Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FENERBAHÇE KAN KAYBETTİ

“Fenerbahçe’yi Fenerbahçe yapan futbolcular ayrıldı, şampiyonluğun en büyük adayı biziz. Çok iyi bir Galatasaray geliyor” diyen Hasan Şaş, takıma yapılan iyi transferlerle birlikte yüklerinin de azaldığını fakat Feldkamp’ın kendisinden bazı istekleri olduğunu söyledi.

Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Hasan Şaş, sarı kırmızılı takımın Avusturya kampında açıklamalar yaptı.

‘Ajansspor.com’ yer alan habere göre, bu sezon şampiyonluğun en büyük adayının Galatasaray olduğunu ifade eden Hasan Şaş, “Yüzde 60’lık bölüm bizim diyebilirim, çünkü Fenerbahçe’yi Fenerbahçe yapan futbolcular ayrıldı diye düşünüyorum. Ümit, Tuncay, Rüştü, Mehmet Yozgatlı, Fenerbahçe için önemli isimlerdi bence. Takım içinde o ruhu oluşturan isimlerdi. Şimdi onlar gitti, yerine yeni yıldızlar geldi. Onların birbirleriyle uyumu tabii ki biraz zaman alabilir, ama bizde hem yetenekli, hem koşan, hem mücadele eden bir takım ruhu var. Şampiyonluğun en büyük adayı biziz” dedi.

Yeni transferlerden Lincoln ile çok iyi anlaştığını belirten Şaş, “Kendisi çok sempatik. Bunu da Brezilyalı olmasına bağlıyorum. Takıma çok iyi transferler yapıldı. Bu da açıkçası bizim sorumluluğumuzu daha da azalttı. Sanki üstümüzden bir yük kalktı. Bu transferler bizim de performansımızı etkiler. Daha rahat, daha olumlu olacağız. Ne kadar rahat olduğumuzu sezon başlayınca göreceğiz zaten. Ne kadar kaliteli transfer olursa, herkesin sorumluluğu yüzde 10 gibi bölünüyor” diye konuştu.

Tecrübeli futbolcu, Hakan Şükür ve kendisinin alacaklarının ödenmediği yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak şunları söyledi: “Takımda 30 tane arkadaşımız var. Biz zaten 9-10 yıldır buradayız. İki kısımlı bir para gelmişti, birinci kısım arkadaşlarımıza dağıtmışlardı, ikinci kısmı ise yakın günlerde bize dağıtacaklar. Onunla ilgili bir problemimiz yok.”

FELDKAMP OLAYI YANLIŞ AKTARILDI

Antrenmanlarda, Feldkamp ile arasında geçen diyaloğun gazetelere yanlış aktarıldığını da belirten Şaş, “Feldkamp ile konuştuklarım ile gazetelerde okuduklarım çok farklı. İnsanlara yanlış aksettiriliyor. Yanlış algılanıyor bence. Hocanın birebir konuşması, daha çok taktik uyum ile ilgili. Çünkü hoca, takımın her bölgesinde taktik ve disiplin istiyor. Bana sadece onu söyledi, teknik açıdan hiçbir şey söylemedi. Taktik disiplinine uyduğumuz takdirde, bu takımda daha çok oynayabileceğimizi, bize büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Ama maalesef basında, düdük atma olayından tutun da, çalım atma, ayağında top tutma gibi birçok yanlış şey aksettirildi. Hocayla aramızda böyle bir diyalog geçmedi, sadece taktik ve disipline uyma açısından benden özverili davranmamı istedi” şeklinde konuştu.

19.07.2007


 

Carlos, idmanda golünü attı

Avusturya'da kamp yapan Fenerbahçe'de takımın yeni transferi Roberto Carlos da dün sabah antrenmanına katıldı. Takımla birlikte ısınma hareketlerine katılan Carlos daha sonra 2. antrenör Santana nezaretinde özel olarak çalıştı.

Türkiye’deki sıcaklardan kaçarak Alp dağlarının eteklerinde yeni sezona hazırlanmak için Avusturya’ya gelen Fenerbahçe, beklediğinin aksine çöl sıcaklarına yakalandı. Başkent Viyana yakınlarındaki Südstadt stadında sabah 1,5 saat çalışan Fenerbahçeli oyuncular aşırı sıcaktan adeta bunaldı.

Takımın yeni transferi Roberto Carlos da dün sabah antrenmanına katıldı. Takımla birlikte ısınma hareketlerine katılan Carlos daha sonra 2. antrenör Santana nezaretinde özel olarak çalıştı.

Antrenmana kademeli koşu ile başlayan Carlos, aşırı sıcaktan bir süre gölgede dinlendikten sonra takımla birlikte forma giyerek çift kale maça katıldı. Maç sırasında arkadaşlarına isimleriyle seslenerek pas isteyen Carlos, kısa sürede takım arkadaşlarıyla diyalog kurduğunu ortaya koydu. Çift kale maçta bir de gol atan Carlos gol sevincini de yakınındaki Kemal’e sarılarak kutladı.

Takımın sabah antrenmanını bölgedeki bir grup Türk vatandaşı da izledi. Antrenman sonrası sahaya giren taraftarlar futbolculardan imza alarak hatıra resimleri çektirdiler.

19.07 ÇOŞKUSU

100. yılını yaşayan Fenerbahçe Kulübü, ‘’Dünya Fenerbahçeliler Günü’’ olarak benimsenen, kulübün kuruluş tarihi 1907’yi hatırlatan 19 Temmuz’u çeşitli faaliyetlerle kutlayacak. Kadıköy’de Bağdat Caddesi’nde yaptırılan, Şaşkınbakkal’dan Caddebostan’a kadar uzanan ışık tüneli, yarınki kutlamalarda renkli gösterilere sahne olacak.

İtalyan gösteri ve şölen tasarımcısı Valerio Festi imzasını taşıyan gösteride özel kostümler giydirilmiş 200 kişi, yüksek ve hareketli dev sahneleri cadde boyunca iterek yürütecek.

Dev sahneler üzerine yerleştirilmiş piyanolar ve dans eden balerinlerin renklendireceği etkinlik 20.45’de başlayacak.

Sarı-lacivertliler için 100. yıl sebebiyle daha da önem kazanan bugün, Bağdat Caddesi’nde büyük bir coşku yaşanması bekleniyor.

19.07.2007


 

Beşiktaş’ta formalar 27 Temmuz’da tanıtılacak

Beşiktaş Futbol Takımı’nın 2007-2008 sezonunda giyeceği yeni formaların tanıtımı 27 Temmuz Cuma günü yapılacak.

Beşiktaş Kulübü Pazarlama ve Kartal Yuvası’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aksoy, siyah-beyazlı kulübün yeni sezon için turuncu renkte forma hazırlattığına dair basında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Aksoy, kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ‘’Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 104 yıllık şanlı bir tarihe sahip olup, 100 yıl önce renklerini siyah-beyaz olarak belirlemiştir. Bunun yanı sıra armamızda büyük bir onurla taşıdığımız ay-yıldızlı bayrağımızın asil rengi olan kırmızı da ana renklerimiz içinde bulunmaktadır. Kulübümüz, 2007-2008 sezonu için de ana renklerimiz olan siyah-beyazdan oluşan farklı tasarımlardaki formalarımızı hazırlamıştır. 27 Temmuz 2007 tarihinde lansmanı yapılacak yeni sezon formalarımız, tüm camiamızın beğenisine sunulacaktır. Yeni sezon için, basında yer aldığı gibi turuncu renkli forma hiç düşünülmemiştir.”

CENK KORAY ANILACAK

Beşiktaş Kulübü’nün eski yöneticileri Şan Ökten ve Cenk Koray için, ölüm yıldönümlerinde 23 Temmuz Pazartesi ve 24 Temmuz Salı günü kabirleri başında anma törenleri düzenlenecek. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre Cenk Koray, ölümünün 7. yıldönümünde 23 Temmuz Pazartesi günü Karacaahmet Mezarlığı’ndaki, Şan Ökten de ölümünün 20. yıldönümünde, 24 Temmuz Salı günü Kuzguncuk Nakkaştepe’deki kabirleri başında anılacak.

19.07.2007


 

Milliler geriledi, Brezilya lider

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Temmuz ayı dünya sıralamasını açıkladı. FIFA tarafından her ay düzenli olarak açıklanan dünya klasmanında, (A) Milli Futbol Takımı, bu ayki sıralamada 3 basamak gerileyerek 24. sıraya düştü.

FIFA’nın Haziran ayı değerlendirmesinde 904 puanla 21. sırada bulunan Türkiye, bu ay içinde 28 puan birden kaybederek 876 puana geriledi ve 21. sıradaki yerini kaybetti.

Uzun bir aranın ardından ilk 20 takım arasına girmeyi başaran (A) Milli Futbol Takımı, geçen ay içinde düşüşe geçerek ilk 20’nin dışında kalmıştı. Milli takım, üst üste 2 ay gerileyerek 19’unculuktan 24’üncülüğe kadar düştü.

Dünya üzerindeki 200’den fazla ülke milli takımının değerlendirildiği klasmanda son dünya şampiyonu İtalya, nisan ayında kazandığı birincilik koltuğunu bu ay eski sahibi Brezilya’ya devretmek zorunda kaldı.

19.07.2007


 

Trabzon’da UEFA inancı

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu, UEFA İntertoto Kupası 3. Turu’ndaki rakipleri FC Otelul Galati’yi de eleyip UEFA Kupası’na katılacaklarını söyledi.

Baturoğlu, Vllaznia maçında zorlanmadan turu geçtiklerini belirterek, ‘’FC Otelul Galati’yi de eleyip UEFA Kupası’na katılacağız’’ dedi. Baturoğlu, ‘’Deplasmandaki ilk maçtan iyi bir sonuçla Trabzon’a dönüp burada da turu geçeceğiz’’ diye konuştu. Baturoğlu, yönetim kurulu tarafından 250 bin avro ceza verdikleri Musampa’nın takıma giremediği için moralsiz olduğunu belirtti.

GALATİ MAÇINA

İSPANYOL HAKEM

UEFA İntertoto Kupası 3. Turu’nda Romanya’nın FC Otelul Galati takımı ile Trabzonspor arasında yapılacak karşılaşmaların hakemleri belli oldu. 21 Temmuz Cumartesi günü Romanya’da yapılacak ilk maçı İspanya Futbol Federasyonu’ndan Cesar Muniz Fernandez yönetecek. Öte yandan bordo-mavili takımda, Miroslaw Szymkowiak’ın sözleşmesi tek taraflı olarak feshedildi.

19.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004