Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Sezer yazmadı; AKP’nin seçim reklamı

‘Türkiye, Tek Millet-Tek Bayrak-Tek Vatan-Tek Devlet.

Bizim gök kubbemiz, Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Bu gök kubbe altında birlik ve beraberliğimiz her şeyin üzerindedir.

Farklılığımız, ortak değerlerimizde birleşmeye mani değildir.

Atatürk, aziz milletimizin her bir ferdini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temelinde birleştirmiştir.

84 yıllık Cumhuriyetimiz milletimizle kucaklaşmayı başarmıştır.

Dün Cumhuriyetimizi kurarken, nasıl ortak değerler ve hedefler etrafında kenetlenmeyi başardıysak, bugün de bir ve beraber olmak durumundayız. Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyetimizin değerlerini her türlü gündelik siyasi tartışmanın üzerinde tutarak; ayrıştıran değil birleştiren, milletimizin bütün fertlerini kucaklayan bir mutabakat zemini haline getirmek için çalışıyoruz.

Ortak hedefimiz; güçlü, müreffeh, aydınlık bir Türkiye idealidir.

Kalıcı olan; Millettir, Bayraktır, Vatandır, Devlettir...’

* * *

Bu paragrafın, kimi öz Türkçe olmayan eski kelimeler olmasa, rahatça Cumhurbaşkanı Sezer’in kaleminden çıkmış olduğu düşünülebilirdi.

Oysa bunlar 6 Temmuz Cuma günü Hürriyet gazetesinde, tam sayfa AKP lideri Erdoğan’ın fotoğrafıyla birlikte, seçim reklamı olarak yayımlandı. Ama AKP’yi izlemek, görevleri gereği olanların bile pek dikkatini çekmedi.

Galiba AKP ve Erdoğan, 2002 seçimlerinden sonra nasıl değiştiklerini söylediklerinde kuşku ile karşılanmış idiyseler, 27 Nisan’dan sonra sergiledikleri yeni tavırları dolayısıyla da, kimi çevrede ciddiye alınmıyorlar. (...)

Cumhurbaşkanı seçilmenin sınırından dönerek herhalde yaşamının en büyük şokunu geçiren Gül, pek göstermese de, başta Erdoğan olmak üzere, AKP’nin Bülent Arınç dahil büyük kesimi artık ülkede çok şeyin değiştiğini görüyorlar.

Erdoğan, görüşlerinde ciddi değişim, olgunluk ve uzlaşma işaretleri vererek seçim kampanyasını sürdürdü. Son bunalıma sebep olan cumhurbaşkanlığı seçimindeki tutumundan pek iz kalmamıştı.

Yukarıya aynen aldığım tam sayfalık seçim bildirisi ise herhalde; kendisinin ve partisinin niyetlerinden hep kaygılanmış, Türk Silahlı Kuvvetleri başta Atatürkçü anayasal rejimi özümsemiş kesime arkası gelmeyen mesaj idi...

Sadece onlara mı?

Türkiye’deki, ekonomik olduğu kadar, siyasi olayları da yakından izleyen ve dünyanın diğer kaliteli gazetelerinin de önünde yer alan Financial Times’ın ‘AKP, Türk iş dünyası seçkinlerini kazanamadı’ saptamasına da yanıt oluyordu.

Erdoğan, başarısız cumhurbaşkanı seçim sürecinden sonra attığı yeni adımlarla, kendisini hep takiyeci olarak görenleri etkilemeye, onları gerçekten önemli noktalarda AKP’yi yeni bir yere taşımakta olduğuna inandırmaya çalıştığı izlenimini kısa süre verdi.

Bu kolay başarılacak bir iş değil. Ama girişim en azından bir kesime ‘Bekleyip görelim’ düşüncesini verdi.

Bu da karanlıkta ıslık çalmalarıyla tanınmış kimi meslektaşlarımız, artık Genelkurmay’ın internetteki sayfasında gece yarıları mesajlar aramamasını sağladı.

Radikal, 18.7.2007

Mehmet Ali KIŞLALI

19.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP’nin bir medyası var

  Sezer yazmadı; AKP’nin seçim reklamı

  İmam Hatip Liseleri çözüm bekliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004