teknik direktör Güvenç Kurtar ile anlaşamayan Denizlispor Yönetimi, Gençlerbirliği'nin eski teknik direktörü Mesut Bakkal'la görüşmelere başladı.

Bakkal'ın Denizlispor'a yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Denizlispor Yönetimi, kongre hazırlığına başlarken bir yandan da transfer çalışmalarına devam ediyor. 2006-2007 futbol sezonunun ikinci yarısında Denizlispor'da göreve başlayan ve takımın zor şartlar altında ligde kalmasını sağlayan Kurtar ile Denizlispor'un maddi konuda anlaşamadığı öğrenildi. Uzun süredir görüşmeleri sürdüren yönetimin, teknik adamla yollarını ayırma kararı aldığı belirtildi. Yaklaşık iki hafta süren görüşmelerde Güvenç Kurtar, sürekli maddi konuları gündeme getirince yönetim son kez toplanarak kararını açıkladı. Teknik adamla para konusunda anlaşamayan yönetim, Kurtar ile yollarını ayırma kararı aldı. Denizlispor yönetimi, yeni teknik direktör arayışlarını başladı.

10.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004