Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtüsü mücadelesi imanımızı kuvvetlendirdi

Times dergisine kapak olan başörtülü Mine Karakaş, Yeni Asya’ya yaptığı açıklamada, yaşadıkları sıkıntıların imanlarını kuvvetlendirdiğini söyledi. Karakaş, “Başörtüsü yasağı sebebiyle üzüldüğümüz, ağladığımız, bunaldığımız dönemler oldu elbet. Ama bu sıkıntı bizim imanımızı kuvvetlendirdi diye düşünüyorum” dedi.


Yasak savunulamaz

Zaman’dan Mustafa Ünal’ın sorularını cevaplandıran DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “DP, duruşu olan bir parti. Geleneği var. Ezanı aslına iade ettiğimiz

Gül: Hep direnişle karşılaştık

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AKP iktidarı döneminde, yasaların veto edilmesi ve Anayasa Mahkemesinin durdurma kararlarıyla da


  Son ankete göre, barajı 3 parti geçiyor

Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından 11-14 Temmuz 2007 tarihleri arasında yapılan “22 Temmuz araştırması”na göre, seçimlerde AKP, CHP ve DP Meclis’e girebiliyor.


  Büyükanıtla görüşmemi açıklayamam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’(Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile) Bizim görüşmemizde devletin adabı içerisinde açıklanmayacak bir şeyi nasıl açıklarım. Protokol falan yok, hepsi külliyen yalan’’ dedi.


  Arınç ve Koca’ya suç duyurusu

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, “milletvekillerine seçimden sonraki 3 ayı kapsayan maaşların ödenmesine ilişkin karar” sebebiyle TBMM Başkanı Bülent Arınç ve TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


  AKP konvoyuna silâhlı saldırı

Ardahan’ın Damal İlçesi’nde, AKP konvoyuna düzenlenen silâhlı saldırıda 2 kişi yaralandı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.


  Times: Türkiye kargaşa içinde

İngiliz The Times gazetesi, “Türkiye’de kargaşa içerisinde ancak kargaşa henüz kriz değil” ifadesini kullandı.


  İnternet üzerinden siyaset

Yaklaşan 22 Temmuz seçimleri için çalışmalarını hızlandıran siyasî partiler, propaganda için internete yönelmeye başladı.


  DP Lideri Ağar bugün Denizli’de

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, bugün Denizli’de halka seslenecek.


  Edirne’de 59 bin oy kullanıldı

Edirne’de, Kapıkule ile İpsala sınır kapılarında 25 Haziranda başlayan oy kullanma işleminde, düne kadar 59 bin 519 gurbetçi oy kullandı.


  Kömür yardımının seçimle ilgisi yok

Devlet Bakanı Beşir Atalay, beş yıldır yürüttükleri kömür destek programının seçim ortamıyla bir ilgisi olmadığını belirterek, “Bu sene seçim dönemi diye biz bu programı durdurmak durumunda değiliz. Çünkü Türkiye’nin her iline, her ilçesine ve hatta her köyüne ulaşan bir çalışmadır bu” dedi.


  YSK’dan RTÜK hakkında suç duyurusu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), RTÜK Başkanı Zahid Akman ve İzleme Değerlendirme Dairesi Başkanı Nurullah Öztürk hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


  Orman yangınları korkutuyor

Antalya’nın Alanya ilçesinde önceki akşam saatlerinde başlayan ve tamamen kontrol altına alınan yangında 250 hektar arazi zarar gördü. “Kuyucak’’ mevkiindeki yangının, çok sayıda tatil sitesine alevler 50-100 metre kadar yaklaştığı esnada ekiplerin yoğun mücadelesiyle kontrol altına alındığı tesbit edildi.


  Atlı jandarma ekibi yangın nöbetinde

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, plajlarda ve milli parkta güvenliğinin sağlanması amacıyla atlı ve motosikletli devriye uygulaması başlattı.


  Fransa müzakereyi durdurmayacak

Marsilya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Louis Aloccio, Fransa’nın Türkiye ile sürdürülen müzakereleri durdurmayacağını söyledi.


  Kasırga'nın bakanlığına itiraza ret

Ankara 16. İdare Mahkemesi, Adalet Bakanlığı Müsteşarı iken seçim döneminde Adalet Bakanlığına atanan Fahri Kasırga’nın atanmasına ilişkin işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle açılan dâvâyı “ehliyet” yönünden reddetti.


  Değerler üzerinden siyaset yapılmamalı

Demokrat Parti (DP) Yalova Milletvekili Adayı Yakup Koçal, değerler üzerinden siyaset yapılmasına karşı olduklarını söyledi.


  ‘Cenazemde alkış istemiyorum’

1453 adlı kültür ve san’at dergisinin yayın danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Semavi Eyice, akademisyen olarak 50 yılı geride bıraktı. Bizans ve Osmanlı San’atı tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice kendisi yapılan ilgi çekici söyleşi de dergide, vasiyetini açıkladı.


  Okulda ucuz tatil imkânı

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde sahil yakınında bulunan ve memurlara ucuz tatil, okullara da gelir sağlamak amacıyla pansiyon gibi kiraya verilen okullarda yeni sezon başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004