Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

KAZIM 4 YIL F.BAHÇE'DE

Fenerbahçe, dış transferde millî futbolcu Colin Kazım Richards ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Hücumda her alanda oynayabileceğini belirten Colin Kazım, ''Takımda rekabet olması iyidir. Ben buraya futbol oynamaya geldim ve bunu göstereceğim'' dedi.

Fenerbahçe, dış transferde milli futbolcu Colin Kazım Richards ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. asbaşkan Neşet Yalçın ile genel sekreter Vedat Olcay'ın hazır bulunduğu törende, Kazım, kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Neşet Yalçın, burada yaptığı açıklamada, aylardır spor kamuoyunu meşgul eden bu transferi sonuçlandırdıklarını belirterek, ''Antrenörümüz Önder Özen'in verdiği rapor doğrultusunda, kendisiyle aylar önce bir temasımız oldu. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte oynamanın hayali olduğunu söyledi. Sezon sonunda teknik direktörümüz Zico'dan olumlu rapor aldıktan sonra Colin'in transferine karar verdik. Bu süre içinde milli takıma da çağrıldı. Milli takım hocalarından da pozitif görüş aldık'' dedi.

İNGİLTERE TECRÜBESİ VAR

Dünya kulübü olabilmenin, bu tür yıldız oyuncuları almaktan geçtiği düşüncesi taşıdıklarını kaydeden Yalçın, ''Colin çok genç olmasına rağmen 2 yıl İngiltere Premier Lig tecrübesi var. İngiltere ligi dünyanın en zor ligi olarak kabul ediliyor. Ayrıca bu genç yaşta Ümit Milli Takım ve (A) Milli Takım'a seçildi. Colin'in Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe'nin de Colin'e vereceği çok şey olacak'' diye konuştu.

NEDEN F.BAHÇE'YE GELDİM

Colin Kazım Richards ise Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğini ifade ederek, ''Çok mutlu ve heyecanlıyım. Burada büyük işler yapacağım. Bir an önce bu sahada futbol oynamak için sabırsızlanıyorum. Bu kulübün daha büyük amaçları olduğunu biliyorum. Bu amaçları hep beraber gerçekleştireceğiz'' diye konuştu. Kazım, ''Seninle Beşiktaş da ilgileniyordu, neden Fenerbahçe'yi tercih ettin'' şeklindeki soruya, ''Fenerbahçe'yi neden seçtiğimin çok açık olması lazım. Benim için aslında kolay bir karardı. İlk girişimi Fenerbahçe yaptı ve menajerlerime daha iyi ifade etti. Fenerbahçe müzesini de gezdim. Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğimi düşünüyorum'' cevabını verdi.

TUNCAY'I FAZLA TANIMAM

Hücumda her alanda oynayabileceğini vurgulayan Kazım, ''Hücumdaki her pozisyonu alırım. Takımda rekabet olması iyidir. Ben buraya futbol oynamaya geldim ve bunu göstereceğim'' dedi. Kazım, Tuncay'ın İngiltere'ye gitmesiyle ilgili bir soru üzerine, ''Şu aşamada kendisine iyi şanslar dilemek lazım. Benim kararım buraya gelmek, onun kararı oraya gitmekti. Tuncay ile milli takımda bir-iki kez karşılaştık. Kendisini çok iyi tanımıyorum'' açıklamasını yaptı. İsmiyle ilgili bir soru üzerine de Kazım, ''Colin de diyebilirsiniz, Kazım da. Kötü isim takmadığınız sürece ne derseniz deyin'' diye esprili bir cevap verdi. İmza töreninin ardından, ''c.kazım.r'' yazılı 8 numaralı formayı giyen Kazım, gazetecilere fotoğraf için poz verdi.

16.06.2007


 

Rüştü anlaştı, Volkan'da pürüz

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, iç transferde milli kaleci Rüştü Reçber ile de anlaşmaya vardı.

Asbaşkan Neşet Yalçın, kaleci Rüştü ile yeniden anlaştıklarını söylerken, önümüzdeki günlerde basın önünde imza atacak Rüştü'nün, sözleşmesini 2 yıl daha uzatacağı öğrenildi. Yalçın, kaleci Volkan Demirel ile ilgili görüşmelerinin de devam ettiğini, bu konunun önümüzdeki günlerde netleşeceğini kaydetti.

ALİ BİLGİN'İN TRANSFERİ

Yalçın, Ali Bilgin'in transferi için Antalyaspor ile görüşmeleri sürdürdüklerini de söyledi. Başkan vekili Nihat Özdemir'in görüşmeleri yürüttüğünü belirten Yalçın, ''Ali Bilgin transferi konusunda Antalyaspor ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu transfer de önümüzdeki günlerde belli olur'' dedi.

16.06.2007


 

Canaydın: İki yabancı geliyor

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, transferde iyi yol aldıklarını belirterek, "İki yabancının daha transferi için çalışıyoruz. Neticelendiği zaman haber vereceğiz" dedi.

Canaydın, yeni sezonda Türk kalecilerle devam edeceklerini de ifade ederek, "Milli takıma da katkımız olmak üzere Türk kalecilerimize şans vereceğiz. Kalecilerimiz gayet iyi" şeklinde konuştu.

16.06.2007


 

Sinan evinde ringe çıkıyor

‘Boğazın Boğası’ lakabıyla tanınan Türk boksör Sinan Şamil Sam, ABD'li rakibi Oliver McCall ile bugün Atatürk Spor Salonu'nda unvan maçına çıkıyor.

WBC (Dünya Boks Konseyi) tarafından düzenlenen, Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Altınpark İşletmeleri ve Boks Federasyonu tarafından desteklenen Kıtalararası Dünya Şampiyonluğu unvan yarı final maçında Sam, Amerikalı boksör Oliver McCall ile bugün karşı karşıya gelecek. Kıtalararası Dünya Şampiyonluğu unvan yarı final maçı ile birlikte oynanacak 10 müsabakanın yanı sıra müzik ve dans gösterileriyle adeta şölen havasına dönüştürülecek gecede, Türkiye'de bir ilke de imza atılacak.

Müsabaka öncesinde bir açıklama yapan ünlü Türk boksör Sinan Şamil Sam, Türkiye'de ilk kez böyle bir maça çıkacağını belirterek, ''Benim kariyerim ve herkes için çok önemli bir maç olacak'' dedi. Türk boksör, şöyle konuştu: ''Rakibim çok güçlü ama biz de çok iyi hazırlandık. Profesyonel boks hayatımda ilk kez Türkiye'de bir maç yapacağım. Müsabakayı kazanırsam dünya şampiyonluğu için büyük bir şans yakalayacağım. Ülkemde oynamanın avantajını da kullanıp kazanmak istiyorum.''

Mehmet KARA

16.06.2007


 

Efes'de Blatt dönemi başlıyor

Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu Fenerbahçe Ülker'e kaptıran Efes Pilsen, antrenör Oktay Mahmuti'nin ayrılmasının ardından İsrail asıllı ABD'li çalıştırıcı David Blatt ile her konuda anlaştı.

Blatt ile son pürüzleri de gideren lacivert-beyazlılar, ABD'li çalıştırıcı ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık anlaşma sağladı. Son olarak İtalya'nın Benetton Treviso takımını çalıştıran 48 yaşındaki Blatt, halen Rusya Milli Takımı'nın antrenörlüğünü yapıyor. Blatt'ın bu görevi, eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası'nın ardından sona erecek. Daha önce İsrail'in Hapoel Galil Elyon ve Maccabi Tel Aviv takımlarında da görev yapan Blatt, 2004-05 sezonunda çalıştırdığı Rusya'nın Dinamo St. Petersburg takımını, FIBA Avrupa Ligi'nde şampiyon yapmıştı.

16.06.2007


 

G.Birliği Fuat Çapa'ya emanet

Yeni sezon öncesi teknik direktör sorununu çözmeye çalışan Gençlerbirliği, Belçika 2. Lig takımlarından Hamme'yi çalıştıran Fuat Çapa ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Ankara Un Fabrikası'nda yapılan anlaşmaya Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, yönetici Enis Safi ve Fuat Çapa katıldı. İmza töreninde bir açıklama yapan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Fuat Çapa'yı uzun süredir takip ettiklerini belirterek, "Fuat Çapa gibi genç ve başarıya aç bir arkadaşımızı göreve getirmemizin nedeni; Türkiye liglerinde teknik direktörlük konusunda hiç deneyimi olmayan ve bana göre bu sezonun en başarılı teknik direktörü olan Bülent Uygun'un başarılı oluşudur'' dedi.

16.06.2007


 

NBA'da şampiyon Spurs

NBA'de 2006-2007 sezonu şampiyonu San Antonio Spurs oldu. Final serisinin 4. maçında Cleveland Cavaliers ile Cleveland'da karşı karşıya gelen San Antonio Spurs, bu maçtan 83-82 galip ayrılarak seride durumu 4-0 yaptı ve şampiyonluğa ulaştı

Serinin ilk iki maçında sahasında galip gelen Spurs, daha sonraki iki maçı da deplasmanda kazanarak rakibine 4-0 gibi ezici bir üstünlük sağlarken, finallerin oynanmaya başladığı 1947 yılından bu yana 4-0 ile şampiyon olan 8. takım olmayı bildi.

1999 yılından bu yana 4. kez şampiyonluk sevinci yaşayan Spurs, Boston Celtics, Los Angeles Lakers ve Chicago Bulls'un yanısıra ligde 4 şampiyonluğa ulaşan 4. takım oldu. Cleveland'da bulunan Quicken Loans Arena'da oynanan ve 20 bin 562 basketbolseverin takip ettiği maçta konuk takım Spurs, galibiyete 3 uluslararası yıldızı Tony Parker, Emmanuel Ginobili ve Tim Duncan ile ulaştı. San Antonio Spurs'un Fransız oyuncusu Tony Parker, maçın ardından finallerin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

16.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004