Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Yıl boyu tasavvuf

“Gül Kokulu Rüzgârlar” isimli albümüyle müzikseverlerin beğenisini kazanan Ahmet Gürsel, tasavvufun Ramazan ayına has bir müzik olmadığının toplumun her kesimine ulaştırılması gerektiğine inanıyor.

Uzun süreden beri yapmış olduğu müzik çalışmalarıyla ve katıldığı konserlerle isminden Söz ettiren Ahmet Gürsel, müzik yolculuğuna “Gül Kokulu Rüzgârlar” isimli albümüyle devam ediyor.

Moral Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkan albümde san’atçının kendi beste ve sözlerinin yanı sıra Mehmet Emin Altıntop ve Medineli Muhammed Sıddık Efendinin birer bestesi, ayrıca Yunus Emre ve Hasan Feyzi’ nin güfteleri bulunuyor. Klasik makam müziğinin ilkelerine bağlı kalınarak, aynı zamanda en yeni teknolojiyle hazırlanan “Gül Kokulu Rüzgârlar” adlı albümün aranjör ve yönetmenliğini Ferdi Boğa yaptı.

Albümdeki eserlerin en önemli özelliği Peygamber Efendimiz’e (asm.) atfedilen beste ve sözlerin Ahmet Gürsel’ in Mekke ve Medine’de bulunduğu süre içerisinde hazırlanmış olması. San’atçı bu albümde tasavvuf müziğimizin yalnız Ramazan ayına has bir müzik olmadığını toplumun her kesimine ulaştırılmasının bir gereklilik olduğuna inandığını belirtiyor.

Ahmet Gürsel kimdir?

Ahmet Gürsel İstanbul’ da doğdu ilk müzik öğrenimini aynı zamanda neyzen, hanende, bestekâr olan babası Nevzat Bey’den aldı. 1989 yılında İ.T.Ü Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümüne girdi. Bu bölümde bir yıl eğitim gördü. 1991 yılında ise Temel Bilimler “Ney” bölümünde dört yıl eğitim gördükten sonra 1996 yılında mezun oldu. Aynı yıl kazandığı İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Bölümünde başladığı yüksek lisans çalışmasını 2000 yılında tamamladı. Ahmet Gürsel dördüncü sınıf öğrencisi iken T.R.T.' nin açmış olduğu sınavı kazanıp, 1996–2004 yılları arasında bu kurumda 8 yıl ney san’atçısı olarak çalıştı.

Ses Eğitimi Bölümünde Üstad Bekir Sıtkı Sezgin, Yavuz Özütsün, Temel Bilimler Bölümünde Üstad Niyazi Sayın, Salih Bilgin, Alaeddin Yavaşça, Necdet Varol, Cahit Atasoy, Selahaddin İçli, Mefharet Yıldırım, Mutlu Torun gibi çok değerli hocaların öğrencisi oldu. Bugüne kadar birçok özel ve resmî radyo ve televizyon kanallarında neyzen ve ses sanatçısı olarak programlar yaptı, Ayrıca yurt içi ve yurt dışında birçok programlara katıldı. Yurt dışında katıldığı programlardan bazıları: Almanya (Salon ve televizyon konserleri), Avusturya (Caritas’ın dâvetlisi olarak verdiği solo konser ve özel konserler), Yunanistan (Özel solo konser), Rusya Federasyonu ( Şark Bilimler Akademisi huzurunda solo konser ), İran ( Uluslararası Ney Festivalinde solo konser) İsviçre ( Davos Ekonomik Forumunda grup konser), Polonya ( Unesco- Polonya Devletinin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda grup konser). Rusya Federasyonu (Diyanet İşleri Başkanlığı’ nın organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri).

San’atçının “Altaylardan Endülüse Müzik Yolculuğu” isimli yayınlanmış bir kitabı bulunmakla beraber müzik hakkında kitap çalışmaları devam etmektedir.

Ahmet Gürsel, 1999 yılından beri Galata Mevlevihanesinde, neyzenbaşı olarak görev yapmaktadır.

01.07.2007


 

Ege Bölgesi Risâle-i Nur yarışması yapıldı

Ege Bölgesi Risâle-i Nur Bilgi Yarışması Manisa’da yapıldı. Geniş katılımın olduğu yarışma Kur’ân-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Yarışma ilk olarak ihlas ve uhuvvet risâlelerinden, ilköğretim 2’nci kademe erkekler arasında yapıldı. Bu bölümde, Demirci birinci,Turgutlu ikinci, Menemen üçüncü oldu. Meyve Risâlesinden lise grubu erkekler arasında yapılan yarışma sonunda ise Demirci

birinci, Manisa ikinci, Turgutlu üçüncü oldu. Daha sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Verilen arada Manisalılar tarafından hazırlanan kermeste çeşitli yiyecekler davetlilere sunuldu.

Yarışmada daha sonra orta öğretim 2. kademe kız öğrenciler yarıştı. Bu yarışma sonunda İzmir birinci, Saruhanlı ikinci, Manisa Merkez üçüncü oldu. Hemen ardından lise grubu kız öğrencilerin yarışı başladı. Yarışma sonunda İzmir Merkez birinci, Bornova ikinci, Manisa üçüncü oldu. Yarışmadan sonra dereceye giren kız öğrencilere de ödülleri verildi.

İsmet Kılavuz - Mehmet Yavaş

01.07.2007


 

Üsküdar’da zamanın fotoğrafları

Üsküdar Belediyesi, ‘’Üsküdar’da Zaman’’ konulu fotoğraf yarışması düzenledi. Ssiyah-beyaz, renkli ve dijital fotoğraf dallarında yapılacak yarışmanın, son başvuru tarihi 20 Ağustos 2007.

Üsküdar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, yarışmanın, fotoğraf san’atına katkıda bulunmak, ilçenin günlük hayatını ve tarihî dokusunu gelecek kuşaklara aktarabilmek, tarihi, kültürel ve sosyal yapısını kalıcı olarak belgelemek amacıyla düzenlendiği bildirildi. ‘’Üsküdar’da Zaman’’ konulu siyah-beyaz, renkli ve dijital fotoğraf dallarında yapılacak yarışmanın, son başvuru tarihinin 20 Ağustos 2007 olduğu belirtildi. Açıklamada, yarışma sonrası dallarında dereceye girenlere para ödülü verileceği ve yarışmaya katılan eserlerin Üsküdar Belediyesi’nce sergileneceği kaydedildi.

01.07.2007


 

Kaymakam’dan resim sergisi

Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler’in kendi çektiği fotoğraflardan oluşan ‘’Karagöl’de Dört Mevsim’’ adlı sergi Başşehirde san’atseverlerle buluştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’ndeki sergide, Karagöl’den manzaraların konu alındığı 37 fotoğraf buluyor. Güler, serginin kendisi için bir ilk olduğunu belirterek, amacının Ankara’nın Çubuk ilçesindeki Karagöl Beldesini tanıtmak ve oradaki turizmi geliştirmek olduğunu söyledi. Fotoğrafların sinevizyon gösteriminin de sunulduğu sergi, 8 Temmuz’a kadar açık kalacak.

01.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004