Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enerjide Orta Asya çalışmaları sürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye ile Türkmenistan arasında 29 Ekim 1998 tarihinde imzalanan, fakat hayata geçirilemeyen ‘’Türkmenistan doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupaya nakledecek boru hattının yapımına dönük’’ anlaşmanın, günün koşullarına göre revize edileceğini ve revize edilen anlaşmanın uygulamaya konulacağını açıkladı.

Bakan Güler, 10-14 Haziran tarihlerinde Türkmenistan ve Kazakistan’a yaptığı resmî ziyaretini tamamlayarak, dün akşam saatlerinde yurda döndü.

Bakan Güler, söz konusu geziyle ilgili bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, Türkmenistan ve Kazakistan ile stratejik anlamda çalışmalar yapmak, projeler üretmek ve yürütmek üzere çok verimli bir seyahat yaptıklarını bildirdi.

BOTAŞ, TPAO, TEİAŞ ve Dışişleri Bakanlığından da yetkililerin katıldığı gezide, Türkmenistan ve Kazakistan ile de üst düzey görüşmeler yapıldığını anlatan Güler, doğal gaz, petrol, elektrik ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda önemli görüşmeler yapıldığını vurguladı.

Yapılan görüşmeler sonucunda Türkmenistan’dan alınan elektrik miktarının 600 milyon kilowattsaatten (kWh) 1,2 milyar kWh’ye çıkartılması konusunda görüş birliğine varıldığını belirten Güler, ‘’Ayrıca bu kapasiteyi daha da artırabileceğimizi de karşılıklı olarak görüştük’’ dedi.

/ ANKARA

16.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşçi grev hazırlığında

  Başoğlu: Paraya ihtiyacımız var

  Tarımda çalışan sayısı arttı

  Türkiye, enerjide yatırımlarla öne çıktı

  Küresel ilâç pazarı büyüyecek

  Enerjide Orta Asya çalışmaları sürüyor

  İşsizlikte yaz düşüşü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004