Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sıcaklık 40 dereceyi aştı

Marmara Bölgesinde dün hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıktı. Edirne’de 43, Kırklareli’nde 41, Balıkesir’de 40, Bursa’da 39, Çanakkale, Kocaeli ve Sakarya’da 38 derece sıcaklık kaydedildi.


Yeni Meclisten beklentiler

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türk Ceza Yasasının, aralarında 301. maddenin de bulunduğu kimi maddelerinin hem ifade özgürlüğünü s

Gül: Meydanlar adaylığımı onayladı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda “meydanların işaretini görmemezlikten gelemeyeceğini”, an


  Mecliste kadın temsil oranı ikiye katlandı

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAM) Müdürü Prof. Dr. Nurselen Toygar, 23. dönem TBMM’de 48 kadın milletvekilinin bulunacak olmasının, kadınların siyasetteki temsili açısından bir başarı olarak kabul edilemeyeceğini belirtti.


  Zeki Sezer: DSP’lilerin ayrılması sürpriz değil

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP listelerinden milletvekili seçilen DSP’lilerin, mazbatalarını aldıktan sonra CHP’den ayrılacaklarına ilişkin değerlendirmeler için, ‘’DSP’lilerin ayrılması veya ayrılacak olması bir sürpriz değil. Bu ilk günden beri bilinen ve CHP ile uzlaşma ile alınmış bir karar’’ dedi.


  Milletvekilliği büyük vebal

CHP’den milletvekili seçilen Ahmet Tan, İstanbul İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, ‘’Milletvekili olmak, büyük vebal. Temsilde adaleti sağlamak için her şeyi yapacağım” dedi.


  Erdoğan: Muhalefet varsa demokrasi güçlü

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Demokrasilerde muhalefet varsa demokrasi güçlüdür, muhalefet yoksa demokrasi güçlü değildir. Demokrasilerde muhalefet de olması lazım’’ dedi.


  Keçeli: Yeni bir sayfa açacağız

DP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Keçeli, seçim sonuçlarına ilişkin, ‘’(Olmuşla, ölmüşe çare yok) derler. O yüzden yeni bir sayfa açacağız’’ dedi.


  Çelik: Ağar onurlu davrandı

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifa etmemesini değerlendirirken, “Ben Sayın Ağar’ın istifasının ardından dedim ki, esas istifa etmesi gereken Sayın Baykal’dır. Etik olan, Sayın Ağar’ın yaptığıdır. ‘Ben başarısız oldum...’ Başarısız insanların çekilmeyi bilmesi lâzım. Dolayısıyla Sayın Baykal’ın tavrını anlamak mümkün değildir” dedi.


  SODEV’den Baykal’a istifa çağrısı

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Aydın Cıngı, ‘’CHP’yi yeniden CHP yapabilmenin yolunun açılması için sayın Baykal ve yönetici kadro görevlerini bırakmalıdır’’ dedi.


  İtirazı haklı görülen olmadı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) tercih başvurularının ve değişiklik süresiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.


  Genelkurmay: Atamaları YAŞ yapmıyor

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, kamuoyunda general ve amiral atamalarının Yüksek Askeri Şura (YAŞ) tarafından yapıldığı gibi yanlış bir kanaatin mevcut olduğunun müşahede edildiği belirtilerek, ‘’Başka bir ifade ile YAŞ’ın atamalarla ilgili yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır’’ denildi.


  20 yıldır aralıksız vekiller

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile AKP Mersin Milletvekili Ali Er, 6 dönem üst üste TBMM’ye giren parlamenterler olarak bu alanda önemli bir rekora imza attı.


  Tuğluk: Türkiye ve Kürtler değişim yaşadı

DTP’nin Diyarbakır’dan desteklediği ve bağımsız milletvekili seçilen Aysel Tuğluk, siyaset anlayışlarının değiştiğini belirterek Mecliste Kürtçe yemin edildiği dönemin şart ve önceliklerinin farklı olduğunu söyledi.


  AİHM, Güzel’i haklı buldu

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), eski bakanlardan Hasan Celal Güzel’in yaptığı başvuruda Türkiye’yi haksız buldu.


  Susuzluk tehlikesi kapıda

Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara’nın su sorununun çözümü konusunda çaba harcadıklarını belirterek, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin büyük bölümünün susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını bildirdi.


  Su faturalarında ‘tasarruf’ mesajı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, su tasarruf kampanyası kapsamında faturalara su tasarrufu uyarılarını ekledi.


  Gökırmak da kuruma noktasına geldi

Kastamonu’nun tek ırmağı olan ve Daday’dan Sinop’a kadar büyük bir vadiye hayat veren Gökırmak, uzun zamandır yaşanan kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldi.


  Kimyada dünya şampiyonu İzmir’den

Moskova’da düzenlenen 39. Dünya Kimya Olimpiyatları’na katılan 184 öğrenci arasında İzmir Yamanlar Koleji öğrencilerinden Hande Boyacı birinci oldu.


  Malatya’da hafif şiddetli deprem

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde dün saat 00.27’de 2.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  En fazla uykuya zaman ayırıyoruz

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), 2006 yılında Türkiye genelinde ilk kez uyguladığı ‘’Zaman Kullanım Anketi’’ sonuçlarına göre, en fazla zamanı uykuya ayırıyoruz.


  Nusaybin’de kuduz endişesi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde geçtiğimiz hafta on kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı. İlçede olayın gerçekleştiği iki mahalle karantinaya alınırken, köpek tarafından ısırılan kişilere kuduz aşısı yapıldı.


  Beş hastaneye “Yap-Yık” yöntemi

İstanbul’daki hastanelerin büyük bir kısmının depreme karşı güçlendirmeye ihtiyacı olduğunu belirten İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Bakar, Sağlık Bakanlığı’na bağlı beş büyük hastanenin ise ‘Yap-Yık’ yöntemiyle yenileneceğini bildirdi.


  Oyuncak silâhını getir, kitabını götür

Sakarya’ya bağlı Akyazı Belediyesi çocukların en çok tercih ettiği oyuncak silahlara yönelik ilginç bir kampanya başlattı. Belediye, ‘Oyuncak silahını getir bir kitabın olsun’ kampanyası düzenleyerek oyuncak silahını getiren çocuklara kitap hediye ediyor. Kampanyaya oyuncak satan işyerleri de katılarak, oyuncak silah satmama kararı aldı.


  PTT’de, e-imza dönemi

Postacılara el bilgisayarı alacaklarını kaydeden PTT Genel Müdürü Osman Tural, el bilgisayarları sayesinde imzaların artık terminal üzerinden alınacağını belirtti.


  Ankara’da su seferberliği

Başkentin barajlarındaki doluluk oranının düşmesi ve Ağustos’tan itibaren su kesintilerine başlanmasının planlanması susuzlukla ilgili tedbirleri artırdı.


  Yangınların sebebi rant mı?

Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Özdöl, Karadeniz Bölgesi’nde rant kaygısının olmamasının bölgede orman yangınlarını önemli ölçüde engellediğini söyledi.


  Su kesintileri öncesi enfeksiyon uyarısı

Ankara’da Ağustos ayından itibaren uygulanacağı bildirilen su kesintilerinin insan sağlığına olumsuz etkilerinin önlenmesi açısından başta su depolarının bakım ve kontrolü olmak üzere bir takım önlemlerin alınması gerektiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004