Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihî kışlanın kültür seferi

Beykoz’un Yalıköy Mahallesi’nde, yaklaşık 27 yıldır metruk halde bırakılan tarihî askerî kışla artık kongre ve kültür merkezi oluyor. 5 milyon YTL’ye mal olacak proje 2008 yılının Nisan ayında tamamlanacak.



“Muhteşem Osmanlı Hanedanlığı” Japonya’da görücüye çıkıyor

Osmanlı döneminin paha biçilmez eserleri, ‘’Topkapı Sarayı’nın Hazineleri Muhteşem Osmanlı Hanedanlığı Sergisi’’ adı altında, Japonya’da 1 Ağustosta görücüye çıkıyor.



Gölbaşı’nda çocuklar Kur’ân’a koştu

“Cenâb-ı Hak’la konuşmak isteyen Kur’ân okusun” Hadisi Şerif’inden yola çıkan Ankara Gölbaşılı çocuklar Kur’ân-ı Kerimi öğrenme ve anlama programı yaptı.



Özel sergilerin yurtdışı turu

Sabancı Vakfı Müzesi ve Gülbenkian Vakfı iş birliğiyle Lizbon’daki Gülbenkian Vakfı Müzesi’nde, 14 Haziranda, ‘’Çağrışımlar, Geçişler, Atmosferler: Sakıp Sabancı Müzesi’nden Resimler’’ sergisi açıldı.



Çatalhöyük göçünü motifler aydınlatacak

Neolitik dönem yerleşim yeri olan Çatalhöyük’te devam eden kazılarda, daha önce mühür ve kap kaçaklarda rastlanan spiral motiflere, ilk kez duvarda rastlandı.



Dünyanın sekizinci harikasını arıyorlar

Balıkesir’in Erdek ilçesinde bulunan, ‘’Kyzikos Antik Kenti’’nde sürdürülen kazılarda, tarihte Avrupalı seyyahlar tarafından ‘’Dünyanın 8. harikası’’ olarak nitelendirilen, ‘’Hadrianus Tapınağı’’nın ortaya çıkarılması için çalışılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004