Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ERSAN BARCELONA'DA

İspanya'nın Barcelona Kulübü ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Türk basketbolcu Ersan İlyasova, ''Avrupa'nın en iyi kulübüne geldim'' dedi. Ersan'ın 1. sezon 1.6 milyon Avro, 2. sezon 1.7 milyon Avro alacağı belirtiliyor. İspanyol gazeteleri, Ersan'ı sezonun ''en iyi transferi'' olarak tanıttı.

İspanya'nın dünyaca şöhretli Axa FC Barcelona Kulübü ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Türk basketbolcu Ersan İlyasova, ''Avrupa'nın en iyi kulübüne geldim'' dedi. Barcelona'nın resmi televizyonu Barça TV'ye demeç veren İlyasova,''Avrupa'ya gelmek benim için büyük bir fırsat. Aynı zamanda Avrupa'nın en büyük kulübüne gelme imkanı buldum. Katılacağımız tüm kupaları ve ligikazanmak için takıma verebileceğimiz en büyük desteği vermeyi umuyorum'' diye konuştu.

BENİM İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Barcelona'daki oyuncuları tanımadığını, ama yüksek kalitede bir basketbol oynandığını bildiğini söyleyen İlyasova, ''Genç bir takım olmamız benim için büyük bir fırsat ve bunu iyi değerlendireceğime inanıyorum'' açıklamasında bulundu. Ersan ayrıca, Barcelona'ya gelmeden önce antrenör Dusko İvanoviç ile telefonda konuştuğunu belirtip, ''İvanoviç, benden ne istediğini açıkladı''dedi.

BARCA'NIN YENİ YILDIZI

Bu arada iki kez sağlık kontrolünden geçen Ersan için doktorlar, ''mükemmel bir durumda'' açıklamasını yaptı. Öte yandan İspanyol basını, Ersan'ı, Barcelona'nın ''yeni yıldızı'' ve şimdilik sezonun ''en iyi transferi'' olarak tanıttı. Bu arada Marca gazetesi, Ersan'ın Özbek mi Türk mü olduğu ve yaşıyla ilgili tartışmaları ön plana çıkartarak, ''Barça bir hayalet transfer etti'' başlığını attı. 2 yıllık sözleşmeye imza atan Ersan'ın 1. sezon 1.6 milyon Avro, 2. sezon 1.7 milyon Avro alacağı belirtiliyor.

20.07.2007


 

Dünyanın devleri Efes Cup'a geliyor

Türkiye'nin gururu 12 Dev Adam, 3-16 Eylül tarihlerinde İspanya'da katılacağı 35. Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına 'Efes Pilsen World Cup 6' ile nokta koyacak.

Bugüne kadar sayısız dünya yıldızını bir araya getiren ve gelenekselleşen kalite anlayışı ile uluslararası basketbol kamuoyunda haklı bir saygınlığa sahip olan Efes World Cup organizasyonu her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuya ve heyecana sahne olacak.

ÜNLÜ YILDIZLAR KAPIŞACAK

Türkiye'nin yanısıra Hırvatistan, Sırbistan, Polonya, Letonya ve Çin Milli Takımlarının katılacağı turnuva için geri sayım başladı. Başta Çinli dev pivot Yao Ming olmak üzere NBA patentli yıldızların ve Avrupa'nın önde gelen oyuncularının sahne alacağı turnuvada, Japonya'da elde ettiği Dünya 6.'lığı ile bizleri sevince boğan 12 Dev Adam İzmirli basketbol severlerin desteği ile şampiyonluk kovalayacak.

20.07.2007


 

G.Saray'da Orhan-Cihan krizi

G.Saray'da gönderilmesi gündemde olan Orhan ve Cihan'ın kulüpten 800'er bin dolar alacaklı oldukları belirtildi. Her iki futbolcu, "Paramızı almadan bir yere gitmeyiz" dedi.

Galatasaray'da günlerdir gönderilmesi gündemde olan Orhan Ak ve Cihan'ın "Alacaklarımızı almadan ayrılmayı düşünmüyoruz " dediği öğrenildi Yönetimin geçen yıldan kalan transfer taksitleri, maç başı ödemelerle birlikte Orhan ve Cihan'ın kulüpten 800'er bin dolar alacaklı oldukları belirtildi.

Ligtv.com.tr'de yer alan habere göre yönetimin, kamp öncesi tüm futbolcuların alacaklarını ödemesine rağmen bu iki futbolcuya ise henüz ödeme yapmadığı da ifade edildi. Yönetim şu ana kadar Orhan ve Cihan'a resmi olarak "kendinize kulüp bulun" demediği ancak, kamp sonunda Feldkamp'ın bu iki futbolcunun gönderilmesini isteyeceği iddia ediliyor.

Brezilyalı Baptista'dan yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçen Galatasaray yönetimi yabancı santrafor arayışlarını sürdürüyor. Alternatif 2-3 futbolcunun daha olduğu belirtilirken yönetimin bu transfere maksimum 10 milyon euro ödeme yapmayı planladığı öğrenildi. Öte yandan Seyrantepe'de yapılacak yeni stat için dünyanın birçok stadında araştırmalar yapan sarı kırmızılılarda yönetici Haldun Üstünel, Almanya'da Fortuna Düsseldorf stadında incelemeler yaptı.

FELDKAMP MEMNUN

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Karl-Heinz Feldkamp, hazırlık maçlarındaki mücadeleden memnun olduğunu ifade etti. Feldkamp, 1-1 biten Fortuna Düsseldorf maçı ile ilgili olarak, ''Mücadeleden gayet memnunum. Benim memnun olduğum bir durum ise mücadeleyi bırakmadık. Şimdiye kadar oynadığımız son 3 hazırlık maçının en zoruydu. Rakibimiz Fortuna Düsseldorf maç boyunca dişli bir rakip özelliği gösterdi'' dedi.

20.07.2007


 

F.Bahçe: Edu'yu göndermiyoruz

Fenerbahçe Spor Kulubü, Edu'nun gönderilip yerine milli futbolcu Tolga Seyhan'ın transfer edileceği şeklinde medyada yer alan haberleri yalanladı.

Resmi siteden yapılan açıklamada, "Bugün tarihli Fotospor ve Sabah gazeteleri kulübümüzün oyuncumuz Edu'yu göndermek ve onun yerine savunmaya S. Donetsk'ten Tolga'yı alacağı şeklinde iddialara yer vermektedirler. Söz konusu haberler kesinlikle doğru değildir. Kulübümüzün kesinlikle Edu'yu göndermek gibi bir düşüncesi ya da görüşmesi yoktur." denildi.

20.07.2007


 

M.United-Seul dostluk maçı

Asya turuna devam eden Manchester United futbol kulubü, Güney Kore'de Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünü yaptığı FC Seul takımıyla da dostluk maçı yapacak.

Manchester United kulubü CEO'su David Gill, teknik direktörü Alex Ferguson, FC Seul CEO'su Lee Wankyugn, takımın teknik direktörü Şenol Güneş ve kaleci Park Jisung, Güney Kore'nin başkenti Seul'de bir basın toplantısı düzenledi.

20.07.2007


 

UEFA'dan Bülent Yıldırım'a görev

UEFA, FIFA kokartlı hakemlerden Bülent Yıldırım'a Avrupa kupası maçında görev verdi.

UEFA Hakem Komitesi, İnter Toto Kupası 3. turundaki FK Hajduk SplitUD Leiria karşılaşmasında hakem Bülent Yıldırım'ı görevlendirdi. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 22 Temmuz Cumartesi günü oynanacak maçta Yıldırım'ın yardımcılıklarını ise Baki Tuncay Akkın ve Cemal Gemici yapacak.

20.07.2007


 

Stepanov 3,5 milyon Euro'ya Porto'ya gitti

Trabzonspor, Sırp futbolcusu Milan Stepanov için Portekiz'in Porto kulübü ile anlaşmaya vararak ön protokol imzaladı.

Portekiz'in ünlü kulübü Porto'nun bu transferde prensip anlaşmasına vardığı Milan Steponov'la ilgili olarak açıklama yapan Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Portekiz'in Porto Kulübü ile Stepanov için 3 milyon 500 bin Euro karşılığında ön protokol imzaladıklarını söyledi.

20.07.2007


 

Oktay Mahmuti TAU ile prensipte anlaştı

İspanyol basını, TAU Ceramica Vitoria kulübünün yeni antrenör olarak en kısa zamanda Oktay Mahmuti'yeimza attıracağını yazdı. TAU'yu en yakından takip eden Bask bölgesinin yerel medyası, TAU'nun OktayMahmuti ile prensipte anlaşmaya vardıktan sonra Sırp antrenör BozidarMaljkoviç'in sözleşmesini feshettiğini savundu.

Diario de Noticias de Alava gazetesi, TAU'nun Mahmuti ile 2 veya 3 yıllık bir sözleşmeimzalayacağını belirtirken, 39 yaşındaki Türk antrenörün Efes'deyken çalışma yöntemi, hırsı ve gençliğinin TAU'nun aradığıözellikler olduğu yorumunda bulundu.

Bu arada, Mahmuti'nin menajeri Atilla Emrullah, Bask gazetesine verdiği demeçte, ''Oktay, açılan bu yeni kapıdan dolayı çok heyecanlı'' şeklinde konuştu. Mahmuti'nin, Efes Pilsen'den yüklü bir miktarda para alacağı bulunduğu ve en kısa zamanda bu sorunu çözmek istediği de ifade edildi.

20.07.2007


 

Beşiktaş'ta Yusuf Tunaoğlu anılıyor

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Yusuf Tunaoğlu, ölümünün 7. yıldönümünde, bugün mezarı başında anılacak.

Yusuf Tunaoğlu'nun Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenecek anma töreni saat 17.00'de başlayacak. Beşiktaş'ın altyapısında futbola başlayan Yusuf Tunaoğlu, 1964-1976 yılları arasında siyahbeyazlı formayı giyerken, oynadığı 256 maçta 43 gol attı.

20.07.2007


 

2 bayan hakemimiz İsrail'de maç yönetecek

UEFA, Türk bayan hakemler Hilal Tuba Tosun ve Seçim Demirel'e uluslararası organizasyonda görev verdi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, FIFA kokartlı hakemler Tosun ve Demirel, UEFA tarafından, 8-15 Ağustos tarihleri arasında İsrail'de düzenlenecek UEFA Bayanlar Kupası dörtlü eleme grubu maçlarında görevlendirildi.

20.07.2007


 

G.Birliği'nde Isaac kadro dışı bırakıldı

Yeni sezon hazırlıklarının ikinci bölümünü Avusturya'da kamp yaparak sürdüren Gençlerbirliği'nde, Isaac kadro dışı bırakıldı.

Teknik direktör Fuat Çapa, Isaac'in bazı disiplinsiz hareketleri ve takımda kalmak istememesi nedeniyle kendisiyle görüştüklerini belirterek, ''Antrenmanlara da çeşitli bahaneler göstererek çıkmıyordu" dedi.

20.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004