Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Demokrat Parti bir felsefedir

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Demokrat Parti’ye hiç ama hiç kimse Anayol gibi bir formül, böyle bir birleşme oluşumu olarak asla bakmamalıdır, DP’yi asla böyle algılamamalıdır. Demokrat Parti oluşumu, DP felsefesini, anlayışını, kültürünü benimsemenin doğal bir sonucudur” dedi.


Çığırından çıkar

Fehmi Koru: 28 Şubat süreci bildirilerini andırıyor. Hasan Bülent Kahraman (Siyaset Bilimci): Bildirinin toplumun kendi içinde yaşayan, farklı görüşle

Genelkurmay’dan düzeltme açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, önceki gece yaptığı “teröre karşı kitlesel refleks” çağrısı ilgili yeni bir açıklama yaptı.


  Sarkozy’ye Türkiye uyarısı

AB dönem başkanlığını devralacak olan Portekiz Başbakanı Jose Socrates, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye, ‘’AB, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini kararlılıkla sürdürmeli’’ dedi.


  KESK Başkanı: Krizin çözümü demokraside

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, siyasal krizin çözümünün, her alanda köklü demokratik dönüşümün sağlanmasıyla mümkün olduğunu belirterek, siyasal alanda acilen demokratikleşme süreci başlatılması gerektiğini söyledi.


  10 bin cami imamsız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ülke genelindeki 10 bin camide din görevlisinin bulunmadığını söyledi. Bardakoğlu, “TBMM’de bulunan siyasî partilerin kabulü ve Cumhurbaşkanının onayı ile önümüzdeki aylarda özellikle kırsal kesimi kapsayan bölgelere, 6 bin civarında sözleşmeli din görevlisi alınacak” dedi.


  Köprüyü havaya uçuracaklardı

İzmir’in Buca ilçesinde otoyolda köprü altına uzaktan kumandalı bomba yerleştirmek istedikleri iddia edilen 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.


  Bolu’da trafik kazası 7 ölü, 1 yaralı

Bolu’da yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.


  Geçici listeler açıklanacak

YSK, milletvekili geçici aday listelerini, bugün radyo, televizyon ve Resmî Gazete’de yayımlayacak. YSK’nın seçim takvimine göre, geçici aday listelerine en son 11 Haziran Pazartesi günü itiraz edilecek.


  Gül ve Saygun Irak’ı görüştü

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Irak konusundaki gelişmeleri değerlendirmek üzere önceki gün bir araya geldi.


  Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Siirt-Şirvan karayolunda teröristlerce döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Mustafa Kömürcü ve Jandarma Komando Er Tolga Kargıoğlu memleketlerinde düzenlenen törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlandı.


  Sınav var, sessiz olun

Çevre ve Orman Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (ÖSS) yapılacağı günlerde düğün, nişan gibi cemiyet faaliyetlerinde gürültü sınırlaması getirilmesi gerektiğini bildirdi.


  Tuğcu emekliye ayrılıyor

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, 12 Haziranda yaş haddinden emekliye ayrılacak.


  ‘Öğrenciye baskı yapılmamalı’

OKS ve ÖSS sınavlarının yaklaşması öğrencileri strese soktu. Birçoğunda stres sebebiyle uyku bozuklukları yaşanmaya başladı. Strese girerek yorgun düşen bazı öğrenciler, çareyi eczanelerde satılan ve strese iyi geldiği iddia edilen ilaçlarda aramaya başlıyor.


  En uzak kuasar keşfedildi

Gökbilimciler, Dünya’dan 13 milyar ışık yılı uzakta şimdiye dek tesbit edilen en uzak kuasarı keşfetti.


  Herkesin ‘aile hekimi’ olacak

Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce’de başlatılan “Aile Hekimliği” 2009 yılına kadar Türkiye’nin tamamında uygulanacak. Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce’de başlatılan “Aile Hekimliği” 2009 yılına kadar Türkiye’nin tamamında uygulanacak.


  Dünyanın elektriği uzayda üretilecek

NASA’nın da içinde olduğu proje kapsamında uzayda elektrik enerjisi üreterek dünyada kullanmak için proje hazırlandı.


  Gerçek bir “yuva”ya kavuşacaklar

SHÇEK tarafından, ekonomik sebeplerle devlet koruması altında yuvalara bırakılan çocukların, aileleri yanında bakımlarını sağlamak ve bu sebeple yeni çocukların yuvalara terkini önlemek amacıyla başlatılan “Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Projesi’’ olumlu sonuçlar vermeye başladı.


  Alerjik hastalıklara dikkat

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden yapılan açıklama ile vatandaşlar alerjik hastalıklara karşı uyarıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004