Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yaz tatilinde çocuklar Kur’ân’a koştu

Okulların tatile girmesiyle Türkiye genelindeki cami ve Kur’ân kursları büyük ilgi görmeye devam ediyor. Yaz Kur’ân Kurslarına Gemlik merkez ve köylerinde yaklaşık 2000 öğrencinin devam ettiğini açıklayan ilçe müftüsü Yusuf Şahin, öğrencilerin göstermiş olduğu ilgiden son derece memnun olduklarını ifade etti.


Millet bize güvenmeli

NTV’nin Pamukkale Hierapolis Müzesinden canlı yayınladığı “NTV soruyor, liderler yanıtlıyor” programına katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağ

Karar milletin

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, DP’nin hızlı yükselişinden çok üzüntü duyanların olduğunu ifade ederek ‘’Bir yerlerden itelenerek, dest


  Liderler nerede oy kullanacak?

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya Köşkü’ne yakın olan Birlik Mahallesi’ndeki Ahmet Andiçen İlköğretim Okulunda, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Başbakan Erdoğan ise seçim bölgelerinde oy kullanacaklar. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da, aday oldukları Antalya ve Elazığ’da oy verecekler.


  Sandıkta TC kimlik numarası istenmeyecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, 22 Temmuz’da yapılacak seçimlerde oy kullanırken seçmenlerden TC Kimlik Numarasının istenmeyeceğini belirterek, ‘’Seçmen kütüğüne kayıtlı herkes geçerli bir kimlik belgesini ibraz ederek oyunu kullanabilir’’ dedi.


  7 milletvekili ‘kıyak’ maaşları almayacak

22. Dönem milletvekillerinden 7’si, TBMM Başkanlığına başvurarak 25 bin YTL civarındaki 3 aylık maaşlarını istemediğini, 1’i de 22 Temmuzda seçilmesi halinde istediğini bildirdi.


  Türkiye’de okuyamadı, İngiltere’de birinci oldu

Türkiye’de okuyamayan başörtülü Türk kızı İngiltere’deki eğitimini birincilikle bitirdi. Tuğba Yumak adlı kız öğrenci, özel davetle girdiği Liverpool Üniversitesi Genetik Mühendisliği bölümünü birincilikle tamamlayarak mezun oldu. Yumak, üniversite öncesi 6 forumu birincilikle bitirdiği için Liverpool Üniversitesi’nden özel davet alarak eğitimine İngiltere’de devam etmişti.


  Üniversite atık uzmanı yetiştirecek

Kocaeli Üniversitesi, Hereke Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Türkiye’de ilk kez Çevre, Atık ve Temizlik Bölümü açtı. Bu yıl 50 öğrencinin kabul edileceği bölüme destek verecek olan Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi arasında protokol imzalandı.


  MÜSİAD: 23 Temmuz’da kısır çekişmeler kenara bırakılmalı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, ‘’Siyasi parti liderleri 23 Temmuz sabahı, artık kısır çekişmeleri bir kenara bırakmalı, ‘Önce Türkiye, önce halkımız’ diyerek birlikte çalışmak, ortak paydada buluşmak doğrusunda gayret etmeli’’ dedi.


  Yine mayın: 2 şehit, 6 yaralı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından yola döşenen mayının, askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.


  E-muhtırayı kınayanlara beraat

Şanlıurfa 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 27 Nisan’da Genelkurmay Başkanlığının açıklamalarına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yapan insan hakları ve meslek örgütlerinden sekiz kişinin yargılandığı dâvâda beraat kararı verdi.


  Yaz ortasında kışı yaşıyorlar

Ardahan’da yaylalarda hayvan otlatan çobanlar giydikleri kalın giysilerle soğuktan korunmaya çalışıyorlar.


  Nasa Mars’ın uydularına seyahat planlıyor

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars’ın iki uydusu Deimos ve Phobos’a robot ve insanlı uçuş yapılması amacıyla Kasım ayında uluslararası bir toplantı düzenleyecek.


  Öğrenciler e-posta ile tanışacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TTNet ve Microsoft’un, 2007-2008 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında ilköğretim okullarının dört ve beşinci sınıflarında okuyan yaklaşık 2,5 milyon öğrenciye e-posta adresi vermek için bir proje başlattığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004