Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İş dünyası reform istiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, seçim sonrasında yeni meclisin oluşmasıyla birlikte ilk 6 ayda yapısal reformların hızla yapılması gerektiğini söyledi.


En çok şikâyet bankalardan

Tüketiciler, bankaların aldığı yıllık hesap işletim ücreti ve kredi kartı aidat ücretleri konusunda Tüketiciler Birliği’ne şikayet yağdırdı. Bankaları

İşsiz sayısı 14 bin kişi arttı

İşsizlik oranı Nisan ayında yüzde 9.8’e gerilerken, işsiz sayısı 14 bin kişi artarak 2 milyon 450 bine yükseldi.


  En büyük gaz dağıtım ihalesi 20 Temmuz’da

Kapsadığı bölge ve ekonomik hacim olarak Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım bölgesi olan ve Çalık, Sabancı, Zorlu ve Aksa gibi büyük şirketlerin iddialı şekilde hazırlandığı Çukurova bölgesinin doğal gaz dağıtım ihalesi, 20 Temmuzda yapılacak.


  500 büyük sanayi kuruluşu açıklanıyor

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2006 Yılı Raporu” sonuçları, 19 Temmuz Perşembe günü açıklanacak.


  Turkcell hissesi sattı, borç ödedi

Çukurova Grubu şirketlerinden Çukurova Investments, sahip olduğu yüzde 3.4 Turkcell İletişim hissesini, yurtdışındaki yatırımcılara satılmak üzere JP Morgan Securities’e devretti.


  Yeni hükümet kamuda kemer sıkacak

Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreği güçlü bir büyüme gösterdiğini belirtti. Yılın ilk çeyreğinde iç talepte zayıflama gözlenirken, ihracattaki artışın büyümeyi sürüklediğini belirten JP Morgan, bunu yanı sıra seçimler öncesinde kamu talebinde bir artış yaşandığına da dikkat çekti.


  TMO, buğday ithal edebilir

Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği Başkanvekili Aysun Çınar, TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu’nun, geniş katılımla Konya’da düzenlenen sektörel bilgilendirme toplantısında, spekülasyonlara bağlı artan buğday fiyatları konusunda kendilerini rahatlattığını söyledi.


  Kuraklığa gölet tedbiri

Konya’da kuraklığın etkisini göstermesi ve yeraltı sularının çekilmeye başlamasıyla birlikte Konya İl Özel İdaresi gölet çalışmalarını hızlandırdı.


  TOKİ taksitleri yüzde 5,1 arttı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu yılın ikinci yarısında kredi, konut ve arsa bedeli geri ödemelerinde taksit tutarlarının hesaplanmasında uygulanacak endeksleri belirledi.


  Ülker Dankek’ten Magma

Ülker Dankek, kabarık kek ve yoğun çikolata veya karamel tadı sevenler için yepyeni bir lezzet sundu.


  Sagra Gıda satışa çıktı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sagra Gıda’nın satışı için ihale açtı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004