Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hem sel, hem de kuraklık

İklim değişimlerinden kaynaklanan meteorolojik afetlerin, Afet Kanunu kapsamına alınması için çalışma yürütülüyor. Afet İşleri Genel Müdürü Nehir Varol’a göre, hazırlanan ‘Türkiye senaryosun’da öne çıkan bazı noktalar şöyle: *Türkiye’de yıllık ortalama sıcaklıklar 2,5-4 derece arası artacak. *Türkiye’nin güneyi ciddi kuraklık tehdidiyle karşı karşıya olacak. *Kuzey bölgelerde sel riski artacak.


Ağar: Özgürlükleri savunmaya yüreği yeten bizden başka parti yok

“Başörtüsü namusumuzdur” diyen AKP’yi söylediklerinin arkasında duramamakla eleştiren DP lideri Ağar ise şöyle konuştu: “Benim partimin dışında haklar

Erdoğan: Başörtüsü için söz verdiğimi kimse ispat edemez

“Başörtüsü konusunu siyasî malzeme yapmakla eleştiriliyordunuz. Seçim beyannamenizde de başörtüsü konusunu koymadığınız için seçmeninize gammazlanmak


  Demokrasinin ve özgürlüklerin önü açılmalı

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülkü Arıboğan, “Meclise giren insanlar gereğini yapıp özgürlüklerin ve demokrasinin önünü açmalı. Ben öğrencime ‘şu giyside veya bu giyside, şu etnik yapıda’ diye ayrım yaparsam mesleğimin ahlâkına aykırı davranmış olurum. Benim öğrencilerim arasında başörtüsü ayrımım olamaz, hepsini de ayrı ayrı sevdim. Onlar benim çocuklarım” dedi.


  Dış politikada başarı ehil kadrolardan geçer

Demokrat Parti (DP), İskenderun ve çevre beldeleri, Sarıseki, Bekbele, Denizciler, Azganlık, Karayılan seçim bürolarının açılışı Milletvekili Adayı Nurettin Tokdemir ve çok sayıda partili ve vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.


  Belirsizlik uzamasın

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’de, seçim öncesinde, bir kısımın içinde bulunduğu ‘’Bekle-Gör’’ yaklaşımının, tüketim ve özel sektör yatırım harcamalarında biraz yavaşlamaya sebep olduğunu söyledi.


  AB fonları daha etkin kullanılacak

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde, Türkiye’ye verilen 2007-2013 dönemini kapsayan AB yardımlarının etkin kullanımı için sistem değişikliğine gidiliyor.


  Emniyetten, terör haberleri uyarısı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, medyada yer alan haberlerin terör örgütlerinin propagandasını içermemesi ve detaylar verilerek gençleri özendirici olmaması gerektiğini bildirdi.


  Yakıt deposunda elim kaza: 4 ölü

Van’da, bir petrol istasyonunun altında bulunan temizlemeye çalışan aralarında istasyon sahiplerinin de bulunduğu 4 kişi hayatını kaybetti.


  Kapıkule’de TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı’nda, yurt dışına çıkış yapacak yaklaşık 400 TIR, 8 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.


  Engelli çocuklara yunus terapisi

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki bir tesis 2008 yılından itibaren ‘’spastik engelli çocuklara yunuslarla terapi’’ uygulaması başlatacak.


  Kalsiyum için D vitamini şart

Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimi Uzman Dr. İsmail Topal, vücutta bulunan kalsiyumun, D vitamini olmadan bir yararı olamayacağını söyledi


  Yalnız yaşlılar ilâca daha fazla bağlı

Eşini kaybetmiş veya ayrılmış olan yaşlılar, daha fazla ilâç tüketiyor. Herhangi bir işte çalışan ve üretkenliğini sürdüren ileriki yaştaki kişilerde çoklu ilâç kullanım oranı ise düşük.


  Kaşar Festivalinde renkli görüntüler

Ardahan’ın Göle ilçesinde 12.’ncisi düzenlenen Kaşar Festivali renkli görüntülere sahne olurken, festivalin en ilgi çekici olayı ise daha önce Göle Belediyesi, Kaymakamlığı ve sivil toplum örgütlerinin başlatmış olduğu Göle’de fakülte ve yüksekokul kurulması ısrarı burada da sürdü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004