Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türk Dünyası Hizmet Ödülü Aytmatov’a

Elazığ’da seçici bir kurul tarafından Türk dünyasına hizmet eden kişilere verilen ‘Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ Cengiz Aytmatov’a verildi.

Elazığ Valiliği öncülüğünde, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla 2003 yılından bu yana, Türk Dünyası’na hizmet eden devlet, bilim ve san’at adamlarına verilen Türk Dünyası Hizmet Ödülü’nün bu yıl Cengiz Aytmatov’a verilmesi kararlaştırıldı.

Valilik toplantı salonunda, Elazığ Valisi Muammer Muşmal başkanlığında, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz ve Seçici Kurul Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2006 yılı Türk Dünyası Hizmet Ödülü, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov lâyık görüldü.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, Cengiz Aytmatov’un zaman, mekân ve siyasi sınırlamaları aşarak, Türk dünyasının ortak bir tarih ve kimlik bilinci etrafında birleşmesini, yeni bilinç düzeyiyle geleceğe yönelmesini amaçladığını belirtti.

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un eserlerinin dünyanın 154 diline çevrildiğini hatırlatan Rektör Muz, “Aytmatov, özelde Türk Dünyası kültürel birliğini savunurken, genelde de ortak bir dünyalılık bilinci oluşturarak, doğayı çevre felâketlerine karşı korumayı da hedeflemiştir. Çağımızın bir çok sorununa san’at dünyası içerisinde çözümler arayan ve bu sorunlara dünyanın dikkatini çekmeyi başaran Aytmatov, dünyanın yaşayan en büyük yazarlarından biri olarak kabul edilmektedir” dedi.

02.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Geldi düğün mevsimi

  Türk Dünyası Hizmet Ödülü Aytmatov’a

  Açıkhava Sanat Merkezi Eminönü Meydanı’nda açıldı

  Tarihe hibe desteği


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004