Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dinin de cumhuriyetin de muhafıza ihtiyacı yok

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, bazı değerlerin siyasi amaç için kullanıldığını belirterek, “dinin ve cumhuriyetin muhafıza ihtiyacı yok. Milletin çatışmaya değil huzura ihtiyacı var. DP, milleti siyaset yoluyla çatışmaktan uzak tutacaktır” dedi.


Suçlarda ürküten artış

Emniyet Genel Müdürlüğünün, polis sorumluluk bölgesinde 2006 yılında meydana gelen olaylarla ilgili hazırladığı rapor, bazı suçlarda artış olduğunu, b

Türkiye’de engellendi, Avusturya’da başardı

Yasak yüzünden Türkiye’de okuyamayan başörtülü öğrenciler, yurtdışında pek çok başarıya imza atıyorlar. Düzce İHL mezunu, 1984 doğumlu Ayşegül İlhan d


  Silâhlar ABD’den, mayınlar K. Irak’tan

Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarından kaçarak Cuma günü güvenlik güçlerine teslim olan PKK mensubu 4 terörist, terör örgütüyle ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. PKK’lı teröristler, modern silâhların ABD’den, mayınlar da Kuzey Irak tarafından getirildiğini söylediler.


  259 terörist etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele kapsamında 2007 yılının ilk 6 ayındaki çalışmalarda 116 terörist ölü, 89 terörist sağ olarak ele geçirildi, 54 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu.


  Şehitler için askeri tören

Tunceli-Erzincan karayolunda yol kenarına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan askerlerden Astsubay üstçavuş Atilla Şener ve Uzman Çavuş İsmail Dursun için Elazığ Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi.


  İstanbul’da 2 patlayıcı etkisiz hale getirildi

Kadıköy ve Zeytinburnu’nda, aynı özelliklere sahip iki ayrı patlayıcı düzeneği, uzmanlar tarafından etkisiz hale getirildi.


  “ABD ile gizli anlaşma” haberlerine yalanlama

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kuzey Irak konusunda ABD ile gizli anlaşma yapıldığı iddialarına ilişkin olarak, “Bunların hepsi yalandır, aslı yoktur” dedi.


  Sivas’ta 2 Temmuz denetimi

Sivas’ta, 14 yıl önce 37 kişinin hayatını kaybettiği olayların yıldönümü öncesinde güvenlik tedbirleri arttırıldı.


  Özürlülere her şehirde bir cami

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, eğitime en büyük desteği veren parti olduklarını belirterek, “Özürlülerimiz bu konuda birinci derecede yer aldı. Her şehirde bir camiyi özürlü vatandaşlarımıza açacağız” dedi.


  Türkiye ile müzakereler sürecek

AB Dönem Başkanlığını Almanya’dan devralan Portekiz’in Başbakanı Jose Socrates, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin devam edeceğini söyledi.


  Orman yangınında 15 kişiye tutuklama

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde 200 hektar ormanlık alanın yanmasına sebep oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 13 işçi ile 2 operatör tutuklandı.


  Başkale’de sel baskını

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Albayrak Köyü’nde önceki akşam başlayan şiddetli yağmur sele sebep oldu. Yağmur sonrası oluşan sel yüzünden 2 köprü yıkıldı, 709 koyun telef oldu.


  Alkolik değiliz

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisince hazırlanan rapora göre, alkol tüketimi açısından Avrupa Birliği’ne ilk giren 25 ülkenin ortalaması 9,4 litre iken, Türkiye’de bu rakam 1 litrede kalıyor.


  ‘Çevreci seçim’ amacına ulaştı

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın afiş, broşür ve parti bayraklarının gelişigüzel asılmasından kaynaklanan çevre kirliliğine karşı yayınladığı genelgenin, bu kez amacına ulaştığı bildirildi.


  Selin getirdiği odunları topluyorlar

Rize’de etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen selin sürüklediği odunlar, sahildeki bazı insanlar için kışı rahat geçirebilmek anlamına geliyor.


  Çocuğunu sokakta çalıştıran babaya hapis

Diyarbakır’da 9 yaşındaki kızını sokakta çalıştıran bir baba, 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Unutkan dedeye itfaiye yardımı

Balıkesir’in Edremit ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan Ali Korkmaz (80), anahtarını sık sık evde unutuyor. Üstelik bu durumlarda çilingir yerine her seferinde itfaiye çağırıyor.


  Hafızlar dernek kurdu

Kur’ân Hafızları ve Gönüllüleri Eğitim Kültür Derneği Gaziantep Şubesi düzenlenen bir törenle açıldı. Hafızları bir çatı altında toplayan dernek, Gaziantep’teki hâfızların sorunlarına çözüm arayacak ve hafızlıkla ilgili faaliyetler yapacak.


  Aşırı sıvı kaybı hastalık olabilir

Yaz aylarında artan hava sıcaklığı ve terlemeyle birlikte vücutta sıvı kaybı meydana geliyor. Aşırı terleme ve sıcağ maruz kalma halinde su ve ayran içmek, vücutta terle birlikte oluşan mineral kaybını önlüyor.


  Tarımın çilesini onlar çekiyor

İş umuduyla Akdeniz Bölgesi ve Güneydoğu’dan Konya’daki tarlalarda çalışmak için gelen tarım işçileri, son derece ağır olan işlerinin yanında binbir zorlukla baş etmeye çalışıyor.


  Sosyalleşen kadın yıpranıyor

Sosyalleşen kadınların daha mutsuz olduğu ve evliliklerinin de büyük oranda boşanmayla sonuçlandığı belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004