Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

REKORLA BAŞLADI

Galatasaray’ın milli futbolcusu Hakan Şükür, geçen sezon yakalayamadığı gol rekorlarına, bu sezon ligin başında ulaşmayı başardı. Türk futbol tarihine damgasını vurarak, gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak’ın gol rekorlarına diken deneyimli futbolcu, Turkcell Süper Lig’de geçen sezon gol yollarında umduğunu bulamadı.

Çaykur Rizespor maçının son bölümünde 2 gol birden atan Hakan Şükür, sarı-kırmızılı forma altında 219 gole ulaşarak, Metin Oktay ile bu maç öncesinde 217 golle paylaştığı ‘’Galatasaray forması altında en çok gol atan futbolcu’’ rekorunu eline geçirdi.

Hakan Şükür, Türkiye Ligleri’nde de toplam 240 gole ulaşarak, Tanju Çolak’a ait olan ‘’En çok gol atan’’ futbolcu rekoruna da ortak oldu. Hakan, 1 gol daha atması halinde bu rekora da tek başına sahip olacak.

Lig maçlarında son golünü 27 Ocak’ta, sarı-kırmızılı takımın cezası sebebiyle Ali Sami Yen Stadı’nda seyircisiz oynanan ve 2-0 biten maçta 44. dakikada Ankaraspor’a atan Hakan Şükür, bu karşılaşmadan sonra ligde gol bulamamıştı.

Hakan Şükür, sarı-kırmızılı takımın geçen sezondan kalan 5 maçlık seyircisiz oynama serisinin ilkinde 2 gol birden bularak rekortmen sporcular arasında yerini aldı.

Hakan Şükür, büyük mutluluk yaşadığını söyledi. İsminin Metin Oktay ve Tanju Çolak gibi önemli isimlerle yan yana olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade eden golcü futbolcu, ‘’Geçen sezon hem futbol olarak, hem de psikolojik olarak zorlu geçti. İnşaallah bu rekoru kıracağım’’ dedi. Futbol hayatını Galatasaray’da noktalamak istediğini yineleyen Hakan Şükür, bu sezon hedefinin sorulması üzerine de ‘’UEFA Kupası yeniden neden olmasın’’ diye cevap verdi.

Diğer yandan, Lincoln’ün yerine oyuna giren Arda, takım olarak çok iyi bir oyun sergilediklerini ve Lincoln’ün de müthiş bir oyunla inanılmaz bir gole imza attığını ifade ederek, ‘’O böyle oynasın, ben hep kulübede oturmaya razıyım’’ dedi.

LİNCOLN GÖZ DOLDURDU

Galatasaray, Çaykur Rizespor’u sezonun ilk maçında mağlup ederken, yeni transfer Brezilyalı Lincoln göz doldurdu. Lincoln, ilk yarıda uzaktan attığı mükemmel gol ile Turkcell Süper Lig’e iyi bir başlangıç yaparken, etkili oyunuyla da ilerisi için umut verdi. Lincoln, oyunda kaldığı süre içinde Çaykur Rizesporlu oyuncuların faullerine de maruz kaldı. Maçta bu futbolcuyu tutan Cumhur, Lincoln’ü faullerle durdurmaya çalıştı. Brezilyalı futbolcu, maçın 65. dakikasında yerini Arda’ya bıraktı. Sol baldırından sakatlanın futbolcuya, hemen saha kenarında buz tedavisi uygulandı.

KALLİ: MEMNUN OLMAMAK ELDE DEĞİL

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp ise, Çaykur Rizespor karşısında aldıkları 4-0’lık galibiyet için ‘’Memnuniyet verici’’ ifadesini kullandı. Feldkamp, takımının sergilediği futbolun kendisi açısından önemli olduğunu ifade ederek, ‘’Yeni oyuncularımızın katılımı sonrası, bu grubu takım haline getirdik. İçinde bulunduğumuz durumdan memnun olmamak elde değil’’ dedi.

Lincoln’un ortaya koyduğu futbol ve attığı gol için de Feldkamp, ‘’Benim için tek başına önemli değil’’ derken, ‘’Önemli olan takımımın bu golleri atacak pozisyonları hazırlaması. Benim için bu önemli. Bugün bütün olarak iyiydik’’ diye konuştu.

14.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  REKORLA BAŞLADI

  Fener taraftarı turkuazı sevdi

  Beşiktaş, Zürih yolcusu

  SEYİRCİ YANLIŞ YAPTI

  Kayseri’yi iyi günler bekliyor

  Karasu: Üç puanı kaçıran Bursa'ydı

  Yenilenen Antep’te galibiyet sevinci

  G. Birliği'nde hedef Avrupa


 Son Dakika Haberleri