Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran’ı İsrail değil, ABD vuracak

İngiltere’de yayınlanan The Guardian gazetesi, özel bir haberinde Beyaz Saray’da İran’a askerî harekât seçeneğinin yeniden ağırlık kazanmaya başladığını yazıyor: “Beyaz Saray’da dengeler yeniden değişti. Bush’un görev süresi dolmadan İran’a askerî harekât düzenlenmesi seçeneği bir kez daha ağırlık kazandı.”

“Geçen ay Beyaz Saray, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı’nın katılımıyla yapılan bir değerlendirme toplantısında Bush, İran’a karşı harekete geçilmesi için bastıran Başkan Yardımcısı Cheney’in yanında yer aldı.

“Güvenilir bir kaynak, ‘Bush, İran işini çözmeden başkanlıktan ayrılmayacak’ dedi. ABD’nin Irak’ta büyük sorunlar yaşamasına karşın gözlerini İran’dan ayırmadığına dikkat çeken Guardian’a göre, Beyaz Saray, Orta Doğu’da etkinliğini son altı yılda iyice artıran Tahran’ın nükleer silâh peşinde olduğuna, Irak ve Afganistan’daki direnişçileri silâhlandırdığına inanıyor.

Gazete, Cheney’in başından beri İran’a askerî müdahale için bastırdığını, ancak Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates’in muhalefetiyle karşılaştığını hatırlatıyor: “Geçen yıl Bush, İngiltere, Almanya ve Fransa’yla birlikte İran’a diplomatik baskı uygulayan Rice’ın yanında yer almıştı. Son toplantıda ise, İran’dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Nick Burns, diplomatik manevraların Ocak 2009’da devam ediyor olacağını söyledi.

“Ancak Bush ve Cheney buna karşı çıktılar. Washington’daki kaynağa göre, Bush ve Cheney, ister Demokrat ister Cumhuriyetçi olsun, yeni başkanın kararlılıkla İran’ın üzerine gideceğine inanmıyor. “Başkan ve Yardımcısı, nasıl olsa bölgede yine ABD suçlanacağı için İran’a harekâtı İsrail’in gerçekleştirmesi konusunda da gönülsüz. Guardian Beyaz Saray’daki dengelerin değişmesine karşın, İran’a harekat konusundaki nihaî kararın gelecek yıldan önce alınmasının beklenmediğini, bu süre içinde diplomatik çabaların süreceğini ekliyor.”

/ LONDRA

17.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’ı İsrail değil, ABD vuracak

  Kerkük kan gölü: 80 ölü

  Bangladeş’te Hasina arbedesi

  ABD’den Müşerref’e tam destek

  Irak hapishanesinden 24 İranlı kaçtı

  16 Suudlu Guantanamo’dan bırakıldı

  ABD’den Müşerref’e tam destek

  Karzai’yi eleştiren vali azledildi

  Fransa, Lübnan brokerliğinin sonuçlarından umutlu

  Bağdat’ta El Kaide operasyonu

  Papa, tatilde duâ ve ibadeti öneriyor

  Bungee Jumping öldürdü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004