Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kutuplaşan değil, kucaklaşan Türkiye istiyoruz

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, AKP ve CHP’nin Türkiye’yi kutuplaştırdığına dikkat çekerek, “Biz kutuplaşan değil, kucaklaşan Türkiye istiyoruz’’ dedi. Şehit cenazelerindeki tepkilerle ilgili bir soru üzerine Ağar, camilerin siyasetin ve gösterilerin dışında olduğunu belirterek, “Milletin müşterek değeri olan, içerisine girildiği zaman huzur bulunan camilerimize siyaset sokulmamalı” görüşünü dile getirdi.


İptal kördüğüme yol açar

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını öngören anayasa değişikliği paketin

Mahkeme referandumu beklemeli

Sezer’in kararını Yeni Asya’ya değerlendiren Hacettepe Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, Anayasa Mahkeme


  Ordu ve hükümetin hedefleri bir

AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, ordu ile hükümeti iki ayrı kamp gibi göstermeye çalışanlar bulunmasına karşın, ordu ve hükümetin aynı hedeflere ulaşmak için çalıştığını söyledi.


  Arınç: Atatürk ilham kaynağımız

ANKARA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün attığı adımları her daim ‘yeni nesillerle’ anması, eğitim ve öğretim sistemimizin de ilham kaynağı olmuştur” dedi.


  Kutan: PKK’ya silâhı kim veriyor?

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, terör örgütü PKK’nın elinde gelişmiş silâhların bulunduğunu belirterek, ‘’Kim veriyor bu silâhları onlara? Amerika veriyor. Hedef Türkiye’yi parçalamak’’ dedi.


  Rehn: Laiklik, demokrasiye saygı gösterilerek savunulmalı

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye’de laikliğin önemini kabul ettiklerini, ancak laikliğin, ‘’demokrasi ve hukukun üstünlüğüne tam saygı gösterilerek’’ savunulması gerektiğini söyledi.


  Kapusuz: Referandum Kanunu bekletilmesin

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Anayasa değişikliğine ilişkin kanun konusunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in ‘’referanduma götürme’’ kararı ile ilgili olarak “Cumhurbaşkanı, referandum kanununu bekletmeden onaylayıp, milletimizi iki kez yormamak için, iki sandığı bir arada bu seçimlerde buluşturmalıdır’’ dedi.


  Laikler daha dar görüşlü

İngiliz Guardian yazarlarından Jonathan Steele, Türkiye’deki laik kesimin daha dar görüşlü ve milliyetçi olduğunun altını çizdi.


  Uzun tatil başladı

İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci, 3 ay sürecek yaz tatiline dün başladı.


  Yetimler İstanbul’da

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın düzenlediği “3. Uluslararası Çocuk Buluşması”na katılacak çocuklar İstanbul’a geldi. Irak, Lübnan, Ürdün, Pakistan, Afganistan, Çeçenistan, Endonezya, Kosova gibi on yedi ülkeden gelen çocuklar, dün gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla buluştu.


  Öğrenciler, kalem kırdı

Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) katılacak öğrenciler, ‘’sınav heyecanlarını atmak için’’ kalem kırdılar.


  İsrafla nesillerin geleceği çalınıyor

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çelik Kurtoğlu, ‘’İnsanoğlu, suyu bencilce kullanarak, gelecek nesillerin mutluluk ve huzurunu çalıyor’’ dedi.


  Gurbetçiden eğitime destek

Fransada işçi olarak çalışan Ahmet Doğanay, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yapımı öngörülen Anadolu Öğretmen Lisesi binasının yapımını üstlendi.


  ÖSS öncesi iyi uyuyun

Sağlık Bakanlığı yarın gerçekleşecek ÖSS sınavı sebebiyle öğrencileri uyardı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, öğrencilerin özellikle sınavdan bir gün önce ve sınav sabahı bilinçli beslenmeleri gerektiği bildirildi.


  Batı, Islâm dünyasıyla köprü kurmak istiyor

Medeniyetler İttifakı girişiminin BM Üst Düzey Temsilcisi Jorge Sampaio “eğitim, medya, gençlik ve göç’’ konularının, girişimin “İslâm dünyası ile Batı arasında bir köprü kurarak aralarındaki ayrılığı yok etmede büyük rol oynadığını’’ belirtti.


  Uzun ömür için tereyağ ve bal

Trabzon’un Sürmene İlçesinde yaşayan 118 yaşındaki Hasan Alagöz, uzun ve sağlıklı yaşamasının sırlarını temiz hava ve stresten uzak durmanın yanında bolca tükettiği bal ve tereyağına bağladı.


  Bekçi köpeği yerine teknoloji

Yaz mevsimiyle birlikte yazlıklara gitmeye başlayan vatandaşlar, önceden bekçi köpeklerine emanet ettikleri evlerini artık kameralı takip sistemiyle istedikleri zaman internet üzerinden kontrol ediyor.


  Polise “şiddet eğitimi”

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAM) Müdürü Prof.Dr. Nurselen Toygar, Emniyet Genel Müdürlüğünün 11 ilde polislere “Aile içi şiddet’’ “Kadına yönelik şiddet’’, “Şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı’’ konularında eğitim programına başladığını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004