Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.SARAY'A ALERJİM VAR

F.Bahçe'nin Real Madrid takımından transfer ettiği Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos, İstanbul'da sağlık kontrolünden geçerken, doktoruna espri yaparak G.Saray'a alerjisi olduğunu söylediği bildirildi. F.Bahçe Kulübü, golcü Ronaldo için 60 bin adet forma siparişi verildiği haberini yalanladı.

Fenerbahçe'nin İspanya'nın Real Madrid takımından transfer ettiği Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos, İstanbul'da sağlık kontrolünden geçerken, doktoruna espri yaparak Galatasaray'a alerjisi olduğunu söylediği bildirildi.Fenerbahçe Dergisi'nin Temmuz ayı sayısında yer alan haberde, Roberto Carlos'un Acıbadem Hastanesi'ndeki sağlık kontrolü sırasında, sarı-lacivertlilerin ezeli rakipleri Galatasaray'a laf atmaktan geri kalmadığı kaydedildi.

DERBİYİ DÜNYA BİLİYOR

Türkiye'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin tüm dünya tarafından bilindiğini belirten Carlos'un, sağlık kontrolü sırasında doktorun ''Bildiğiniz bir alerjiniz var mı?'' sorusuna, ''Evet. Galatasaray'a alerjim var'' yanıtını verdiği ifade edildi. Brezilyalı futbolcunun ayrıca Fenerbahçe formasıyla oynayacağı ilk maçta gol atma sözü verdiği de belirtildi.

RONALDO HABERİ YALAN

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, Brezilya'nın dünya çapındaki yıldızı golcü Ronaldo için 60 bin adet forma siparişi verildiği yolunda basında çıkan haberi yalanlandı. Açıklamada şöyle denildi, "Bugün Fotomaç gazetesi inanılmaz bir uydurma habere daha imza atarak Ronaldo için 60 bin adet forma siparişi verildiğini ve Fenerbahçe Spor Kulübü yönetiminin Milano'ya 10 milyon Euro'luk teminat mektubu gönderdiğini yazmaktadır. Forma üreticimiz Adidas'a böyle bir sipariş verilmediği gibi Milano'ya da 10 Milyon Euro'luk teminat mektubu gönderilmemiştir. Çünkü Ronaldo, transfer komitesinin gündeminde bulunmamaktadır. Kendi kendine heyecanlanan Fotomaç Gazetesini bir kez daha gerçeklerle başbaşa bırakıyoruz."

DEİVİD FENER'DE KALACAK

Bu arada Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı futbolcu Deivid yeni sezon çalışmalarına katılacağını bildirdi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Bugün bazı gazetelerde Brezilyalı oyuncumuz Deivid de Souza'nın Brezilya'dan dönmeyeceği veya başka takımlara gönderileceği yönünde haberler yer almaktadır. Oyuncumuzun hayali açıklamalarına da yer veren gazetelerin Deivid'in takımdan gönderilmesi konusundaki gayretlerini anlamak mümkün değildir. Deivid de Souza yeni sezon hazırlıkları için profesyonel Futbol takımımız ile çalışmalara başlayacaktır."

Yıldırım'dan Carlos'a övgü

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nin Temmuz ayı sayısında yer alan yazısında, ''Roberto Carlos transferinin, özellikle Türkiye'nin tanıtımına yaptığı katkıyı görmezden gelemeyiz. Böylesine büyük oyuncular artık Türkiye'ye sadece para için değil, severek isteyerek geldiği müddetçe, her zaman söylediğimiz gibi Türk futbolu bundan önemli yararlar sağlayacaktır. Yıllar önce hepimiz için sadece hayalden ibaret olan efsane isimlerin Türk takımlarına transferinin bugün son derece rahat bir şekilde gerçekleşiyor olması ve buna da Fenerbahçe'nin önderlik görevi yapması camiamız için gurur vericidir'' dedi.

02.07.2007


 

Karadeniz Oyunları start alıyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Karadeniz Oyunları ‘ölü doğmasın’ dedik. Ölü doğmaması, çok büyük diri doğması için önemli çalışmalar yaptık" dedi.

Atalay, 2-8 Temmuz tarihlerinde Trabzon, Giresun ve Rize'de yapılacak 1. Karadeniz Oyunları öncesinde, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saha içerisinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Spor Toto Teşkilat Müdürü Bekir Yunus Uçar, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan, oyunların meşalesini taşıyacak sporculardan dünya şampiyonu güreşçi Mehmet Akif Pirim ve dünya şampiyonu tekvandocu Bahri Tanrıkulu da katıldı.

Atalay, oyunlara katılacak ülkelerin kafilelerinin Trabzon'a gelmeye başladığını ifade ederek, ''Dün Gürcistan ve Yunanistan geldi. Bugün diğer ülkelerden yoğun bir şekilde geliş olacak. Yalnızca Rusya, Pazartesi sabaha karşı gelecek'' dedi. Atalay, özellikle Trabzon, Rize ve Giresun illerinden olmak üzere Karadeniz insanından son beklenti ve isteklerinin, açılış seremonisinin şölen havasında geçmesini sağlamaları olduğunu dile dile getirdi. Seremoninin saat 20.30'da, Korhan Abay'ın sunumuyla başlayacağını ifade eden Atalay, ''Açılışa katılan 12 ülkenin sporcuları tören geçişi yapacak. En son, 290 sporcunun yer aldığı milli takımımızın geçişi yapılacak'' diye konuştu. Seremoninin açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirten Atalay, şunları söyledi:

''Konuşmanın ardından sporcu yemini edilecek. Bayan voleybolumuzun gözde isimlerinden Naz Aydemir, tüm ülke sporcuları adına yemin edecek. Ardından hakem yemini yapılacak. Türk sporcularının meşalesiyle burada bir şov olacak. Olimpiyat meşalesi etkinliği, olimpiyat şampiyonu engelli sporcularımızdan Korhan Yamaç ile başlayacak. Mehmet Akif Pirim, Bahri Tanrıkulu, Elvan Abeylegesse ile devam edecek. Sonunda da Trabzon'un, bu stadın ortaya çıkardığı büyük sporculardan Şenol Güneş, olimpiyat meşalesini yakacak. Ardından lazer gösterileri olacak. Kolbastı oyunu oynanacak. Bu vesileyle kolbastıyı dünyaya tanıtacağız. Halk oyunları gösterisi olacak. Uçan adamların gösterisi olacak. Son olarak da Sertap Erener konseriyle seremoniyi bitirecek.''

02.07.2007


 

Trabzon'un rakibi Arnavut Vilaznia oldu

Trabzonspor'un UEFA İntertoto Kupası 2. turundaki rakibi Arnavutluk'un FK Vllaznia takımı oldu.

İlk maçta deplasmanda NK Zagreb'e deplasmanda 2-1 mağlup olan Arnavutluk ekibi, rakibini sahasında 1-0 yenerek Trabzonspor'un rakibi oldu. Arnavutluk 1. Ligi takımlarından olan FK Vllaznia 1919 yılında kuruldu. Kırmızı-mavili takım, maçlarını bin 500 kişilik Loro Boriçi Stadı'nda oynuyor. 1945, 1946, 1972, 1974, 1978, 1983, 1992, 1998, 2001 yıllarında olmak üzere 9 kez Arnavutluk Lig Şampiyonluğunu elde eden Arnavutluk ekibi, sonuncusu 1987 yılında olmak üzere 5 kez Arnavutluk Kupası, 2 kez de Arnavutluk Süper Kupası'nın sahibi oldu. Vilaznia geçen sezon Arnavutluk Ligi'ni 63 puan ile 3. sırada tamamladı.

02.07.2007


 

Hakan Atina'da köfteci olacak

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Hakan Şükür, Adapazarlı yakın arkadaşı Yavuz Köprülüoğlu'yla birlikte "köfte" sektörüne girmeyi düşündüğünü söyledi.

Kanal 7 İş'te Hayat program koordinatörü Seyfullah Türksoy'un sorularını cevaplayan Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür, Atina'da köfte dükkanı açacağını belirtti.

ISLAMA KÖFTEYİ TANIYACAKLAR

Adapazarı'nın lezzet mekanlarından "Köfteci İsmail'in Yeri"nde Türksoy'un sorularını cevaplayan Hakan Şükür, "Yavuz kardeşimle şu anda plan proje aşamasındayız. Nasip olursa Türk lezzetini ve damak tadını Adapazarı'nın ünlü ıslama köftesiyle Atina'ya taşıyacağız." dedi. Milli futbolcu, Türk futbolunu daha iyi bir geleceğin beklediğini, şu anda çok kaliteli yıldız futbolcuların yetiştiğini belirterek, "Türk futbolu dünya futbol tarihine adını mutlaka altın harflerle yazdıracaktır." diye konuştu.

02.07.2007


 

F.Bahçe ve Efes devlere düştü

Basketbolda Avrupa Ligi'nde 2007-08 sezonun ilk haftasında yapılacak maçların programı belli oldu. Türk takımlarından Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker'in de mücadele edeceği ligin ilk hafta maçları 24-25 Ekim tarihlerinde yapılacak.

(B) Grubu'nda yer alan Efes, ilk hafta maçında Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımıyla deplasmanda, (C) Grubu'nda mücadele edecek olan Fenerbahçe Ülker ise İstanbul'da İspanya'nın Real Madrid takımıyla oynayacak. İlk hafta maçları şöyle:

(A) Grubu: Olympiacos-TAU Ceramica, Virtus Bologna-Zalgiris Kaunas, Prokom Trefl-CSKA Moskova, Montepaschi Siena-Union Olimpija. (B) Grubu: Aris TT Bank-Unicaja Malaga, Cibona Zagreb-Efes Pilsen, Armani Jeans Milano-Lietuvos Rytas, Maccabi Elite Tel Aviv-Le Mans.(C) Grubu: Fenerbahce Ülker-Real Madrid, Lottomatica Roma-Panathinaikos, Brose Baskets-Chorale Roanne.

02.07.2007


 

Taşçı ihtarla yenildi

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2 altın kemer ve 9 birinciliği bulunan Karamürselli Ahmet Taşçı, elenmesini yorgunluğa bağladı.

Taşçı, geçen yılın şampiyonu Osman Aynur ile yaptığı güreşte 3 ihtar alarak yenildiğini belirterek, ''İhtarla da olsa yenilgi, yenilgidir. Hüseyin Şahin ile oldukça uzun güreş yaptık. Bu güreşin yorgunluğunu Aynur ile yaptığım güreşte hissettim'' dedi. Yenilgiye mazeret aramadığını da belirten Taşçı, ''Genç rakiplerin performansları iyi. Yorgun yakalandık, elendik. Er Meydanı'nda yenmekte var, yenilmekte. Yenen de yenilen de erdir'' dedi.

Dünya Kırkpınar'ı merak ediyor

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Japonların Somu'yu iyi tanıtıp, dünyada izlenir hale getirdiklerini belirterek, ''Kırkpınar'ı dünyaya tanıtmamız gerekiyor'' dedi. Bak,''Dünyada bu kadar uzun süren bir başka organizasyon olmadığını ve yurtdışı toplantılarında herkesin Kırkpınar'ı sorduğunu söyledi.

Tüysüz'ün heykeli dikildi

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üç yıldan bu yana üst üste ağa olan Adem Tüysüz'ün heykeli yeniden dikildi. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, 3 yıl üst üste ağa olan kişilerin kente kalıcı ve halkın menfaatine olacak eserler yaptığında heykelinin dikildiğini söyledi. Ağa Adem Tüysüz'ün ise önceki gün bu koşulu yerine getirmeden ve izinsiz olarak heykelini diktiğini ifade eden Sedefçi, bu nedenle heykeli kaldırdıklarını bildirdi. Belediye başkanı olarak yasalara uymak zorunda olduğunu belirten Sedefçi, ''Yaptığımız görüşmenin ardından Tüysüz'den 150 bin YTL'lik güvence aldık. Bunun sonucunda da Tüysüz heykelini dikmeye hak kazandı'' dedi.

02.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004