Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Seçim öncesi HRW’den uyarılar

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch – HRW) Türkiye’de yaklaşan seçimlerle ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye’de ordunun siyasi alana müdahelesinin ülkedeki insan hakları alanındaki ilerlemeyi tehdit ettiğine dikkat çeken örgüt, AB sürecinin rayında gitmesinin de insan hakları açısından önemli olduğunu vurguladı.

İnsan haklarına dair çalışmalar yapan uluslar arası kurumlardan biri olan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), New York’tan yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye’de son aylarda yaşanan gerginliklere, yaklaşan seçimlere ve AB sürecine değindi. Seçimler öncesinde ordunun siyasete yaptığı müdahalelerin insan hakları alanındaki ilerlemeyi tehdit ettiği belirtilen açıklamada, “Aynı şekilde, hükümet de insan hakları reformlarını hayata geçirme konusunda tökezlemiş durumda” ifadeleri yer aldı.

AKP DÖNEMİNDE ORDUNUN İDDİALARI ARTTI

HRW’ın açıklamasında, cumhurbaşkanlığı seçim tartışmalarından genel seçime kadar geçen süreç özetle hatırlatıldı. Örgütün açıklamasında, Anayasa Mahkemesi’nin meclis oylamasını iptalinin de ordunun müdahelesinin etkisiyle olduğu yönündeki kaygılar dile getirildi.

“Türkiye’nin askerî darbeler geçmişi göz önüne alındığında, ordunun açıklamaları ülkede insan haklarını önemseyen herkeste ciddî kaygılar uyandırmaktadır” diyen HRW Avrupa ve Orta Asya bölüm direktörü Holly Cartner, açıklamada, ordunun insan hakları savunucularını teröristlerle aynı kefeye koyarak, onları büyük risk altına soktuğunu söyledi.

AKIBET YENİ HÜKÜMETE BAĞLI

Türkiye’deki seçimlerin sırtında büyük yük olduğunu söyleyen Cartner, “İnsan hakları reformlarının akıbeti, yeni kurulacak hükümetin ihlâlleri sona erdirme ve son dönemlerde yaşanan gerilemeyi tersine çevirme konusundaki taahhütlerine bağlı olacak” dedi.

İNSAN HAKLARI İÇİN AB’YE

İHTİYAÇ VAR

Avrupa Birliği üyelik sürecinin Türkiye’de reformlar yapılması konusunda önemli bir itici güç olduğunu da hatırlatan Cartner, “Türkiye’nin AB adaylık sürecinin rayında gitmesi ülkedeki insan hakları reformları için önemli bir itici güçtür” dedi. Cartner, bazı AB ülkelerinin Türkiye’nin üyeliğiyle ilgili desteklerini geri çekmelerinin Türkiye’de reformlara karşı olanların elini güçlendirme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

20.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar'dan Erdoğan'a: Milleti tehdit mi ediyorsun?

  Özgürlük gerekli

  Faiz, borsa, kur üçgenini değiştireceğiz

  Sandıklara sıkı koruma

  Sivil anayasayı DP yapar

  TBMM'de yeni döneme hazırlık sürüyor

  Seçim öncesi HRW’den uyarılar

  Basın ordusu seçime kilitlendi

  Seçimde yol güvenliği sağlansın

  OKS’ye itirazlarda 28 Temmuz son gün

  Simsar uyarısı

  Sivil anayasa hazırlansın

  Öğretmenler tatil günlerinde ek ders ücreti alabilecek

  Suçluya kitap okuma cezası

  Zarakolu’na soykırımla mücadele ödülü

  Her gün C vitamini almak yetmiyor

  Dağlardaki sular da azaldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004