Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.SARAY'IN UEFA SINAVI

Galatasaray, UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçında bugün Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımıyla Zagreb'de karşılaşacak. Gradski Stadı'nda saat 19.30'da başlayacak karşılaşmayı Fransız hakem Staphane Lannoy yönetecek. Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar oynadığı ön eleme karşılaşmalarında üstün performansıyla dikkat çekiyor. Galatasaray, geçmişte oynadığı ön eleme maçlarından yüzünün akıyla çıkmayı bildi.

TOPLAM 57 GOL ATTI

Ön elemelerde bugüne dek toplam 22 maç yapan Galatasaray, bunlardan 17'sini kazanmayı başarırken, yalnızca 5'inde sahadan beraberlikle ayrıldı. ''Cim Bom'', Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında toplam 57 kez fileleri havalandırırken, 19 gol yedi.

HEDEF GRUPLARA KALMAK

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, yaptığı açıklamada, UEFA Kupası'nın, iddialı olacaklarını düşündükleri önemli bir kulvar olduğunu belirterek, ''İlk maçtan avantajlı bir skorla İstanbul'a döneceğimizi düşünüyorum. Takımımıza güveniyoruz. Şimdiden başarılar diliyorum'' dedi. Sezgin, UEFA Kupası'ndaki öncelikli hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu kaydederek, ''Tabii bizim için en önemlisi bugün oynayacağımız müsabaka. Tek düşüncemiz bu müsabakadan en iyi şekilde dönmektir'' şeklinde konuştu.

LİNDEROTH KADRODA YOK

Takım oyuncuları konusunda da bilgi veren Adnan Sezgin, Lincoln ve Linderoth'un sakatlıkları nedeniyle kadroda olmadığını açıkladı. Linderoth'un akşam antrenmanın bitimine yakın ayağına aldığı darbe nedeniyle tedbir amaçlı olarak maça götürülmediğini kaydeden Sezgin, İsveçli futbolcunun Bursaspor maçına kadar iyileştirilmesi için çalışılacağını kaydetti. Çaykur Rizespor maçında sakatlanan Lincoln'den de yoksun sarı-kırmızılı takımda ayrıca, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle genç Arda da bugünkü maçta forma giyemeyecek.

16.08.2007


 

Kayseri Erciyes bugün Maccabi ile oynuyor

UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçında bugün Maccabi Tel Aviv ile karşılaşacak olan Kayseri Erciyesspor, İsrail'de maç saatini bekliyor.

Özel uçakla Kayseri'den Tel Aviv'e gelen Kayseri Erciyesspor kafilesini, burada Türkiye büyükelçiliği yetkilileri karşıladı. Yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle havaalanında uzun süre bekletilebilecekleri uyarısında bulunulan kafile, beklentinin aksine pasaport kontrolü ve diğer işlemlerin tamamlanmasıyla kısa sürede havaalanından çıktı.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün İsrail'de çok sevildiği, bu nedenle kafileye havaalanında büyük kolaylık sağlandığı kaydedildi. Kudüs kentindeki Regency Jerusalem Hotel'e yerleşen Kayseri Erciyesspor kafilesi, bu kentteki Mescidi Aksa'yı ziyaret etti. Takım ise akşam maçın oynanacağı statta antrenman yaptı. Bu arada, kulüp başkanı Enver Kemaloğlu ile Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, uçakta futbolculara turu geçmeleri halinde 30'ar bin YTL prim sözü verdiler.

16.08.2007


 

Tomas'ın sözleşmesi feshedildi

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Tomas ile karşılıklı olarak sözleşmelerini feshettiklerini belirterek, Hırvat oyuncunun, yeni kulübü Rus Rubin Kazan ile sözleşme imzaladığını açıkladı.

16.08.2007


 

Gradski Stadı 3 bin kişilik

Teknik direktörlüğünü 38 yaşındaki Krnoslav Jurcic'in yaptığı Hırvat ekibi, UEFA Kupası 1. ön eleme turunda Arnavutluk temsilcisi Teuta'yı 6-2 ve 2-2'lik skorlarla elemeyi başardı.

Avrupa kupalarında daha önce 2000, 2001, 2002, 2004 ve 2005 yıllarında UEFA Intertoto Kupası'nda mücadele eden Hırvat ekibi, yaptığı 34 maçta 17 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Hırvatistan'ın Koprivnica kentinin takımı olan Slaven Koprivnica, maçlarını 3 bin kişilik Gradski Stadı'nda oynuyor.

16.08.2007


 

Mehmet Scholl futbola veda etti

Profesyonel futbol yaşantısını dün akşam Bayern Arena stadında FC Barcelona'ya karşı oynadığı ''Beckenbauer Kupası'' karşılaşmasıyla noktalayan Bayern Münchenli futbolcu Mehmet Scholl, taraftarlara bir veda mektubu yazdı. Bild gazetesinde yayınlanan veda mektubunda Scholl, ''Sizlere hoşçakalın deme zamanı geldi. Sizlerle geçen zamanı çok tattım. Futbol oynama şeklimi beğenmenize sevindim'' dedi.

Karlsruher SC'den 1992 yılında Bayern München'e transfer olduğunda kendisini nelerin beklediğini bilmediğini ifade eden Scholl, kısa bir süre önce de kulübü tarafından ''Onur Futbolcusu'' seçilmişti.

16.08.2007


 

Sivaslı Fransergio Kasımpaşalı oldu

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Kasımpaşa, Brezilyalı oyuncu Fransergio Bastos ile anlaştı.

Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, geçtiğimiz sezon Sivasspor'da oynayan Brezilyalı futbolcu ile 3 yıllığına anlaştıklarını belirterek, Fransergio'nun takımla birlikte çalışmalara başladığını ve kendisiyle ilerleyen günlerde resmi sözleşme imzalayacaklarını söyledi. Sidal, transfer çalışmalarının devam ettiğini de dile getirerek, teknik direktörlerinin isteği doğrultusunda birkaç transfer daha yapabileceklerini bildirdi.

16.08.2007


 

Brezilyalı Cesario İstanbul Belediye'de

Süper Lig'e Fenerbahçe galibiyetiyle flaş bir başlangıç yapan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kadrosunu Brezilya Ligi takımlarından Corinthians'tan genç savunma oyuncusu Marcus Vinicius Cesario ile güçlendirdi.

22 yaşında ve 1.87 metre boyundaki Cesario'nun 25 numaralı formayı giyeceği açıklandı.

16.08.2007


 

Ayman: Din ve siyaset spora karıştırılmamalı

Trabzonspor'un Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz, din ile siyasetin spora karıştırılmaması gerektiğini söyledi. M.Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen toplantı öncesinde basın mensuplarına, Ayman Abdelaziz'in Sivasspor maçında yaptığı faulün ardından yaşanan olaylar izlettirildi.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Ayman, Balili'ye yaptığı faulün normal bir faul olduğunu savunarak, ''Pozisyonda başka bir şey yoktu. Balili'ye taban ile bir müdahalem olmadı. Futbolun içinde bir fauldü. Bu pozisyonun ardından yaşanan olaylarda Musa da Mehmet Yıldız da vardı. Onlar da herkese saldırıyordu'' dedi.7 yıldır Türkiye'de futbol oynadığını dile getiren Ayman, şöyle devam etti:

''5 yıldır da Balili burada. Aramızda belki de 10 tane maç yaptık, hiçbir şey olmadı. Yıllardır Türkiye'deyim. Bugüne kadar bir şey yapmak istesem yapardım. Neden Arap-İsrail savaşı şeklinde söylüyorlar, anlamıyorum. Burada bir olay yaşandı ve Futbol Federasyonu karar verecek. Onlar belki böyle konuşarak Futbol Federasyonunun vereceği kararı etkilemek istiyorlar.''Ayman, din ve siyasetin spora alet edilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, ''Çünkü orada dini karıştırmamak lazım. Biz spor yapıyoruz. Spora din ve siyaset karıştırılmamalı'' diye konuştu. Ayman, dün Sivassporlu oyuncu Balili'yi telefonla aradığını ancak kendisinden özür dilemediğini söyledi.

16.08.2007


 

Potada Sırplara farklı yenildik

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta devam eden 24. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda, Türkiye Erkek Milli Basketbol Takımı, çeyrek finalde karşılaştığı Sırbistan'a 90-51 yenildi.

Milli Takım'da Caner Topaloğlu, 20 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, Sinan Güler 10 sayı üretti. Türkiye, bugün 5'incilik-8'incilik maçına çıkacak.

16.08.2007


 

Kombine kart alana G.Saray forması

Galatasaray'da, 20072008 sezonunda futbol takımının iç sahada oynayacağı maçlarda geçerli olacak kombine kartlarının dağıtımı başladı.

Kombine kartlar Mecidiyeköy Galatasaray Store'da 10.0018.00 saatleri arasında dağıtılırken, taraftarlar Galatasaray Dergisi aboneliğinin yanı sıra, kırmızı formaların da sahibi oluyorlar.

16.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri